Configurare rețea - furnizor de net Digi

Discussion in 'Ajutor: Comunicații' started by unic, Sep 17, 2018.

 1. unic

  unic Membru Senior Sugar daddy

  Am trecut și eu în sfârșit la Digi, după 2 ani de amânări. De azi am în casa ONT-ul de la ei, care are și funcție Wi-Fi. Dar nu are decât un port liber, iar eu am nevoie de mai multe. Așa că am profitat de oferta lui miahi și am și un router NetGear. Acum, cum ar trebui să configurez rețeaua? Ați mai făcut un setup asemănător? Sun la ei să îmi treacă ONT-ul în modul bridge? Afectează asta cumva viteza conexiunii? Ați întâlnit pe undeva un tutorial despre cum fac asta?

  Mersi.
   
 2. taxon

  taxon Membru Sugar daddy

  Stau si eu cu urechile ciulite, curind-curind voi fi in pielea ta. Deci?
   
 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Dacă ții echipamentul lor pe post de router și access point wifi, tot ce-ți mai trebuie e un switch prin care să poți conecta mai multe echipamente. Dacă vrei routerul tău și AP-ul tău, atunci le zici să-l treacă în mod bridge și pui tu un router de care vrei pe portul de rețea. Posibil chiar ca routerul ales de tine să fie mai performant decât echipamentul lor, plus faptul că poți configura ce cum vrei...
   
 4. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Intrebare de habarnist. De ce tre' sa vorbesti cu ei sa-l puna in bridge mode? Eu la UPC am facut singurel treaba asta.
  Are legatura cu PPoE ala? Sau cu fibra?
   
 5. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Eu așa am făcut. L-au trecut pe mod bridge, apoi conexiunea am setat-o eu în router simplu de tot, până și pentru mine, clei (vorba antevorbitorului pui de dac) în rețele. Viteza n-are de suferit: am 500 Mbps, doar s-o ducă routerul.
   
  burebista likes this.
 6. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Din câte am înțeles la astea modul bridge poate fi setat doar de "ei" (nu e ca la UPC), așa că trebuie sunat. În mod bridge device-ul e doar un media converter, îți setezi tu PPPoE pe router.
   
  puterfixer and burebista like this.
 7. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Cum zice și miahi fiindcă nu întotdeauna ai acces de administrare în echipamentul providerului. Sau poate ți se pare că ai, schimbi setarea, și la următorul reboot își trage iar de la isp configurația lor pentru tine, ca router nu bridge. Oricum, e echipamentul lor, să și-l administreze și configureze după cum ți-e nevoia și dorința, nu-ți bagi tu nasul acolo din principiu.
   
 8. lauru'_balauru'

  lauru'_balauru' Membru Senior Sugar daddy

  Daca e ONT-ul cu 4 porturi de retea am auzit ca poti folosi (doar) portul 4 pentru bridge-mode - nu am testat asta asa ca nu pot sa confirm daca merge sau nu.
   
 9. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  În mod bridge e normal să aibă un singur port Ethernet funcțional unde să-ți pui tu echipamentul tău.
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  La "începuturi" modemul de la UPC trecut în bridge nu avea limitarea asta; puneai 2 cabluri, aveai două conexiuni, inclusiv cu IP-uri externe diferite. N-am încercat totuși să pun încă un switch în el, să le fac DoS la IP-uri, dar presupun că de-aia acum nu mai merge asta - doar primul port mai e activ.
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Poate s-au gândit și că ar fi un fic prea darnici cu atâtea IP-uri la câte un singur abonat. Alea-s resurse finite, se plătesc la bucată, nu așa, bagi cablul și țac ai mai primit una pe moca doar fiindcă un admin nu s-a gândit la configurație.
   
 12. ipman

  ipman Membru Senior

  Treaba e putin mai complicata in DOCSIS. Depinde atat de CPE cat si de head-end.
  Sigur ca e dezavantajos pentru provider sa dea mai multe IP-uri in ziua de azi cand nu mai sunt resurse IPv4. Nici ca securitate nu e bine.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice