1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DFI LP UT NF4 SLI-DR EXPERT - NU ( MAI ) pot intra in BIOS cu tasta Del

Discussion in 'Ajutor: PC Hardware' started by vladv, Jul 28, 2014.

  1. Posed o placa de baza legendara pe socket 939 un DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert revizia 1.0 + un procesor AMD Athlon FX-60 + niste memorii value DDR1 KINGMAX & KINGSTON pe care le-am imperecheat pentru un sistem fara pretentii prea mari pentru 2014 dar care sa faca fata la utilizarea normala ( internet ,filme HD ,Photoshop ,encoding ,rendering,s.a. ) si am urmatoarea problema:la bootarea initiala totul a fost in regula cele 4 LEDuri rosii de debug s-au aprins in succesiunea 4,3,2,1 - deci nu am probleme electrice "4 LEDS of death" si s-a auzit beep de la difuzorul incorporat si am intrat cu Del in BIOS sa verific daca totul este in regula pe-acolo la setarile CPU,memorii,ordinea de boot totul era bine la prima vedere dar fiind o placa DFI cine-si mai aminteste ce complexe erau cu multe optiuni la GenieBIOS fiind dedicate in special pentru overclocking & teste...si vazind ca totul este bine am salvat si-am rebootat,mentionez ca NU exista optiunea Load Failsafe Defaults ci doar Load Optimized Defaults nu m-am bagat s-o pun pe aceasta ceea ce dupa ce-am citit pe net ar fii trebuit ca sa fac si apoi sa opresc PCul ca sa se salveze , iar acuma NU mai pot intra in BIOS de nicio forma adica am folosit tastatura atit PS2 cit si USB dar tasta Del nu mai intra deloc.Ce se intimpla acuma este dupa cum urmeaza:apas micul buton de pornire de pe placa face beep o data LEDurile merg 4,3,2,1 apoi apare imaginea cu logoul DFI si apoi informatiile despre procesor si memorii,precum si urmatoarele mesaje de eroare
    1.CMOS checksum error-defaults loaded Press Del to enter setup or F1 to continue
    2.Sil3114 SATA RAID Press Ctrl-S or F4 to enter RAID utility
    3.Backup CMOS OK!
    4.Verifiying DMI Pool Data...
    si apoi booteaza linistit in Linux am pus live distro sau in Windows am un Windows XP Professional SP3 pe 32 biti si totul este perfect procesorul e la frecventa standard de 2600 Mhz memoriile merg la 333 Mhz ( voi posta mai tarziu screenshoturi cu CPU-Z,GPU-Z,HWinfo,CPUID HWMonitor,daca este nevoie ) dar in BIOS nu intra iar daca apas fie Del fie F1 fie apoi F4 sau Ctrl-S nu mai booteaza pina la capat sta acolo cu ecranul negru doar cu o liniuta alba in partea stinga sus la monitor , as dorii sugestii si ajutor pentru a rezolva aceasta problema deosebit de iritanta - sa ai cea mai buna placa de baza din era socket 939 aka DFI SLI-DR EXPERT SI cel mai bun procesor dual core cu multiplicatorul deblocat pe socket 939 aka FX-60 si sa nu poti overclocka deloc....asta eu zic e chiar de rau!? Va multumesc anticipat pentru orice fel de ajutor!
     
  2. Neo

    Neo Motan agresif

    Deconectează orice bagă curent în placa de bază, scoate-i bateria, pune jumperul de reset CMOS în poziția reset. Așteaptă 5 minute, pune-l la loc. Lasă apoi tot în pace ~30-45 min. Apoi pui bateria la loc, reconectezi tot, bootezi, intri în BIOS, dă-i Load Optimized Defaults și vezi ce zice.

    Ce model de RAM ai exact? Vezi că placa asta nu prea tolerează goange și Kingmax DDR1 au fost 99% chipuri proaste care abia mergeau la frecvențe și timings default. Încearcă doar cu Kingston în sloturile galbene.
     
  3. IceCub

    IceCub Membru Senior

    CMOS reset folosind bateria si/sau jumperul de pe placa de baza.