Nu-mi doresc sa ma maturizez, sa am copii rate si tot ce mai presupune viata dupa perceptele traditionale populare "ca asa trebuie".
Ca sa faci un copil in vremurile astea e egal cu a-ti bate joc de el. Va fi un copil care nu are posibilitatea sa se joace, un copil fara copilarie.
In legatura cu cei cel putin 9-10 ani ca sa poti citi, nu-i prea grozav. Eu am invatat pe la 5 ani sa descifrez literele de tipar din ziar. Apoi m-am dus la scoala, la 6 ani si jumatate. In fiecare an aparea pe vremea aia "Almanahul Copiilor" cu tot felul de povestioarele. Mai era si revista "Luceafarul Copiilor", accesibile copiilor care abia invatau sa citeasca iar in clasa a doua le citeam. In scoala primara mai citeam Jules Verne, editiile acelea pentru copii cu copertile grele din carton si scrise cu caractere mari, cele doua volume din "Copii Capitanului Grant" se gaseau in librarii pe vremea aceea. Nu eram singurul care citea, Jules Verne era cumva "la moda" pentru copii din cursurile primare, mai faceam schimb de carti cu colegii, unii aveau "Insula Misterioasa", altii "Hector Servadac", altii "Pilotul de pe dunare". Pe la 12 ani imi placeau cartile de razboi, imi placea cum scrie Alistair Maclean sau Douglas Reaman, gasisem Gestapo de Sven Hassel. Politiste imi placeau romanele cu Philip Marlowe ale lui Raymond Chandler, am fost mai putin atras de clasicele Agathei Cristie. Probabil ca de aia am sarit peste romanele cu muschetari, am trecut direct la pistol

. Evident cele 5 volume din Ciresarii erau la mare cinste, romanele politiste ale lui Constantin Chirita m-au atras mai putin. Probabil ca tu esti de generatie mai recenta, cand accentul s-a pus mai mult pe emisiunile televizate, nu stiu ce varsta ai si probabil ca trag concluzii eronate. Eu am fost mai putin obisnuit sa am televizor, mi-a placut la inceput cand se dadeau filme, insa acum nu mai am, in urma cu vreo 5 ani am renuntat la televiziune, cablu sau antena.