1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Camera supraveghere

Discussion in 'Ajutor: La cumpărături' started by ipman, May 9, 2017.

 1. Quark

  Quark zis şi Brucan

  Proiector gata facut. De pe Maica Domnului, Okazii, etc...

  Apropo: LED-uri pt. proiectoare IR nu gasesti de cumparat (la noi).
   
 2. ipman

  ipman Membru Senior

  Pe site-urile second-hand am gasit doar niste chinezarii indoielnice. Am zis sa intreb inainte. Ce-i drept carcasa conteaza, daca e un pic de loc inauntru se poate adapta o sursa de curent constant.
   
 3. Quark

  Quark zis şi Brucan

  Daca ajung prin Doraly, intreb. Sunt cateva firme care vand asa ceva.
   
 4. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot

  Cred ca nu sunt compatibile, POE-ul cu camerele. Si nvr-urile au probleme de compatibilitate cu alte camere, indicat ar fi sa fie de la acelasi producator.
   
 5. ipman

  ipman Membru Senior

  Camera asta Hikvision a mers cu PoE de la un switch Cisco, deci banuiesc ca e suficient de standard.
   
 6. La cemere de interior ce recomandari aveti? Mentionez ca nu vreau sa imi vand un rinichi ca sa cumpar una :smile:
   
 7. ipman

  ipman Membru Senior

  Care sunt cerintele? Ca si aici avem de mai multe feluri.
   
 8. Pai sa pot vedea pe telefon ce se intampla acasa (au tableta/laptop) sa o manevrez prin telefon (sa o misc in toate directiile) sa filmeze decent, eventual sa aiba si infrared. Am mai vazut pe unele site-uri ca pot avea si microfon integrat. Le zici hotilor ca vine politia :smile:)
   
 9. Quark

  Quark zis şi Brucan

 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior

  Cred ca nu intelegi limba romana. Nu stiu cum le zici hotilor ceva prin microfonul camerei, de obicei microfoanele nu produc sunet.
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator

  Să accesezi camera prin internet:
  1) cameră analogică + cablu coaxial + înregistrator (DVR, Digital Video Recorder) cu port de rețea pentru a fi accesat din internet, sau
  2) cameră IP + cablu de rețea + înregistrator (NVR, Network Video Recorder) care evident că poate fi accesat din internet, sau
  3) cameră IP cu server web încorporat, ca să poată fi accesată din internet fără NVR, eventual și cu un card SD sau alt echipament pentru ca filmarea să fie păstrată undeva.

  Să manevrezi camera prin internet: camerele ce se pot mișca se numesc PTZ (Pan, Tilt, Zoom) și de obicei costă o mică avere. O cameră fixă ok o iei cu 100 lei, una PTZ cu 2000++.

  Să filmeze decent: contează ansamblul optic și senzorul. Ieftiniturile sunt praștii, dacă vrei însă zoom (și mai ales zoom comandat electric) o să coste binișor, posibil chiar ca obiectivul să îl cumperi separat.

  Infrared: e cam obișnuit pentru camere să filmeze în near-infrared pentru sensibilitate mai bună în condiții de iluminare proastă. Dar filmarea în aceste condiții face cam toată diferența între camere bune și scumpe, sau camere proaste și ieftine. Sunt destule camere care se laudă cu IR, însă în realitate produc doar niște pureci și umbre în întuneric. Din considerentul ăsta, camerele trebuie probate pe cât se poate.

  Microfon integrat: unele au ca accesoriu suplimentar. La cele analogice de regulă se cumpără microfonul separat și se leagă la DVR, la cele IP s-ar putea să fie integrat. Însă microfonul din cameră îți permite ȚIE să auzi ce se întâmplă acolo unde e camera, nu să vorbești cu hoții :smile: Pentru asta ar trebui să existe și un difuzor cu amplificator acolo, probabil nu în camera de filmat ci în DVR/NVR.

  Singurul sistem de cameră cu comunicare audio bidirecțională pe care l-am văzut este cel pentru monitorizarea bebelușului de către părinți aflați într-o altă cameră, și aparatele sunt în pereche cu comunicație wireless proprie. Nu e un sistem de supraveghere video cu înregistrare, nici cu cameră telecomandabilă, nici accesibilă din internet. Or mai fi și altele, da' n-aș băga mâna în foc pentru calitate deosebită la asemenea produse de nișă. Iar securitatea la toate aparatele astea conectate la internet este dezastru, n-o să fii doar tu ăla care te uiți la camera aia indiferent ce user/pass îi pui.

  Dacă vrei ceva simplu de folosit și foarte decent calitativ, te poți uita la produsele AXIS, dar numai dacă ai impresia că-ți strici coloana de la șezutul strâmb pe un portofel foarte plin.
   
 12. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior

 13. ipman

  ipman Membru Senior

  Eu am pentru copil Motorola MBP85. Are PTZ, e IP, poate fi accesata din internet prin intermediul unui site al lor, etc. Face cam tot ce se cere (inclusiv tu auzi si poti vorbi) mai putin ce e legat de obiectiv.
  Asta pe la 800ron la reducere.

  P.S. Un rinichi nu e chiar ieftin, iti permiti si AXIS odata :smile:
   
  puterfixer likes this.
 14. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot