Ce SSD sa imi cumpar?

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Sfatul cu Intel unde e, ca in afara de capacitate nu prea am vazut alte sugestii?
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
89
Tot offtopic, vedeti ca ptr poze Flickr al lui yahoo nu are limita de spatiu. Deocamdata este cam praf ca si management dar poate pe viitor isi revin...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Speranța mea e că Yahoo va muri în chinuri :biggrin:

Bug-ul din Intel 320 este replicabil și pe 530?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Răspunsul Intel e că ei au fixat una din posibilitățile producerii efectului de "8MB" (în cazul power loss), nu neapărat toate posibilitățile. Am mai scris pe-aici ce se întâmplă la un power loss și de ce ideea de a avea firmware-ul pe același chip și în același address space e proastă. Doar 320 avea problema asta, seriile mai noi nu.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Sfaturile pentru Intel le-am primit de la alti prieteni imaginari, de pe alt internet si nu sunt vizibili aici.
Dupa ce l-am cumparat, l-am instalat. Dupa ce l-am instalat, mi-am dat seama ca sunt cam prost. Nu am reusit sa il montez ca lumea in carcasa pentru ca: 1. e prea mic ca sa se potriveasca bine in carcasa 2. nu am nici un surub cu care sa il prind in vreun fel.
Dupa ce l-am atarnat de cabluri prin carcasa am purces la instalarea de Windows. Care a mers foarte rapid si fara probleme. Dupa instalare am aflat ca, dintr-un motiv care imi scapa, S-ATA era pus pe IDE Mode. Intel Toolbox zice ca e recomandat sa schimb pe AHCI mode. Din cate imi aduc aminte modificarea asta o sa duca la "invalidare" instalarii de Windows. Deci tre' sa il reinstalez.
Intre timp am gasit si un surub subtire care, sper eu ,o sa se potriveasca.
Bigudiurile raman in continuare foarte bune.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Poate că eu eram unul din cei care recomandă Intel (și încă mai recomand*), dar ce zici tu nu seamănă deloc cu experiența mea la instalarea 330 :smile:.

- dacă-l pui în desktop, există varianta desktop kit, care vine cu cablu, șuruburi, adaptor de prins în bay de 3.5" și etichetă de pus bling bling pe carcasă.
- al meu a venit și cu o variantă de Acronis cu care îți puteai multa OS-ul actual pe SSD, a mers fără probleme
- AHCI... da, chiar e nevoie pentru TRIM. Dar eu enablez AHCI pe toate PC-urile, pentru că e mai simplu cu hot swap-ul. Se poate trece la AHCI și fără reinstalare, dar e un pic mai voodoo în funcție de controller-ul de pe MB (trebuie să instalezi niște drivere pentru un device care nu există fizic în PC). Dacă abia ai instalat, e mai simplu un reinstall, că oricum durează puțin :smile:.


* dar după cum ziceam, always have backups când e vorba de SSD-uri, nu sunt consumer-friendly.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Am cumparat un adaptor si am infipt ssd-ul in el. Sta bine si comod acum. Am reusit sa fac si trecerea pe AHCI - am folosit metoda de aici.
In seara asta n-am folosit bigudiurile, dar sunt in continuare multumit de ele.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Joined
Aug 18, 2005
Messages
998
Tot offtopic, vedeti ca ptr poze Flickr al lui yahoo nu are limita de spatiu. Deocamdata este cam praf ca si management dar poate pe viitor isi revin...
Mi se pare mult mai OK Picasa, care are nelimitat pentru poze sub 2048x2048 (face resize automat):
"Best for web sharing: Photos larger than 2048 pixels by 2048 pixels, will be automatically resized to 2048 pixels (on their longest edge). You get unlimited free photo uploads at this size." (Choose an upload size - Picasa and Picasa Web Albums Help)
 
Top Bottom