CF in slot PCMCIA - nu merge UltraDMA

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,993
Imi trebuie mai mult spatiu de stocare in laptop (tablet PC). Am deja un SSD instalat. Nu are unitate optica pe care s-o inlocuiesc, dar are slot CardBus tip 2 (PCMCIA 32bit) pe care am incercat sa-l folosesc.
- adaptor CF-PCMCIA
- adaptor SD-PCMCIA
Nici unul din astea nu vrea UltraDMA de nici un fel. Tot ce pot obtine este PIO Mode 0, inclusiv in Linux. PIO Mode 0 inseamna "aproape" 1 MB/s.

Pareri, idei, opinii?
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,097
SSDurile mari s-au mai ieftenit. Aș sugera upgrade la SSDul existent pe unul mai mare (există software de clonare foarte bun care aliniază chestiile perfect) și ignorarea slotului PCMCIA, mai ales că folosirea unui card SD sau CF implică folosirea unor resurse limitate - numărul de scrieri este mult mai limitat pentru un card decât pentru un SSD iar când pică, pică de tot și nu mai poți recupera nimic.

Personal pe PCMCIA am folosit doar o placă de sunet Creative Audigy 2 ZS și a mers ok, dar sincer slotul acela nu este ideal. Express Card este total altceva și poate rula GPU extern iar suportul este mult mai bun.


Care este sistemul de operare folosit? Poate fi o dumă de drivere.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,993
Linux 4.19, WinXP 32bit.
Mai am si un manager ASPI pentru DOS, dar... :fluier:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,387
Adaptoarele PCMCIA-CF sunt antice și proaste. Am avut și eu două, nici alea nu treceau de 1MB/s cu orice card aș fi pus în ele. Pentru anul 2003 erau ok.
 
Top Bottom