Neo
The Good Doctor
Windows 7, chipset Intel P55
Ca să nu mai treacă și alt tolomac prin ce am trecut eu, postez aici pașii necesari:
- install iata96enu.exe [a se înlocui cu ultima versiune de pe site de la Intel corespunzător controllerului RAID - dacă nu era deja instalat]; do not restart;
- start -> run -> regedit.exe
- Reboot
- IDE access mode AHCI se schimbă la RAID în BIOS (fără a crea matricea propriu-zisă);
- boot – se instalează driverele RAID & stuff, cere reboot; do it;
- se face backup la C: cu ceva bootabil gen Acronis (aceasta fiind partiția sistem);
- reboot după ce a terminat;
- se setează matricea RAID (Ctrl + I este în general valabilă la Intel iirc);
- se dă restore tot cu ceva bootabil gen Acronis la toată partiția de sistem pe matrice.
- Get cake.
Simțiți-vă liberi să adăugați reușitele voastre și nu uitați să adăugați configurațiile respective.
Ca să nu mai treacă și alt tolomac prin ce am trecut eu, postez aici pașii necesari:
- install iata96enu.exe [a se înlocui cu ultima versiune de pe site de la Intel corespunzător controllerului RAID - dacă nu era deja instalat]; do not restart;
- start -> run -> regedit.exe
Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Iastor => se setează Start to 0x4
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Iastorv => se setează Start=0x0
- IDE access mode AHCI se schimbă la RAID în BIOS (fără a crea matricea propriu-zisă);
- boot – se instalează driverele RAID & stuff, cere reboot; do it;
- se face backup la C: cu ceva bootabil gen Acronis (aceasta fiind partiția sistem);
- reboot după ce a terminat;
- se setează matricea RAID (Ctrl + I este în general valabilă la Intel iirc);
- se dă restore tot cu ceva bootabil gen Acronis la toată partiția de sistem pe matrice.
- Get cake.
Simțiți-vă liberi să adăugați reușitele voastre și nu uitați să adăugați configurațiile respective.