De la AM2 la zi

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Ti? Da' ce face Ti-ul ăla în plus, că pentru 25% creștere în preț nu prea văd să crească-n performanțe tot așa... Și parcă văd că mai trăbă să pun și de-o sursă mai puternică. Mama lui de upgrade.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Ia 560Ti cu core la 1GHz. Gigabyte 560Ti SOC nu cred că se mai găsește, totuși. Dar da, Ti musai.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Parca nu aveai nevoie de placa video, dar acum iti incarca o treime din factura. Nu ca as fi fan 3650, dar iei un 7650 in curand la jumatate din pret si joci si mama WoT-ului.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Crecă mă uit la o platformă Q67 sau chiar Z68 și, pentru început, văd cum mișcă grafica integrată. Dac-o fi nevoie de mai mult, mă uit după plăci video. Ti sau nu, cam omor musca cu tunul. Și video ATi nu mai vreau să aud :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Imo mai așteaptă până la anul, că văd că ești nehotărât :biggrin:

Dar nu lua procesor cu multi blocat. Ai nevoie de putere de procesare din partea procesorului și overclockingul la K-urile noi este braindead proof și foarte ușor, sporul de performanță este semnificativ și căldura generată nu este cu mult mai mare. Iar pentru consum redus în timpul browsingului, power management din Windows chiar funcționează.

Placa video o poți amâna cât vrei, dar 560Ti a înlocuit GTX470, iar 560 a înlocuit 460-ul, ca să-ți faci idee cam care este diferența de performanță între ele.

De asemenea, eu folosesc GTX560Ti cu 3 outputs -> 2xDVI și 1xHDMI (cu adaptor HDMI -> DVI) și nu am probleme cu configurarea sau glitches la accelerarea video.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Aș zice 2 kituri de 8GB, sunt încă ieftine și greu le-mperechezi apoi - o spune unul care n-a mai găsit Mushkinuri la fel la 1 lună jumate după achiziție și-a luat Corsair și doar din cauza controllerului de memorie excelent din Xeon merg cum trebe.

Ia un kit bolt-thru pentru Ninja ăla dacă n-are deja (vorbește cu Varz).

Ceva pastă AS5 sau altceva aftermarket, pasta de la Scythe este infectă.

În rest arată bine, spor la asamblat :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Aș lua 2 module de 8 GB dacă aș găsi, să mai rămână două sloturi și pentru viitor. Da' am văzut un singur model ECC pentru servere la un preț ca atare, în rest toate sunt kit-uri de 2x4GB sau 4x2GB.

Ninja are un kil; ca atare, vine cu un sistem țapăn de fixare, și pentru 1155. De fapt, am un Ninja original acum, va trebui să iau un altul doar pentru sistemul de fixare :| Bineînțeles că voi folosi pastă Arctic Silver 5, niciodată aia din pachet...
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Multe coolere au un kil, dar nu au bolt-thru kit (backplate + șuruburi serioase). Zalmanul meu n-a avut, eu i-am adaptat un kit bolt thru de la Thermalright. Nu știu cazul la Ninja 3, după cum spuneam talk to Varz :biggrin:

Dacă vrei să scapi de Ninja ăla care-l ai și ai prinderile pentru 775/AM2/3, îl vreau eu (contra cost ofc). Dă-mi un PM dacă e cazul.

Noctua NH-D14 de exemplu este foarte scump. Dar producătorul îți trimite gratis sistemul de prindere pentru platformele nou apărute.

Nu te complica cu module de 8GB sau mai așteaptă cu tot sistemul. 16GB sunt foarte ok pe 4 sloturi iar controllerul din 2500K este suficient de bun încât să ruleze toate 4 modulele la frecvențele înscrise pe ele.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Toate Ninja-urile au backplate și șuruburi, de ce crezi că nici nu m-a mai interesat vreun alt model de cooler :biggrin: Probabil o să pun la vânzare componentele ce-mi rămân, că și așa s-au mai strâns destule.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
doar din cauza controllerului de memorie excelent din Xeon merg cum trebe.
Cred ca de fapt e de la rugaciuni si Voodoo :tongue:

Orice procesor merge cu 4 DIMM-uri pe 2 canale; sa fim seriosi, daca scrie ceva in specificatii merge si cu Adata sau Elixir, nu neaparat cu 4 module identice.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Succes să rulezi pe orice procesor cu IMC 4 module la rated speeds :smile: Mă refer la module gen DDR1600-1800, nu 1333 (deși nici astea nu merg 1T pe i3 de exemplu).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Deci se preconizează urgent o comandă. Măgăoaia tocmai s-a blocat în mijlocul unui iutub, iar după reset stau ecranele negre și beepăie gros, lung și rar. E cam morbidă treaba. Mă bag imediat la scos memorii și placă video, da'... :frown:

[edit] Whew. Am bâțâit de toate alea prin carcasă de le-a luat naiba, și uite că merge. Ăsta a fost avertisment.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Poi de obicei când crapă PCul apare un fel de urge de-a scoate/băga toate alea, nu doar cele vinovate. I know :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Yeeees, yeeeeeeeeeees, my precioussssss, it's heeeeeere :nerabdator:

Până la urmă am luat o placă de bază ASRock Z68 Extreme3 Gen3, cu PCI Express 3.0. E o bestie neagră ce m-a surprins foarte plăcut prin calitatea detaliilor: condensatori aurii, radiatoare mărișoare pe lângă procesor, inclusiv afișaj cu două cifre și butoane de power/reset pe placa de bază. E prima oară când văd un socket 1155, care are pinii în soclu, iar procesorul are doar niște plăcuțe de contact. Mișto :smile:

Cum n-am mai găsit în stoc un kit de 2x4 GB Corsair, asta e, am luat un kit 4x4 GB Corsair XMS3 :biggrin: Tot negre, arată foarte fain.

Scythe Ninja 3 n-am mai găsit niciunde în stoc. Deși l-aș fi preferat că are 8 heatpipes și trece de un kil, am luat un Scythe Mugen 3. Nu mi-e rușine nici cu ăsta, la 900 grame și 6 heatpipes. Încă nu-s convins dacă are nevoie de ventilator pe el sau merge pasiv.

Acum prima mea grijă e să văd dacă mă ține sursa... Țineți pumnii :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Tot bios-uri AMI/Phoenix au sau s-au mai desteptat intre timp?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
BIOSurile la 1155 sunt făcute de poți să umbli cu mouse-ul prin ele. Un mic search iti arata ceva de genul asta.
 
Top Bottom