cogitus.ro

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu critic. Şi critic dur.
Layout-ul e ameţitor. Nu ştii ce, care şi pe unde e. Poate fiindcă numele site-ului te face să te aştepţi la atceva (vezi mai jos).
Banner-ul ăla flash îţi ameţeşte ochii, sunt nişte poze care par aruncate acolo pentru un site de genul "mama Omida îţi aduce bogăţie în viaţă". Scăpaţi măcar de fade-out-ul ăla către alb... e sclipicios rău.
Lângă sigla aia Cogitus băgați și voi un ceva, o descriere, gen "Un site care vă pune pe gânduri" sau ceva de genul. Eu am intrat aşteptându-mă la chestii de literatură şi artă şi când colo dau de finanţe şi bănci.
Am luat la puricat un articol random, ăsta mai precis. Începe într-un fel, continuă într-un alt fel şi se termină în... alt fel. Acolo sunt 4 subiecte în 40 de rânduri.
Ideea are potenţial, dar trebuie puricată mult până să ajungă ceva competitiv. Dacă, însă, scopul e "just for fun", atunci e OK :smile:
Succes!
 

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Messages
793
Rezolvati cu typography-ul (mariti font-size la paragrafe, reglati line-height). La scris, eu as merge pe un #c2cfc2 (sau gen) in loc de #ccc.
De ce si tw-sack, cind incarcati deja jQuery?

Nu-mi place in mod deosebit cum arata, dar e ok.

P.S.:
Scuze daca te refereai la pareri despre continut, n-am citit. :smile:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,306
Mda, și mie mi se pare amețitor prin tona de idei prezentate prost :biggrin: Până și description-ul afișat în program bar este înfiorător de lung și trebuie citit de 3 ori ca să-ți dai seama despre ce e vorba, pentru că e plin de termeni sforăitori și în rezoluții de 1024 nici nu apare în întregime, lăsând bietul om în ceață.

Mai multă capacitate de sinteză pentru articole. Cel linkat de war4peace începe ca Știrile ProTV și continuă ca Discovery Channel și se termină ca... nici eu nu știu cu ce să compar :biggrin:
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
476
Mulțumesc de critici. Site-ul e la început, sunt grămezi de lucruri de pus la punct. Dacă mai aveți sugestii și reclamații, atât pe partea de design cât și pe partea de conținut, nu vă sfiiți. Dau beri în Cluj. :smile:

A, și Xll, poți sa îmi spui puțin mai clar care sunt problemele cu typography-ul (în afară de culoare)?
 
Last edited:

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Messages
793
Am scris in post-ul respectiv problemele pe care cred ca le are. La paragrafe, font-size cam mic si line-height la fel.
Poate schimbare pe sans-serif pentru paragrafe - fontface-urile sans-serif sint de multe ori mai lizibile pentru corp de text, pe net. Insa daca tot vreti Georgia, macar mariti cu 1-2-3 pixeli dimensiunea.

h1 este prea mic, eu am incercat (din Firebug) asa:
font: 32px/130% Arial, sans-serif;
letter-spacing: 1px;
color: #022401;

Si era mai reusit. Voi puteti calcula in em, of course.
Sau macar 28px, daca ramineti la Georgia si in titlu.
 
Top Bottom