Diferența între ele e modul mai simplu sau mai complicat de a-l butona. Dacă trebuie să alegi 4-5 chestii înainte să pornească, e overengineering.
Dacă iei unul cu grill, să iei și un capac de plastic pentru farfurii. Mâncarea pocnește/stropește înăuntru; de pe tablă e relativ ușor de curățat, dar dacă intră prin grilaj pe lampa de grill, aia n-ai cum s-o cureți. La următoarele folosiri ale grill-ului, stropeala aia se va arde și va mirosi a fum.
De altfel, grill-ul mi se pare o inutilitate, când ai cuptor pe gaz. Nu prea știu mulți oameni care să gătească la microunde. Pentru încălzit/decongelat nu e necesar. Dacă mă gândesc bine, nu cred că am folosit grill-ul în familie mai mult de o zi într-o mie, și atunci de curiozitate să vedem ce iese.
În rest, cum zice Adi, aparatul e foarte simplu: circuitul de comandă, magnetronul și un condensator cât un cartof, motorașul ce învârte platanul, și contactele de siguranță de la ușă.