De ale UPS-urilor

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Messages
226
Eaton folosesc unii (Baker Hughes) in medii industriale de ceva vreme (prin 2012 aveau sigur, poate si mai devreme). Ma gandesc ca nu pot fi chiar atat de nasoale.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Parcă Eaton i-au înghițit pe cei de la Best Power. Sau s-or fi rebrănduit... Oricum respect tancurile celor de la Best Power. :notworthy:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,036
Eu l-am instalat, încă n-a crăpat nimic. Vedem cum se comportă în timp.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,036
Prima mică problemă, crănțăne enervant o sursă în comutație când e alimentată din UPS-ul ăsta (pe baterie). Că nu e sinus :frown:. UPS-uri sinus n-am găsit de dimensiunile astea.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,559
Luat un Legrand în ideea că are soft de management ce rulează pe Linux. Ce n-au specificat e că soft-ul e pe 32 de biți și n-am reușit să-l fac să vadă UPS-ul decât dintr-un Debian 7 pe 32 de biți. Așa că acuma rulez pe router un VM dedicat exclusiv pentru asta, iar script-ul de shutdown face ssh către vreo 4 alte device-uri (unul dintre ele fiind chiar host-ul de sub el) unde rulează un alt script de shutdown... :damn:

Din ce-am testat, merge decent (ținând cont că soluția e făcută pe genunchi). Mă interesa în primul rând să nu alimenteze device-urile imediat după ce revine curentul pentru a da ceva timp bateriilor să se încarce. Probabil mai există șansa unor race conditions, da' cred (sper!) că am reușit să reduc semnificativ șansele să pierd date din cauză de pană de curent. Să vedem.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,036
Da, ce simplu ar fi dacă ar folosi producătorii standardul USB de HID Power Devices (făcut special pentru UPS and stuff). Da' nu, fiecare cu porcăria lor de interfață, drivere și aplicație, că doar așa ținem utilizatorii captivi.
 
Last edited:

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,559
Dacă aș fi avut mai mult timp, aș fi încercat. Cu Cyberpower-ul anterior am folosit NUT, dar a trebuit să trimit debug logs pe mailing list pentru a găsi o anumită setare de driver pentru că altfel, după o pană de curent, repornea automat după un anumit interval de timp, indiferent că avea sau nu curent.
 
Top Bottom