De ale UPS-urilor

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Eaton folosesc unii (Baker Hughes) in medii industriale de ceva vreme (prin 2012 aveau sigur, poate si mai devreme). Ma gandesc ca nu pot fi chiar atat de nasoale.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Parcă Eaton i-au înghițit pe cei de la Best Power. Sau s-or fi rebrănduit... Oricum respect tancurile celor de la Best Power. :notworthy:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Luat un Legrand în ideea că are soft de management ce rulează pe Linux. Ce n-au specificat e că soft-ul e pe 32 de biți și n-am reușit să-l fac să vadă UPS-ul decât dintr-un Debian 7 pe 32 de biți. Așa că acuma rulez pe router un VM dedicat exclusiv pentru asta, iar script-ul de shutdown face ssh către vreo 4 alte device-uri (unul dintre ele fiind chiar host-ul de sub el) unde rulează un alt script de shutdown... :damn:

Din ce-am testat, merge decent (ținând cont că soluția e făcută pe genunchi). Mă interesa în primul rând să nu alimenteze device-urile imediat după ce revine curentul pentru a da ceva timp bateriilor să se încarce. Probabil mai există șansa unor race conditions, da' cred (sper!) că am reușit să reduc semnificativ șansele să pierd date din cauză de pană de curent. Să vedem.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Da, ce simplu ar fi dacă ar folosi producătorii standardul USB de HID Power Devices (făcut special pentru UPS and stuff). Da' nu, fiecare cu porcăria lor de interfață, drivere și aplicație, că doar așa ținem utilizatorii captivi.
 
Last edited:

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Dacă aș fi avut mai mult timp, aș fi încercat. Cu Cyberpower-ul anterior am folosit NUT, dar a trebuit să trimit debug logs pe mailing list pentru a găsi o anumită setare de driver pentru că altfel, după o pană de curent, repornea automat după un anumit interval de timp, indiferent că avea sau nu curent.
 
Top Bottom