Cebeuri

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,549
Vrea careva un CB Midland auto? Am 4 ce zac într-o cutie din, hm, 1996 primăvara...
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,123
Poze, dimensiuni, distanta, mufele audio si pretul, te rog.
 

Berti

Membru
Joined
Nov 7, 2009
Messages
125
Nu vreau sa stric bisnisu lu sefu', da' vreau sa va avertizez, unele modele mai vechi de Midland nu raman in canalu curent la oprirea tensiunii. Pornesc automat in canalu 9 si e destul de enervant sa derulezi de fiecare data pana in 22.
Daca o conectati pe alimentare permanenta si o opriti de fiecare data din buton, nu-s probleme. Problema apare cand o conectati la mufa de bricheta, care in cele mai multe cazuri nu e alimentata permanent.

Din acest motiv, eu am vandut la nici o luna un Alan 48, de care am fost foarte multumit din punct de vedere al RX/TX, dar derulatu' la fiecare cheie data ma facea cu nervii. Iar la ce mica-i bateria de Matiz, nici nu se punea problema s-o leg pe direct, ca de-o uitam o noapte pornita, ala eram...
 
Last edited:

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,549
Astea-s un model și mai vechi, cu comutator rotativ cu 40 de poziții pentru canal, de pe când tiriștii erau rough boys și nu pussies cu butoane soft-touch de up/down :tongue: Deci nici o șansă să-ți schimbe canalul din cauza pierderii alimentării.

Le caut diseară să le dau modelul și poze. N-am avut antenă CB, am luat niște adaptoare de la mufa aia babană la mufă de antenă auto ca să mă joc un pic cu ele, ascultam taximetriștii într-o vreme. Microfon pe fir și clemă de fixare pe bord, buton de canal, buton de on/off și volum + inel de squelch, ecran LED vizibil, difuzor încorporat și mufă pentru difuzor extern, bracket de fixare sub consolă, 2 fire pentru alimentare și mufă pentru antenă, iaca asta-i tot.

Luați, probați, vă gândiți cât merită...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,549
Midland 77-104. În poză se vede şi adaptorul de antenă la antenă auto - merge pentru recepţie, dar nu recomand pentru emisie; din acest motiv n-am făcut niciodată vreo probă de emisie, să nu ard amplificatorul final. Preţ, nuş'; 30 lei bucata?

Mai am pe undeva un CB portabil (handheld) General Electric, cu o ditamai antena flexibilă, comutator de putere mică/mare şi funcţionare cu 8 baterii AA sau cablu pentru bricheta auto. Dacă-l găsesc, vă zic ce model e.
 

Attachments

  • CSC_6734 (Medium).JPG
    CSC_6734 (Medium).JPG
    50.7 KB · Views: 62
  • CSC_6735 (Medium).JPG
    CSC_6735 (Medium).JPG
    58.1 KB · Views: 54

madhorsefuzzy

Membru
Joined
Jun 14, 2005
Messages
122
Daca mai ramane un Midland 77-104 disponibil il vreau eu.
Nu vreau sa ma bag peste colegii care si-au anuntat deja intentia.
 

Berti

Membru
Joined
Nov 7, 2009
Messages
125
Cand timpu iti permite pune niste poze cu portabila GE.
De multa vreme am tot vrut sa iau una, nu am stricta nevoie, dar nu stii cand e buna la casa omului.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,549
Păi, am 4 scule şi 5 doritori: Marius, Adi, Wolfie, madhorsefuzzy şi bausto pe PM (plus Berti pentru ăla handheld). Renunţă vreunul voluntar? :smile: Alternativa e să merg pe ordinea răspunsurilor „vreau”, şi atunci descoperim că Constanţa are lag :tongue:

PS: Cred că n-a fost nevoie să specific, CB-urile sunt pentru maşină şi le trebuie antenă pentru CB în banda de 27 MHz.

PPS: N-am idee dacă astea merg în modulaţie în amplitudine (AM) sau frecvenţă (FM). Sunt luate din SUA, unde standardul e AM; Europa a adoptat aceleaşi frecvenţe, dar în FM. Unele CB-uri au comutator AM/FM, astea n-au.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pentru mine e clar ce este și cu ce se mănâncă. Eu pot să renunț pentru că știu pe altcineva care după ce o să se joace un pic cu aparatul renunță și o să fie atunci disponibil :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Same here. Nu ma arde nevoia de asa ceva, il luam ca sa il trantesc in masina si sa ma joc cu el :smile:. Deci daca altcineva are nevoie de el ii cedez locul. Poate cand se plictiseste il da mai departe :tongue:.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,549
Pentru joacă o să fie cam plictisitor, mai ales că la CB îţi trebuie şi o ditamai antena (lambda pe patru are aproape 3 metri)... M-am plimbat o vreme prin oraş cu un FRS/GMRS în banda de 462-467 MHz (şi ăsta american, bleh, europenii au PMR în 446 MHz) şi n-am prins nimic în afară de nişte constructori pe un şantier ce înjurau de mama focului un scripete şi o găleată cu var.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,465
Da, în 400 nu prea e activitate interesantă, măcar în 2 metri (14x MHz) ai de la taximetriști la aeroporturi și toate halea :smile:.

Mai aveam și eu pe la Măneciu vreo două CB-uri de 27 MHz aduse din Germania de diverși cunoscuți, care s-au lămurit repede că-s cam neinteresante și le-au pasat. Nu mai știu în ce stare sunt.
 

Wolfie

ulf de mare
Joined
Oct 12, 2003
Messages
306
Prea multe detalii strica afacerea. Eu caut o statie pentru masina cu care sa prind tiristii, sau pe ceilalti participanti la trafic care se plictisesc stand la cozi. Daca nu pot face asta cu produsul prezentat in detaliu aici de fata, atunci nu mai sunt interesat :biggrin:.
 
Top Bottom