Contor electronic - cine îmi poate construi unul?

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,436
Job-ul prietenei presupune moderarea unor mesaje online, de ordinul câtorva sute pe zi, care trebuie numărate. La acest moment folosește o aplicație pe telefon pentru asta, dar nu cred că-i face bine telefonului să stea cu ecranul pornit și cu procesorul activ câte 8-9 ore pe zi. Bateria, cel puțin, dă deja semne de oboseală rapidă.

Prin urmare, rog pasionații de electronică de aici (miahi? Q?) să-mi confecționeze un counter digital cu afișaj LED cu 3 digiți mai mărișor, ideal alimentat de la un port USB de la calculator sau un alimentator la priză, într-o cutiuță drăguță de ținut pe birou, și acționat cumva simplu și silențios: un buton mărișor și cu cursă scurtă, sau poate o pedală ținută sub birou. Butonul de reset poate fi undeva mai discret, eventual și un buton de decrementare. Ăsta va fi cadou de ziua ei, la început de martie :smile:

Bineînțeles, contra cost, pentru componente și efort! :smile:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Man, vezi ca se gasesc la greu pe okazii la pret de dumping. AICI. Sau pe Maica Domnului, etc...

Nu cred ca mai sta cineva sa bage letconul in priza pt. zece-douazeci de RON. :frown:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Ba da, si e 9 ron pe okazii, disponibil pe rosu sau galben. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,436
Eh, i-am luat d-ăla, chiar electronic. Nu-i place. Că-i mic butonul, că clickăie, că-i ecranul mic, că nu e stabil pe masă... De parcă n-ați ști cum e :biggrin:

La numărătoare de panou m-am mai uitat, dar nu mi-a trecut prin cap să caut și pe Okazii, și alea dă firmă erau la niște scoruri. Unul din ăsta pus într-o cutiuță de plastic ar fi numa' bun, mulțumesc de sugestie.

Altfel, o soluție mișto ar fi fost să o fac software, client-server, cu un display care să arate statisticile live din timpul zilei pe echipe și pe total... :smile:
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Zi-i să facă precum puşcăriaşii pe perete, faci patru linii şi tai cu a cincea. Eventual pe o foaie de hârtie dacă n-are un perete aproape. :biggrin:
 
Top Bottom