Cuptor cu microunde

Foxter

Membru Senior
Iubita mea are nevoie de un cuptor cu microunde. Ca sa o citez cerinta initiala e ca acest cuptor sa aiba afisaj digital. Cerintele mele suplimentare sunt rezistenta in timp si garantia preferabil cat mai mare. Puteti va rog sa imi recomandati o marca/un model anume de care sunteti multumiti sau ati auzit lucruri bune ?

Multumesc anticipat.
 
Am un Samsung vechi de peste 5 ani; a mers impecabil pana acum o luna cand ceasul a luat-o razna, merge de vreo 4-5 ori mai rapid. Inca se poate folosi, in loc de 30 sec il pun pe 2 minute. In afara de asa ceva nu prea are ce sa se strice, principiul de baza e simplu si componentele putine.
 
Diferența între ele e modul mai simplu sau mai complicat de a-l butona. Dacă trebuie să alegi 4-5 chestii înainte să pornească, e overengineering.

Dacă iei unul cu grill, să iei și un capac de plastic pentru farfurii. Mâncarea pocnește/stropește înăuntru; de pe tablă e relativ ușor de curățat, dar dacă intră prin grilaj pe lampa de grill, aia n-ai cum s-o cureți. La următoarele folosiri ale grill-ului, stropeala aia se va arde și va mirosi a fum.

De altfel, grill-ul mi se pare o inutilitate, când ai cuptor pe gaz. Nu prea știu mulți oameni care să gătească la microunde. Pentru încălzit/decongelat nu e necesar. Dacă mă gândesc bine, nu cred că am folosit grill-ul în familie mai mult de o zi într-o mie, și atunci de curiozitate să vedem ce iese.

În rest, cum zice Adi, aparatul e foarte simplu: circuitul de comandă, magnetronul și un condensator cât un cartof, motorașul ce învârte platanul, și contactele de siguranță de la ușă.
 
Tot Samsung am si eu, tot de 5 ani, l-am cumparat pe cel mai mare la vremea aceea (25 L parca). Acum paraie si baraie din toate mecanismele alea, insa-si face treba cu brio. L-am folosit si la gatit, am folosit si cuptorul cu convectie, am folosit si combinatia convectie cu microunde, toate de 1-2 ori numai sa vad ca se poate. Rezultatele au fost bune spre foarte bune, din pacate asa cum s-a zis mai sus, prea multe butoane de apasat si de tinut minte = functii inutile.
Eu m-as uita sa aiba cat mai putine muchii pe interior, locuri greu accesibile, pt ca acolo iti ia foarte mult sa cureti.
 
Deci Samsung daca gasesc si in orice caz sa fie cat mai simplu dotat si cu cat mai putine muchii pt curatare usoara.

Multumesc tuturor de ajutor.
 
Momentan mie mi s-a părut interesant Gorenje MO20DWII. E ~350 lei pe gorenje.ro, deși la domo e doar 300 lei. Gorenje recomand hands down pentru fiabilitate, iar la modelul ăsta îmi place butonul rotativ pentru reglarea rapidă a timpului (în loc să tot faci bip-bip-bip pe butoane până înnebunești).

Ah, încă ceva: ușile se pot deschide fie trăgând de un mâner, fie apăsând un buton mare. Eh, partea mecanică la butonul ăla nu e întotdeauna cel mai inteligent făcută, sunt totuși niște plastice și arcuri pe-acolo care se pot înțepeni, sparge, etc. Uite un exemplu. Sugerez să iei unul cu mâner pe ușă - tragi de ea ca să se deschidă, instantaneu se oprește dacă era în funcțiune.

Ce mai e de ținut minte: apa din alimente absoarbe energia microundelor, devenind căldură. Dacă mâncarea e mai uscată, se vor încinge destul de tare vasele, inclusiv platanul din sticlă tratată termic. Atenție să 1) nu te arzi și 2) să nu ajungă platanul încins în contact cu apă rece (stropi pe vreun vas de bucătărie băgat la gătit), că poate plezni. Verifică dimensiunile vaselor puse înăuntru ca să se poată roti liber, fără să se blocheze în pereți - se poate arde motorașul rotativ. Vezi în magazine diferența între 17, 20, 22 litri; din poze nu prea îți dai seama.
 
Sa scrie pe el "Made in Korea". Fara grill. Cu programator electronic.

Sper ca prietena e constienta ca NU se poate gati la el ci poate fi folosit exclusiv pt. incalzirea / dezghetarea alimentelor gata preparate.

Posed Daewoo de 15 ani, folosit zilnic (inclusiv apa pentru ness tot in el o incalzesc), merge ca in prima zi.
 
Cand puterfixer da un raspuns atunci poti sa pui pariu ca va fi competent, corect si complet (nu ca as minimaliza ajutorul oferit de ceilalti forumisti dar trebuie sa il laud). I-am dat iubitei un link la acest thread si ii place Gorenje MO20DWII. Verifica finantele si probabil o sa il achizitioneze in curand.
 
Ioi mo :embarassed: „Competent, corect și complet” e un fel de a spune la „scrii mult ca naiba” :biggrin:
 
@puterfixer
E o lauda nu o critica, in caz ca nu s-a inteles clar.

@burebista
Ii place si cum explica puterfixer.
 
oh-stop-it-you.png


Aștept(ăm) impresii :smile: Între timp, io mă duc să-l curăț pe al meu... Am de la Sano un spray foarte fain pentru curățat mâncarea sărită și ultrauscată de pe tabla cuptorului, să trăiască chimiștii israelieni că bune produse fac.
 
Daca vreti ceva care va face cuptorul realmente "ca nou", va recomand ASTA!
Il folosesc si la cuptorul electric si realmente il scoate "din boale".

Ca minusuri:
- se clateste foarte greu
- daca-l folosesti fara manusi, cam arde labele.
- ataca tesaturile, decoloreaza agresiv, deci cand e folosit trebuie avut grija mare la haine.
 
De mai mulți ani am descoperit întâmplător produsele de curățenie Sano, israeliene. Se găsesc prin hipermarket-uri, magazine de chimicale, bricolaj, și fac concurență foarte serioasă la altele mai dure cu pielea, gen Cillit Bang. Am început cu Mildew Remover (anti mucegai), apoi Jet pentru faianța din baie, Microwave și Refrigerator din seria pentru bucătărie. Momentan nu l-am mai găsit pe ăla pentru microunde în dulap, l-oi fi terminat în urmă cu ceva vreme. L-am folosit pe cel pentru frigider, mâncarea s-a înmuiat și dezlipit imediat, plasticul e curat, și a rămas în urmă un miros proaspăt.
 
Produsele anticalcar contin acizi cu atit mai puternici cu cit sint mai eficiente. Grija mare sa spalati foarte bine dupa folosire ca altfel o sa aveti masina de spalat ruginita.
 
Sano, deci? La Kaufland nu-i, am găsit doar soluţie pt. calcaru' din maşina de spălat, mâine vă dau verdictul. :goofy: După ce ar trebui să mă uit? :goofy:

In other news, tre' să-mi caut şi io cuptior, Sharp-u' ăsta antic consumă curent serios. Pe pâine. Prăjită.
 
Back
Top