Ce editie de Windows 7 sa cumpar ?

Discussion in 'Ajutor: La cumpărături' started by Foxter, Apr 28, 2012.

 1. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Un amic vrea sa isi cumpere un Windows 7 pt un sistem ce va fi folosit intr-un magazin. Ca urmare va fi supus unor potentiale controale BSA. Amicul nu stie ce editie sa cumpere ca sa nu dea de belele legale. Trebuie neaparat sa ia un Win 7 PRO sau este permisa si folosirea unui Home Premium pt o firma ? Pe pc-ul in cauza trebuie sa ruleze un program de contabilitate si alte programe legate de vanzari. Nu are nevoie de facilitatile de bussiness cu care vine versiunea PRO, e doar un sistem not-networked conectat la internet.

  Diferentele de pret dintre cele 2 versiuni sunt destul de maricele asa ca daca este posibila folosirea Home Premium in firma el ar cumpara aceasta versiune.
  Deci intrebarea e urmatoarea: poate fi folosit Win 7 Home Premium intr-o firma sau trebuie neaparat Win 7 PRO ?

  Multumesc anticipat.
   
 2. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Home Premium. Pro oferă facilități necesare unor firme, dar nu îl face obligatoriu pentru firme.
   
 3. _~_

  _~_ Membru

  Cumpără ce vrei, nu contează, cumpără o versiune OEM, e mult mai ieftină (da, se poate cumpăra un Windows OEM, nu trebuie cumpărat cu o componentă).
   
 4. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Multumesc Neo.
  Acum am realizat ca el ar pune Windowsul pe un sistem pe care deja il are. Asta inseamna ca Win 7 OEM nu va fi cumparat inpreuna cu harwareul. Stiu ca odata instalata versiunea OEM pe un sistem nu iti e permisa transferarea lui pe alt sistem chiar daca sistemul original nu mai exista.

  Totusi un Win OEM poate fi cumparat separat si pus pe un sistem deja existent ? Daca da, exista ceva prevederi legate de folosirea lui/suportul oferit de MS ?

  LE:
  Multumesc _~_, vad ca mi-ai raspuns la intrebarea ce urma inainte sa o postez. :smile:
   
 5. lauru'_balauru'

  lauru'_balauru' Membru Senior Sugar daddy

  Pe vremuri puteai cumpara o licenta Windows OEM atasata unui mouse :smile: In cazul asta nu stiu daca mutand mouse-ul pe un al calculator se muta si licenta, logica imi spune ca da...
   
 6. Bico

  Bico Membru

  OEM/OEI nu poate fi achiziționat fără sistem. Licența nu-i validă fără sistem desktop sau notebook.
  E posibil ca Fifi Computers de pe Zețarilor, la parter, să-l vîndă și fără sistem dar asta nu înseamnă că-i legal.
   
 7. _~_

  _~_ Membru

  Ba da, se poate și e legal. În principiu ești propriul tău integrator și trebuie să-ți asiguri singur suportul tehnic, nu poți suna la Microsoft pentru suport (LOL, ce pierdere).

  Nu mai comentați aiurea pe forum dacă nu aveți nicio idee despre ce vorbiți. Ca la piața. Ca tot românul expert în fotbal și politică. Nu mă deranjează să spună fiecare opinii tâmpite și subiective pe forum, mă deranjează când e vorba despre fapte cuantificabile, nu păreri.

  Mi-e lene să caut linkuri pentru babe surde (mi se pare că a mai fost discuția asta chiar pe acest forum). Cancan și circ.
   
 8. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Aye, nu este nevoie să cumperi sistemul nou, pur și simplu cumperi OEM și aia este. Evident, dacă vrei să o instalezi apoi pe alt PC, încalci EULA and shit, dar nu este cazul aici.
   
 9. Bico

  Bico Membru

  Poate ar fi bine să te deranjezi în a oferi link-uri și nu doar sfaturi proaste și pline de suficiență.

   
 10. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Și ce te împiedică să-ți vinzi eventual ție însuți acel calculator, producând chiar și o factură și să-ți asiguri suportul singur?
   
 11. _~_

  _~_ Membru

  Nu e nevoie, se bat câmpii ca de obicei, nimic nou pe Xf.

  [​IMG].

  Hai, mai bagă sfaturi proaste. Amuză-mă.
   
 12. Bico

  Bico Membru

  Nu cred că reușesc să te amuz la cît de trist ești. Oricum, nu asta e discuția și nu asta-l interesează pe Foxter.
  Foxter, cel mai bine e să dai un telefon aici și să te lămurești ce și cum. Întreabă-i dacă pe factura fiscală se poate afla doar sistemul de operare sau este necesar să existe și o a doua poziție cu un calculator desktop sau notebook.
   
 13. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Sistemul in cauza nu este nou, este practic un home sistem cumparat acum cativa ani care a folosit pana acum alte sisteme de operare si care va lucra intr-un magazin. Asta inseamna ca diferenta intre perioada de cumparare a pc-ului si aceea a sistemului de operare e prea mare ca sa aiba amicul ceva scuze de genul, am uitat sa iau OS-ul si l-am luat putin mai tarziu.

  Si eu aveam impresia (anterior initierii acestui thread) ca poti cumpara o licenta OEM cand ai chef si sa o pui pe orice sistem in conditiile in care tu iti oferi suport singur pt sistemul de operare si Windowsul cumparat OEM nu va fi folosit decat in primul sistem pe care a fost instalat. However asta era inainte de aparitia GGK și GGWA.

  O sa sun la MS sa ii intreb care e varianta corecta.

  Multumesc tuturor pt ajutor.
   
 14. _~_

  _~_ Membru

  Da, evident așa e, dar se bagă toți ciumpalacii și habarniștii în seamă. Poți cumpăra licența OEM nelegată de vreun hardware chiar de la Microsoft, nu de la Fifi Computers de pe Zețarilor.

  Trist.

  Și ca de fiecare dată când cineva dă linkuri în Română se confirmă că persoana respectivă nu are idee despre ce vorbește.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice