de-ale laptopurilor

taxon

Membru
Sugar daddy
Joined
Aug 2, 2013
Mi-a aterizat acasa un HP250 G5, ca cica stiu eu ce sa ii fac. Pai, nu stiu.
Apas butonul de pornire, in 2 secunde imi scrie pe ecran "Press ESC key for startup menu", apoi imi pune un cursor-liniuta in stinga sus si atit.
Ala nu clipeste, nu se intimpla nimic, orice as face mai departe. Dark screen si gata.
Daca la pornire incerc un ESC, un F1-F10 ceva, imi schimba mesajul de jos, gen "F10..BIOS Setup Options", apoi iar moare cu liniuta aia in stinga sus (ca nu pot sa ii spun cursor).
Nicio reactie, nimic. Dark screen si iarasi gata.
Si daca apas dupa astea butonul power, dracia de HP se inchide instant.
Ok, nu booteaza nici de pe ssd, nici daramite de pe dvd-rom, dar nici macar acces la bios nu am?

Dintotdeauna am urit laptoapele, dar pe astea noi parca le si mai si.

Cu care alifie de moaste sfinte sa ii dau pe la balamale? Ca invatatoarea sper sa i-l duc miine, apt si breaz. Laptopul apt si breaz, nu eu.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Scoate alimentarea si bateria, dupa care apasa de cateva ori (sau tine apasat mai mult timp) butonul de pornire.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Demontezi, deconectezi bateria CMOS-ului, lasi asa cateva minute, pui la loc si incerci iar. Daca nu, vii la mine, ca am cleste si programator de BIOS-uri. :biggrin:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Erm, de fapt e Step 3 cu mentiunea "As long as the hard drive remains functional." :tongue:
 

taxon

Membru
Sugar daddy
Joined
Aug 2, 2013
Thx all.
Primii 3 dau rezultat nul.
La pasul 3, dupa Fn+B, nici macar cursorul nu mi-l mai da, ramine mort si mut, dar dupa hard reset isi revine (bine...mult spus revine, dar macar imi arata iar liniuta). Probabil hardul/ssdul a fost ras complet la instalarea Windows-ului, din cite am inteles laptopul a venit de la Altex cu minunea de FreeDOS.
Ar ramine pasul 4, cu surubarit si desfacut pina dau de RAM.
Si daca nici asa, ce ramine, Letonia?
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Mi-a ajuns si mie pe mana unu' fix modelul asta acum 2 saptamani. Desfa cele vreo 20 de suruburi, deschide carcasa cu un card (nu conteaza daca e credit sau debit, poate sa fie si expirat) si verifica contactele in interior, mai ales RAM si HDD. La mine a fost simplu, ca voia sa ii pun un SSD in el, a luat ceva timp sa ma prind ca sunt 2 meniuri de BIOS, nu doar unul, dar macar mergea mai departe decat al tau. Tot FreeDos, normal, probabil era cel mai ieftin de pe piata la momentul respectiv.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Incearca inainte de a-l desface, sa-i dai jos hdd / ssd si vezi daca asa intra corect in BIOS.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Pentru BIOS recovery nu trebuie chirurgie, ai în link-ul de la IceCub procedura pentru a face un recovery USB stick și a porni flash-ul automat. Dar scoate stocarea internă mai întâi și reașează stick-urile de memorie, să nu fie vreo problemă de contact.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Quark, la laptopul ala trebuie sa il desfaci ca sa accesezi orice in afara de ODD. Nu are capac sau sertar pentru HDD sau pentru RAM, e monobloc.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Joined
Aug 18, 2005
Location
Bucuresti
Salut,

Am laptopul:

(8 GB De Ram)

și pentru el am cumpărat:

Din păcate, în BIOS vedeam acel RAM, în Windows nu apărea. Nu știu dacă era defect RAM-ul (era resigilat), sau am luat eu ceva care nu e compatibil, cert e că acel RAM nu funcționa nici dacă îl puneam doar pe el în calculator, nici dacă îl puneam în paralel cu RAM-ul cel vechi. Am returnat produsul.

Aș vrea să cumpăr un RAM nou de 8 GB (preferat), sau dacă nu se poate două module de 8 GB și să îl vând pe cel vechi.

Mai jos detalii despre laptop.
Cod: S/N - cb32746778, Lenovo B50-70 20384, 80EU
Serial Number: CB32746778 / Machine Type Model: 80EU59428963

Am pus aici manualul, dar nu ajută la mai nimic acel manual:
Aici alte informații de pe site-ul oficial:

Am atașat informații despre sistemul actual.

Mă puteți ajuta cu o sugestie despre ce să cumpăr? Aș prefera 8 GB, dar să fiu sigur că e compatibil cu ce am. E OK și 16 GB.
Aș prefera Emag, ca să fie OK garanția. Eventual PC Garage.

Mulțumesc frumos.
 

Attachments

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Păi după cum arată, ai luat memorii de 1.5V pentru un laptop cu 1.35V. Unele merg la ambele tensiuni, altele nu.

Astea ar avea aceleași specificații cu ce ai deja. Da, nu e un moment bun de cumpărat memorii noi.
 
Last edited:
Top Bottom