Compatibilitate TV fara SCART port cu receiver standard (model vechi) Telekom

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,750
Azi dimineata m-a anuntat mama mea ca televizorul cu tub Panasonic a murit dupa 15 ani de serviciu credincios.

S-a decis asupra noului TV dar asta din ce am vazut nu vine cu port SCART .

Receiverele de la mama mea au fost folosite de cand si-au pus ai mei Dolce cu 2 televizoare cu tuburi, ambele avand port SCART.

Dupa ce a murit primul, un Samsung dupa 13 ani de la cumparare, a fost inlocuit cu un LCD Panasonic care avea inca port SCART.

Acum ca a murit si al doilea TV cu tub a aparut beleaua cu lipsa portului SCART. Noul televizor are HDMI, USB, port coaxial si slot CI+

Stiu ca receiverul are un card inauntru dar nu stiu daca se poate folosi in televizor in combinatie cu cablul coaxial or something.

Ideal ar fi sa schimb receiverele cu ceva cu HDMI dar, desi prelungeau abounamentele, astia de la Dolce/Telekom nu upgradau aparatele si cand le ziceam sa faca asta cereau bani suplimentari chiar daca acum nici nu mai au la noile abonamente receivere non HD.

Ceva sfaturi?
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,960
Poate se strică receiverul ăla...

Panasonicul nu are slot pentru card CI ca să încerci?
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,216
Cardul din receiverele alea nu se poate folosi altfel, cardul CI are alt format. Suna la Telekom si cere alt receiver cu iesire HDMI, pe Dolce nu cred ca poti folosi card CI.

SCHIMBAREA RECEIVERULUI CU UN CARD CI+Cum pot trece de la receiverul meu la un card CI+ ?

Daca ai serviciu de televiziune prin DTH sau IPTV contacteaza Serviciul de relatii cu Clientii pentru o modificare a serviciului tau
In caz ca ai deja un serviciu de televiziune prin cablu DVBC poti merge la cel mai apropiat magazin Telekom si sa soliciti schimbarea receiverului cu un card CI+. Gasesti lista magazinelor Telekom AICI
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Messages
539
SCART parca e o mufa, nu un port, si contine semnale analogice audio stereo si video in si out, asta sigur il face sa nu fie port.

Sfatul era sa fi schimbat receiverul gratuit cand ai avut ocazia (la prelungirea abonamentului), dar e cam inutil acum. Poti sa astepti terminarea abonamentului curent sau sa platesti pentru ignoranta, hard cold money.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,204
Ar fi și culmea să cumperi acum un TV pe standardele secolului trecut doar ca să se pupe cu receptorul moștenit din secolul trecut, în loc să treci pe un TV cu receptor digital și slot CI+ pentru decodor.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,338
Nu imi aduc aminte de acel receiver vechi, dar e posibil sa aiba si alte iesiri precum Svideo. Incearca si asa.
Dar ce zice puterfixer ramane valabil, orice port ar fi e analogic si vechi azi.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Deci in concluzie ori schimbi receiverul la Dolce ori faci un adaptor care va merge cum va merge. Varianta unu pare cea mai potrivita. Posibil ca varianta unu sa necesite doar schimbarea cardului, de fapt.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Messages
539
Nu imi aduc aminte de acel receiver vechi, dar e posibil sa aiba si alte iesiri precum Svideo. Incearca si asa.
Televizorul ala nu are nici un fel de intrare analogica, Svideo ar fi irelevant.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Messages
583
Da nu suni mai bine la serviciul de relatii cu clientii sa intrebi daca nu ti-l SCHIMBA gratis (nu ceri unul in plus, ceri inlocuirea decodorului existent)? Operatiunea asta se poate face oricand la ceilalti furnizori TV, nu trebuie sa astepti aniversarea contractului ca sa ai un avantaj ca sa ceri asta...
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,750
Update la situatie:

Am sunat alaltaieri seara la serviciul clienti Telekom si mi-au propus doua variante:

1-Cumparare/inchiriere 2 receivere HD (am mai avut modificari de contract dupa expirari in trecut dar nesimtitii nu vroiam sa auda de schimbare gratis receiver la prelungire/upgrade abonament).

2-Contacteaza serviciul Loialitate (aka rezilieri@telekom.ro) si cere renuntarea la Dolce prin satelit pt oferta noua (instalare TV prin fibra).

Am ales varianta 2, deja au sunat-o pe mama mea, o sa vina maine sa scoata Dolce satelit si sa puna Telekom TV fibra.

De asemenea, am inviat Panasonicul vechi, se pare ca receiverul avea buguri si dupa restart si schimbare posturi si-a revenit.

O sa devina TV de bucatarie pt amicul mamei mele si o sa poata mama mea sa vada in sfarsit posturi HD pe televizoarele ei (maine vine al doilea televizor LCD).

Multumesc tuturor pt raspunsuri.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,750
Un nou update, au venit televisorul si omul de la Telecom, tipul de la Telekom s-a chinuit pana a reusit sa configureze televizorul LCD mai vechi, nu cunostea modelul de TV asa ca m-a sunat mana mea si l-am ghidat pe om prin meniurile TV-ului cum sa caute posturile digitale dupa ce a installat modulul CI+ in televizor (am cautat manualul pe internet mai intai).

Apoi "s-a distrat" de minune cu televizorul nou, aparent al doilea modul CI+ nu era activat si a trebuit sa isi sune colegii dupa niste coduri de activare.

In final s-a rezolvat si e incantata mama mea de canalele HD, e prima data cand le vede asa de cand am luat primul TV LCD in 2012.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Eu mereu compensez mărind distanța față de ecran. Si mă prăpădesc de râs gândindu-mă la amatorii de 4k. :tongue:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,904
Mă tot gândesc că prefer TVul meu Samsung de 34'' sau cât naiba are, 720p/1080i pe care văz filme fără probleme. Astea noi par să se miște prea repede, dau impresia de telenovele în loc de "film artistic".

Știu că pot să-mi iau TV, dar țin la ăsta destul de mult și încă mere foarte bine (minus placa cu butoane on-board pe care o trebuit să o deconectez că schimba singur canalele lul).
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Se numeste soap opera effect si se poate dezactiva pe orice televizor d-asta mai de firma - am vazut unele mai chinezesti pe care nu se poate. La actualul Sony a trebuit sa trec prin 2 meniuri si vreo 15 optiuni (nu exagerez) ca sa am in sfarsit o imagine curata, corecta, dar a meritat efortul. Am pus si colorimetrul pe el, dar aproape ca nu am avut ce face, arata deja mai bine decat monitorul calibrat. :smile:
 
  • Like
Reactions: Neo

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,904
Hopa, serios? Este cumva legat de "emularea" 120/240Hz?

Tot la Sony mă uitam și eu, ceva ceva Bravia, nu mai știu exact modelul. Sincer mă deprimă, mie și ăsta mi se pare mare, 40'' sunt minim acum :/
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Este legat de generarea de carde suplimentare, o idee buna pe hartie dar dezastruasa in practica. Era o discutie mare si chiar buna pe CG despre asta, dar s-a ales prafu' cand au inchis forumul. :frown:

Eu am 55 inch si deja nu mi se mai pare mare. Urmatorul clar va fi mai mare, chiar daca distanta de vizionare ramane ~2.3 metri. Oricum la 65 inch chiar si distanta aia e putin prea mare pentru a vedea cu adevarat 4k. :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,904
Da, deci aia. Sincer să fiu prefer să aștept un panel adevărat 120Hz. Momentan ar costa probabil cât o mașină :smile:

Tot o plasmă Panasonic Viera aș vrea, dar nu se mai fabrică :frown:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Nu are legatura, si un panel adevarat de 240 hz poate avea soap opera efect, daca are functia respectiva activata. Fiecare producator numeste diferit chestia aia, dar toti o au. Sper sa treaca la un moment dat moda asta, cum a trecut aia cu 3D-ul.
 
Top Bottom