Componente ieftine pentru un calc silentios

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
Caut componente ieftine pentru un sistem silentios. Acel sistem va rula non-stop si va fi folosit pt navigat pe net, chat, ascultat muzica, file-sharing pe fundal, vazut filme (daca poate), captura video si satisfacerea piticilor. :biggrin:
M-am gandit la un sistem bazat pe un procesor Slot 1 fiindca sunt cele mai silentioase pe care le stiu. Am deja o parte din componente dar nu sunt prea stralucite. Daca aveti orice fel de componente SH care s-ar potrivi cu sistemul descris de mine, anuntati-va aici.

PS: Prefer placile de baza cu BIOS Award. BIOS-ul AMI nu poate fi ciopartit corespunzator si daca nu-l ciopartesc, nu le place piticilor. :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
Cred ca ar trebui sa mai dai un pret estimativ si o lista cu componentele necesare - de exemplu poate nu vrei placa de sunet cu EAX4 sau d-zeu stie mai ce. Anyway, eu am o cutie de componente mai vechi sau mai noi, functionale, dar nu pot face o lista cu ele, zi tu cam ce anume cauti...
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
EAX4?? N-am zis ca trebuie sa-i satisfac si pe pitici? Sunt multi! Si nu le place ce e nou. :smile:
Deci:
- MB cu slot 1.
Am deja una, dar are un cip SCSI ars si din cauza asta nu merge instalat WinNT. Se blocheaza cand incarca driverul. Win9x merge, dar nu usor.
Mi-ar trebui alta dar nu e neaparat necesara. Daca aveti ciudatenii de genul dual-cpu, Intel GX, SCSI, etc. piticii mei ar fi extaziati.
- carcasa incapatoare, ATX, simpla
- sursa silentioasa. Mi-as cumpara una noua, din magazin, dar nu stiu daca se merita sa dau X milioane pe o sursa silentioasa din epoca noastra din moment ce va fi folosita intr-un calc atat de vechi. Si oricum, nu am X milioane.
- memorie. MB-ul meu accepta SD-RAM PC100.

Pot sa dau cam 1 - 1.5 mil. pe componente.
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
459
Dacă poţi să amăgeşti piticul responsabil de carcasa încăpătoare, ATX, simplă ai putea să te duci pe la firmele ce vând calculatoare second şi să achiziţionezi o carcasă cu sursă de tip desktop, de firmă, care să nu sune şi să nici nu ocupe spaţiu prea mare. Asta şi în ideea că o să iei şi altă placă de bază, dacă vrei să renunţi la Win98 (blasphemy, blasphemy:smile:.)

S-ar putea să mai am pe acasă 128MB SDRAM, o să mă uit. Dacă îi găsesc şi dacă ai nevoie de ei o să îi donez întru fericirea amintitelor vertically challenged persons.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
Diseara fac o poza cu draciile de p-acasa si daca piticii vad ceva interesant vii si le iei, gratis, la mine oricum ocupa loc degeaba. Ma rog, te costa calatoria cu metroul sau tramvaiul, sper ca iti permiti. :biggrin:

O carcasa de genul asta nu te intereseaza ? Mai am una de placa de baza Gigabyte, dual Slot1, din pacate am gasit-o fara placa de baza inauntru. :goofy:
 
Last edited by a moderator:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
@unic:
Recomandari firme de second-uri?
128 RAM ar fi ok. Mai am si eu 32. Ajunge cat pentru un WinNT4. :smile:

@Cosmin_C:
Intr-o carcasa de genul ala intra praful. Si nici hardurile nu cred ca stau prea bine. Apreciez insa ergonomia cand e vorba de umblat la jumperi. Daca nu gasesc una normala care sa-mi placa probabil ca o sa adopt solutia ta (cu mici modificari, desigur).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,125
Fosta mea carcasă îşi caută stăpân. E un Delux negru cu un contur argintiu în jurul bay-urilor. Se ţine destul de binişor, e curată, dar i-am demontat megabutonul de pornire din faţă încercând să-l customizez şi... aşa a rămas. N-are sursă şi parcă nici backplate (tabla aia cu găurele pentru mufele on-board), da' e încăpătoare, are 4 bay-uri de 5,25" şi 7 de 3,5" din care două externe, dacă-mi amintesc bine. Pe undeva pe price e poza. Dacă vii în weekend să te uiţi la ea şi-ţi place, ţi-o dau.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
Asa e, se asaza praful dar se si curata foarte usor. HDD-ul sta oarecul liber, doar in fire, dar nu am avut probleme cu el - se incinge destul de tare in spatiul ala inchis dar e Seagate asa ca stau linistit.

In alta ordine de idei, mi s-a ars si a doua placa de baza de la DosBox - dupa numai 2-3 folosiri, maxim 10 ore - si de data asta nu cred ca il mai refac, m-am saturat de patch-uit vechituri. :frown:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
Nu vrei una cu un SCSI ars? Aia sigur nu se mai arde inca o data. Stii tu, "farfuria ciobita nu se sparge niciodata".
Nu cumva sursa iti face figuri?
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
Si eu banuiesc ca e sursa de vina, o sa o schimb si pe aia. Ma mai gandesc cum procedez... daca nu uit, diseara fac o poza cu toate trasnaile colectionate dealungul timpului. Le punem cap la cap si poate ies doua sisteme, unul pentru piticii tai si unul pentru ai mei. :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
Uite aici ce mai am; odata ajuns acasa mi-am adus aminte ca in toamna am mai facut un calculator din piesele de colectie. Inca nu am verificat exact ce e defect la DosBox dar banuiesc ca placa de baza... :frown:

P.S. Mic rezumat: P II 350/333mhz, mb Slot1, mb Socket 7, K6-2 300mhz, sound ESS ISA, sound Creative PCI, sound Yamaha, vga 1mb, Virge 4mb, modem, Voodoo 2 si 3, lan 3com, surse 400/450w, 3 DIMM 64/32/16 CD-ROM Teac 40x si probabil mi-a mai scapat ceva...
 

Attachments

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
Ai uitat un modem PCI. Presupun ca e hardware dupa cum arata. :smile:

-Placile de sunet si grafice nu ma intereseaza. Am si eu un SoundBlaster 16 PCI si un DMX XFire 1024. Cred ca o sa pun DMX-ul in noul calc.
-Nici acceleratoarele nu-mi trebuie ca o sa fie server. Jocurile le rulez pe desktop-ul actual si am emulator Glide->OpenGL.
-Nici procesoarele nu-mi trebuie. Am un Pentium III la 600MHz.

Vezi si tu ce poti folosi la DOS Box-ul tau si ce poti da. Daca as fi in locul tau (si partial chiar sunt) as folosi totusi o carcasa.

@maxu: Cam slab site-ul si oferta. Stiu in Cluj o firma care avea o curte intreaga de carcase aruncate pe acolo, vreo 2 magazii carcase mai rasarite, vreo 3 rafturi de harduri, un morman de tastaturi, doi saci de mousi, etc. Ma gandeam ca in Bucuresti gasesc hale industriale pline de seconduri.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,324
De modem am spus, dar nu am dat nici un detaliu, am zis doar "modem" si atat. :biggrin: Cat despre ce imi trebuie, in principiu ce se vede acum pe DosBox plus placa VooDoo 3, pozata separat, cea cu radiatorul ala mare albastru lipit pe radiatorul mic cu care vine placa. Iar daca in 2-3 saptamani nu imi vine cheful sa refac iar sistemul cred ca il dau cu totul...

So, emulatorul ala de Glide merge si in WinXP ? :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
Mah, nu stiu, ca nu l-am testat inca nici in Win98. :biggrin:
Il pun la sectiunea de "Programe de care n-a auzit nimeni".
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
Planuiam sa merg weekend-ul asta acasa la parinti si sa-mi aduc componentele, dar am constatat ca saptamana viitoare e Pastele si ca de miercuri sunt liber. Nu ma mai duc weekend-ul asta dupa componente.
Prin urmare, toate planurile cu asamblatul calculatorului silent se amana pana dupa Pasti.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,833
Scuze că mă bag ca musca-n lapte.
Am eu un 64MB PC133, dau la schimb cu Voodoo2 al lui Cosmin_C (poate mai găseşte vreunul :biggrin:) şi la apoi poate ajunge la Marius. Ne înţelegem? :biggrin:
Eu am deja sistemul, numai că placa video e un matrox, ergo lipseşte orice tip de accelerare 3D :frown:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,795
Pai si eu o sa folosesc tot un Matrox fara 3D (de fapt are, dar e atat de slaba incat randarea software e mai rapida). Pentru 3D am desktop-ul actual. De ce ai nevoie de 3D pe un sistem asa de slab?

PS: Daca tot a venit vorba de Matrox, eu am o placa Matrox G200 Marvel. Adica are si tuner TV (extern). A fost cumparata in SUA si n-am reusit sa o fac sa mearga cu posturile TV din Ro, desi pot alege din software si standardele PAL. Sugestii?

Inca o intrebare: ma inseala memoria sau coolerele pt socket A se potrivesc si pe Soket 7?
 
Top Bottom