Zonele astea or să devină civilizate doar când o să înceapă să demoleze blocurile și să facă altele un pic mai rare și cu garaje subterane. Până atunci sunt doar niște ghetouri jalnice, mai ales Militari.
Dar nici nu pretind ca sunt civilizate. Dupa parerea mea cu greu gasesti in Bucuresti astfel de zone. Dar am incercat sa ma limitez la ce cred eu ca ii este accesibil unui tanar proaspat absolvent care nu pare ca se poate baza si pe venitul unui partener de viata.
Marius, de 60kE o sa iti iei un apartament care in mod normal (normalitatea romaneasca evident, aia care era inainte de prima casa) costa 45-50k. De cand cu "prima casa" toate apartamentele, culmea, fac cel putin 60kE.
Iar planurile cu chiria si plecatul mi se par absolut hilare
. Eu nici nu-mi imaginam unde o sa ajung atunci cand am fost in situatia ta. Si drumul pe care l-am urmat a fost destul de intortocheat cat sa nu-l fi putut prevede nici daca pe mama o chema Omida
. Cred ca gresesti daca iei o decizie in modul asta, inainte sa ai o oarecare stabilitate financiara si familiala. Nu te baza pe garantia
prima casa mai mult decat te-ai fi bazat pe garantia CEC la FNI
.
Gandeste-te ca orice investitie se face cu cap, cu un plan precis in minte. Cu
ce-o fi o fi o sa-ti fie greu sa iesi nesifonat. Tu joci la loterie cu 60kE pe care nu ii ai. Daca pui dobanzi si alte alea practic ajungi sa te joci cu peste 100kE. Daca ai parinti instariti sau intrevezi o schimbare radicala in cariera si in situatia financiara poti sa stai linistit si sa iei ce casa vrei. Altfel eu as mai astepta.
Daca tu sau familia ta aveti deja banii si crezi ca asta e cea mai buna investitie... e alegerea ta pana la urma dar e totusi o suma pe care planuiesti sa o ingropi intr-un apartament vechi de 30 de ani.
Eu in momentul asta nu m-as uita decat la o casa construita in regie proprie. Nu apartament comunist in oras, nici macar apartament "rezidential", din moment ce au fost facute in graba si cu economii intr-o perioada de criza.