Carcasa cu filtre de praf in toate locatiile/locatiile unde se monteaza ventilatoare

Foxter

Membru Senior
Un amic vrea sa isi cumpere o carcasa. Are un sistem la care componentele sunt racite pasiv (cu exceptia sursei ce are un ventilator silentios). Ca urmare are nevoie de o carcasa cu filtre de praf in toate locatiile unde se monteaza ventilatoare, filtre care sa fie usor de scos pt curatare. Placa video fiind racita pasiv este necesar un ventilator lateral care sa sufle peste ea. De asemenea ar fi de dorit ca acesta carcasa sa fie pregatita pt montarea unor rackuri pt HDD-uri.


Configuratia lui:

AMD 5000+ racit de un Scythe NINJA PLUS Rev.B
SAPPHIRE Ultimate HD5670 1GB GDDR5
Abit KN9S
2xHDD
Sesonic 500W OEM


Ideal ar fi sa gaseasca o carcasa cu presiune pozitiva si ventilatoare de la 120mm in sus daca se poate.
 
Ideal ar fi sa gaseasca o carcasa cu presiune pozitiva

Huh.

În altă ordine de idei, eu am transformat așa multe carcase. Se ia burete din cutii de plăci video/de bază și se îndeasă în toate fantele/crăpăturile/găurile. Se aspiră ocazional pe dinafară și foarte rar pe dinăuntru, unde se mai formează dust bunnies.
 
Io nu m-am obosit cu bureți, ci am luat niște duct tape negru cu care am obturat toate fantele aiurea ale carcasei. A rămas doar intrarea frontală ce răcește discurile, iar evacuarea se face prin ventilatorul din spate de 12cm pe turație mică + ventilatorul sursei de 12cm pe turație mică. Și la mine e totul răcit pasiv, în acest aranjament am doar 2 ventilatoare în spate și lucrează pe presiune negativă - dar nu deranjează.
 
Back
Top