Căşti cu noise cancelling

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,019
Caut nişte căşti wireless, cu noise cancelling, over-the-ear, care să funcţioneze decent în Linux. Le folosesc pentru WFH, ca să pot ignora teroriştii mici.

Mă uitam la:
- Sony WH-1000XM3
- Sony WH-1000XM4
- Bose QuietComfort 35 II (acestea am înţeles că sunt problematice la conectarea pe Linux)

Preţul nu e neapărat o problemă, decontează plantaţia.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,387
Ai folosit de-astea până acum? Ai probleme cu senzație de presiune negativă? Că asta e prima chestie pe care trebuie s-o verifici. Eu de ex. nu suport Bose și sunt la limită cu Sony, mi-am luat Plantronics special pentru asta, că nu se simte așa (dar și efectul de cancelling e mai slab). Vezi aici detalii.

Iar teroriștii oricum o să fie auziți, noise cancelling funcționează doar în anumite zone de frecvențe.
 

Mistral

Alien
Sugar daddy
Joined
Mar 23, 2004
Messages
617
Eu am Sony-urile XM3. Sunt foarte faine, complet happy cu ele. Unele zgomote gen cand mergi cu avionu, masina, etc. le scoate aproape complet, altele gen urlaturi de copii, not so much. Tot e mai bine dar noh, nu-s fermecate. Dar daca bagi si niste muzica sau ceva gen "forest sounds with river and birds.mp3" e chiar OK, poti sa lucrezi linistit, testat cu nepoata de 1-2 ani. :smile:
 

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,019
Nu am probleme cu senzaţia de presiune negativă (adică în avion, nu?). Cred că în lipsă de a le putea testa undeva, o să fac o chestie românească, să le comand şi să le returnez dacă nu îmi plac.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,387
Presiune pozitivă unde? În urechea internă e mai mult decât în afară când urci (1000hPa -> ~750), și invers când cobori.

Iar căștile dau doar senzația, pentru că așa interpretează creierul faptul că nu mai aude zgomote - crede că e prea întins timpanul.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,503
XM4 nu aduce nimic semnificativ mai mult in zona de NC. Eu am 3 si singura chestie pe care as vrea de la 4 este conectarea la mai multe device-uri simultan.
Mai am in casa Plantronics Voyager 8200uc si IMHO nu se apropie nici pe departe de ANC-ul de la Sony.
Alta chestie este ca Sony-urile sunt mai mari fizic, in Plantronics nu imi incap urechile cu totul si e chiar foarte neplacut. Dar asta depinde de dimensiunile fiecaruia, deci e valabil doar pentru mine.
Unii zic ca Sony nu are microfoane asa de bune ca Plantronics, dar eu nu am auzit pe cineva sa se planga in sedintele zilnice.
 

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,019
Luat XM4. Noise cancelling merge ok, cel puțin acasă: TV-ul se aude mult estompat, vocile la fel.

Sunt relativ comod de purtat, după 30 de minute m-am obișnuit cu senzația de presiune negativă. Aplicația de control pe Android e ok, dar inutil de complicată. Singurul feature notabil e posibilitatea de a face upgrade de firmware.

Din păcate suportul în Linux e crappy: se aud ok cu LDAC, dar pentru conferințe trece în modul HSP și calitatea sunetului se duce în bălării. Bașca s-au deconectat in timpul unei conferințe când era mai important.

O să încerc mâine și cu fir, dar ceva îmi zice că le voi returna.

PS: Şi încă ceva negativ: comutarea între dispozitive. Am făcut pair cu telefonul şi cu laptopul. Pot trece de pe laptop pe telefon folosinf NFC, dar invers nu există o cale uşoară. Trebuie să deconectez telefonul (folosind NFC) si apoi să mă conectez manual cu laptopul. Brrr....
 
Last edited:

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,019
Bașca s-au deconectat in timpul unei conferințe când era mai important.
Aici m-am prins de problemă: era activat Speak-to-chat. Aparent nu se prinde că e conferinţă pe Zoom, în Linux.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,387
Suportul bluetooth + linux e dubios pentru majoritatea căștilor. Iar singura trecere painless între două device-uri e la Apple (dar doar între ale lor), că ăia pot controla tot și la nivel de hardware. În rest e la noroc, eu am renunțat la trecut căști de colo-colo și folosesc căști diferite :smile:.
 

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,019
Dopurile One Plus Bullets au un buton şi comută între 2 dispozitive lejer. Mă aşteptam la ceva similar.
 
Top Bottom