Configurare rețea acasă W10 Home

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Totul a pornit când am încercat să accesez PC-ul cu telefonul, folosind ES Explorer (am un folder în care descarc chestii din telefon). La scanare ba vede, ba nu vede PC-ul, când îl vede îmi cere un username și o parolă (conectare la SMB) și n-am reușit să mă conectez la el. Mă duce cu gândul la faptul că ceva e în neregulă și am nevoie de ajutor, fiindcă îmi cam prind urechile. Cred că la configurarea anterioară, pe Win 8.1, am avut noroc. :biggrin:

Infrastructura e următoarea:
- router cu WiFi activ
- PC living W10 Home pe cablu
- PC dormitor W10 pe cablu
- laptop W8.1 pe WiFi
- telefon pe WiFi
- imprimantă pe WiFi

Cum configurez? În Win Explorer, la Network îmi apare PC-ul din living (verific mâine dacă și celelalte), dar îmi apare și un Homegroup dedesubt. :what: Ce trebuie să fac și cum?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Oops, mulțumesc, se poate șterge acest topic? Celălalt îmi dispăruse dintre cele watched.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Să nu mai deschid alt topic...
Ieri mi-au tras fibra în casă RDS-ul. Mi-au montat un echipament de-al lor cu funcții de router și Wifi, un ZTE. Fibra intră în el și are două porturi, unul Gigabit, altul normal. În Gigabit intră PC-ul meu, în celălalt cel al junioarei. Pe al meu merge netul, pe al iei nu. W10 x64 Home pe ambele PC-uri. A mers până la ultima pornire de azi. Eroarea e cea din foto. Ce-i de făcut? O pot rezolva eu sau "e de la ei"?

Menționez că i s-a întâmplat și celui ce a instalat ieri cablurile, dar nu am prins cum a rezolvat-o.


aaa.jpg
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
1. Incearca sa-i pui un IP fix, poate e problema de DHCP.
2. Nu cumva celalalt port e rezervat pentru telefonie/IPTV/alte chestii? Cei de la Telekom mai fac asa.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Posibil ca portul al doilea să fie de fapt o consolă serială sau altceva. Doar fiindcă e mufă RJ45 nu înseamnă neapărat că e port de rețea.

Ia un switch (gigabit), conectează-i un port la portul funcțional din router, apoi PC-urile în alte două porturi.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
1. Incearca sa-i pui un IP fix, poate e problema de DHCP.
2. Nu cumva celalalt port e rezervat pentru telefonie/IPTV/alte chestii? Cei de la Telekom mai fac asa.
1. Cum fac asta?
2. Nu, telefonia are port separat.
Dom'le, PC-ul a mers ieri toată ziua pe portu ăla.

Ia un switch (gigabit), conectează-i un port la portul funcțional din router, apoi PC-urile în alte două porturi.
Vreau să scap de alte echipamente.

Acum constat că nici imprimanta nu merge pe Wifi. Zice "unable to establish two way communication with the device". Wtf, e defect routerul?
 
Last edited:

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Am acces la router.
1. N-am configurat manual niciodată o rețea.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Vezi ce ip / netmask / gateway primește celălalt calculator și pune-i un ip din aceeași clasă. De exemplu dacă cel care merge are un ip de genul 192.168.0.3 / 255.255.255.0 cu gw 192.168.0.1, pune manual pe cel care nu merge 192.168.0.25 (ca să eviți altele ip-uri alocate altor device-uri) / 255.255.255.0 cu gw 192.168.0.1
Se face ca aici
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Mulţumesc.
PC-ul l-am dres de ieri seară. Am copiat de pe router toate drăciile alea şi i-am pus manual un IP care nu era alocat.
Mai rămâne imprimanta...
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Imprimanta se poate agata la negocierea de securitate. Are WPS routerul? Sau poti sa incerci sa schimbi criptarea.
Pe de alta parte, daca are un bug, iti doresc mult succes ca o sa ai nevoie. Mai bine pastreaza routerul tau.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Al meu e pe cablu nu pe fibră, deci ar fi două echipamente: inacceptabil. Mai bine îi iau un cablu mai lung imprimantei. :biggrin:
Nu are WPS.
O să mă uit la criptare, acolo mi s-a părut şi mie ceva ciudat.
 
Last edited:

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
N-are importanta ca e pe cablu sau fibra, problema este in firmware-ul routerului. Sau mai putin probabil in hardware, dar in ambele cazuri nu prea ai ce-i face tu,
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Mai bine pastreaza routerul tau.
Al meu e pe cablu nu pe fibră, deci ar fi două echipamente: inacceptabil.
La asta mă refeream. Pe routerul meu pe cablu a mers imprimanta. Nu merge pe cestălalt, pe fibră. Şi cum nu vreau un echipament în plus (cum ai sugerat mai sus), probabil voi trece imprimanta pe cablu, dacă nu o conving să meargă pe Wifi routerului pe fibră.

Mda, a trebuit să configurez tot manual şi TV-ul, că nu se conecta la Wifi.
Imprimanta are alocat IP în router, dar cu toate acestea când vreau să intru pe acel IP (pt. configurare, ca tipul de aici), nu merge...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
192.168.1.2,3,4,5 să zicem şi eu am pus 8, 9. Imprimanta are 4, să zicem iară. Mă gândesc la un hard-reset la imprimantă, să văd dacă găsesc cum se face.

EDIT: am găsit. Să ajung acasă...

Fck, tot nu merge. :capu:
Am resetat-o, se conectează la rețea, o vede în Devices, o vede în Word, dar nu printează: unable to communicate with printer. Pare că treaba merge într-o singură direcție.
I-am luat cablu, dar mă intrigă de ce nu merge.
Zicea ipman de setările de securitate: sunt ca la routerul TPLink.
 

Attachments

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Nu pot intra pe pagina ei.
Portul e în foto.

Iar când intru în aplicația HP să curăț capetele (de exemplu), arată așa:

Fraților, eu am băgat o sesizare la Suport tehnic la Digi, să vedem ce zic și ei.

EDIT: Mamă, ce prompți au fost! Mi-a spus un tip de la Suport că routerul ăsta suferă de ceva legat de port isolation, posibil rezolvabil prin firmware în viitor. Drept urmare, vor veni să mi-l înlocuiască cu alt router care n-are această hibă. O notă bună pentru Digi. Aproape că-mi vine să trec și cu curentul la ei. :hihi:
 

Attachments

Top Bottom