Curatenia in calculator cu dusul (2)

Marius '95

troubleShooter
Topicul vechi a disparut...
Doream doar sa anunt ca am mai spalat o placa de baza cu dusul. Si postez aici utilizand-o.
 

Attachments

  • MB spalata.jpg
    MB spalata.jpg
    88.5 KB · Views: 48
Da, plăcile de bază de PC-uri sunt perimate din acest punct de vedere.
Așteptăm duș la telefoane, tablete etc. O infirmare a rezistenței lor la astfel de tratament am primit-o de la fiică-mea, care a scăpat telefonul (cumpărat de două săptămâni) în budă (trăsese apa deja :biggrin:) și căruia nu i se mai aprinde displayul.
 
Poate merită discutat în altă parte, da' a văzut cineva vreun avantaj al DDR4?
 
O sa apara module de 16 :smile:

Inapoi la subiect, Marius, care este ratiunea de a pastra/spala acea placa de baza?
 
Doar fiindcă ceva mai există în magazine nu înseamnă că e modern. La naiba, se vând laptopuri noi care insistă să aibă port VGA în loc să-l lase să moară, chiar dacă în 2010 Intel și AMD au stabilit să-i facă phase out până în 2015, și chiar dacă portul ăla antic e lângă un mini Display Port realmente modern și mult mai capabil. În 2012, în SUA s-au vândut 350.000 PDA-uri. PDA-uri, nu tablete, da? 13 milioane casete audio și VHS. În secolul 21, cu mp3 playere pe toate gardurile, în smartphoane, cu DVD-uri și BluRay-uri, unii insistă pe janghina aia luată în '90 și la care mare minune că-i mai țin curelele din cauciuc. Cât timp există încăpățânare și hoarding, vor exista și unii dispuși să facă bani din asta, dar nu le face mai puțin antice.
 
Da, se vând laptopuri cu VGA, pentru că încă mai sunt chestii care n-au murit și la care te poți conecta doar cu VGA (în principal proiectoare). În 90% din sălile de ședință în care am fost singura soluție de conectare la proiector era VGA. În celelalte 10% era "ah, se poate și wireless, da' trebuie să-ți instalezi 10 softuri/trebuie să găsim parola/se poate doar din rețeaua internă la care n-ai acces/nu știu cum funcționează și ăla de la IT nu e la serviciu" așa că tot VGA-ul era folosit. Ăia cu mac își cumpărau adaptor.
 
Si nu e mai simplu sa pui un adaptor DP-VGA la proiector decat cate un port VGA la fiecare laptop care s-ar putea vreodata cupla la acel proiector?

DDR4: fabulos daca vrei sa pui 128 GB de RAM in PC, altfel e doar si el pe-acolo.
 
128GB RAM poți să pui doar pe procesoare Xeon E5-E7, pe care puteai pune oricum (și unde ai în principal procesoare lente cu multe core-uri). Procesoarele desktop nu țin mai mult de 64, că așa framgentează Intel piața.

LE: Unii au pus 128GB pe un procesor pentru care specificațiile zic 64GB, nu mi-e clar cum.
 
Nu conteaza de ce merge, important e ca merge :smile:

Singura chestie utila la DDR4 atunci cand va fi la paritate de pret cu DDR3 e ca poti folosi de 2 ori mai putine DIMM-uri cu latente ceva mai bune - ex. eu folosesc 32 GB din cauza masinilor virtuale si am 4x 8 GB, cu 2 x 16 GB ar fi aceeasi memorie, dar o idee mai rapida. Altfel, chiar ca nu ai ce face cu 128 GB de RAM daca nu esti cloud provider sau nu ai o baza de date mai mare pe laptopul cu care citesti presa in aeroport.
 
De ce e mai rapid 4x8 vs 2x16, în afară de 1T/2T, care îți oferă 2-3% performanță în benchmark-uri (adică insesizabilă în real life)?
 
E cate 1-2t la mai multi timpi de acces, diferenta poate ajunge sa fie 5% care e tot insesizabila, DAR, la mine pe calculator sub Windows 8.1 cu 2x8 GB totul se misca mai bine decat cu 4x8GB; nu am avut cum testa 2x16GB (e DDR3, totusi), dar singura diferenta posibila e din timpii de memorie care s-ar putea ca in configuratia cu 4 DIMM-uri sa fie mult mai prosti decat ne-am astepta. In Win 10 nu e nici o diferenta, dar asta pentru ca si cu 4x8GB Windows 10 se misca mai bine decat Windows 8.1.
 
Back
Top