Neo, nu ai citit foarte atent ce am zis:
Inteleg folosirea softwarelui inchiriat ca o alternativa pt unii utilizatori dar mi se pare aberant sa elimini posibilitatea de a cumpara o licenta nelimitata ca timp si/sau care sa nu necesite conexiune la net.
Deci subscription based pt toti cei care doresc asa dar fara eliminarea posibilitatii de cumpara o licenta nelimitata ca timp. Daca cineva ia o licenta de CS7 in viitor si vrea sa o foloseasca pana la sfarsitul timpului chiar daca intre timp Adobe scoate CS8, CS9, CS10, in cazul asta ce face ? Plateste subscriptie pana ajunge sa depaseasca ca bani cheltuiti o fosta licenta perpetua ?
La software-ul Autodesk nu ma bag, nu cunosc daca versiunile mai noi sunt revolutionare sau nu fata de versiunile imediat anterioare dar CS-ul nu e deja aprope de maximul de imbunatatire ?
Treaba asta cu fara licenta perpertua in viitor mi se pare o limitare a alegerii pe care o poate face un cumparator. Am dubii ca Adobe a facut asta ca sa ajute clientul, mai degraba cauta o noua metoda de a scoate bani suplimentari.
Eu cred că n-ai citit tu cu atenție ce-am scris.
Ai bani să dai pe Creative Suite? LOL. Ok. Să reformulez. Ai da bani pe Creative Suite dacă n-ai scoate bani cu el? Nu, sub nicio formă, este aberant. Prin urmare, licența nelimitată este o tâmpenie pentru că-i inutilă.
Creative Cloud nu necesită conexiune la internet ca să folosești softwareul. Am spus foarte clar.
Subscriptionul care-l plătești pentru CS6, dacă-l plătești când apare CS7, include automat upgrade la CS7. Ce-i atât de greu de înțeles?
CS6 are de exemplu content-aware tool, care nu există-n CS5. Este revoluționar. Clar habar nu ai despre ce-i vorba, dacă ție ți se pare că a da de 2-3 slidere înseamnă a folosi Photoshop și-i "maxim" deja. Nu mai intru în optimizări gen accelerare via CUDA de exemplu care-i din ce în ce mai rafinată. Alt exemplu este timpul de salvare din RAW în PNG. Ia 15 secunde în CS5 și doar 3 secunde în CS6. Evoluție excelentă. Premiere CS6 folosește nativ plăcile video NVIDIA (via CUDA) pentru accelerarea compresiei video, spre deosebire de CS5.
Tu discuți discuții. Nu ai habar cu ce se mănâncă suita Adobe, dar avansezi prostii de genul omg nu voi putea cumpăra CSx ca să-l folosesc peste 20 de ani. Nu ăsta este scopul aplicației.
Efectiv Adobe câștigă bani mai mulți așa, pentru că probabil cumpărătorii Creative Suite erau din ce în ce mai puțini, prin urmare au zis să facă suita cât mai accesibilă. Bravo lor.
Din nou, repet, CS este o unealtă. Nu este sub nicio formă Windows sau Linux sau Arcsoft Total Media Theatre sau FRAPS sau program de defragmentare a.î. să poți să le folosești zeci de ani sub aceeași formă sau doar puțin modificate. Apar multiple îmbunătățiri, optimizări pentru platforme noi, etc. Rezultatele editărilor cu Photoshop & shit oricum le salvezi și le stochezi lossless sau comprimate cu codecs care vor exista și-n viitor.