Camera supraveghere

Proiector gata facut. De pe Maica Domnului, Okazii, etc...

Apropo: LED-uri pt. proiectoare IR nu gasesti de cumparat (la noi).
 
Pe site-urile second-hand am gasit doar niste chinezarii indoielnice. Am zis sa intreb inainte. Ce-i drept carcasa conteaza, daca e un pic de loc inauntru se poate adapta o sursa de curent constant.
 
Cred ca nu sunt compatibile, POE-ul cu camerele. Si nvr-urile au probleme de compatibilitate cu alte camere, indicat ar fi sa fie de la acelasi producator.
 
Camera asta Hikvision a mers cu PoE de la un switch Cisco, deci banuiesc ca e suficient de standard.
 
La cemere de interior ce recomandari aveti? Mentionez ca nu vreau sa imi vand un rinichi ca sa cumpar una :smile:
 
Care sunt cerintele? Ca si aici avem de mai multe feluri.
Pai sa pot vedea pe telefon ce se intampla acasa (au tableta/laptop) sa o manevrez prin telefon (sa o misc in toate directiile) sa filmeze decent, eventual sa aiba si infrared. Am mai vazut pe unele site-uri ca pot avea si microfon integrat. Le zici hotilor ca vine politia :smile:)
 
Am mai vazut pe unele site-uri ca pot avea si microfon integrat. Le zici hotilor ca vine politia :smile:)
Cred ca nu intelegi limba romana. Nu stiu cum le zici hotilor ceva prin microfonul camerei, de obicei microfoanele nu produc sunet.
 
Pai sa pot vedea pe telefon ce se intampla acasa (au tableta/laptop) sa o manevrez prin telefon (sa o misc in toate directiile) sa filmeze decent, eventual sa aiba si infrared. Am mai vazut pe unele site-uri ca pot avea si microfon integrat. Le zici hotilor ca vine politia :smile:)

Să accesezi camera prin internet:
1) cameră analogică + cablu coaxial + înregistrator (DVR, Digital Video Recorder) cu port de rețea pentru a fi accesat din internet, sau
2) cameră IP + cablu de rețea + înregistrator (NVR, Network Video Recorder) care evident că poate fi accesat din internet, sau
3) cameră IP cu server web încorporat, ca să poată fi accesată din internet fără NVR, eventual și cu un card SD sau alt echipament pentru ca filmarea să fie păstrată undeva.

Să manevrezi camera prin internet: camerele ce se pot mișca se numesc PTZ (Pan, Tilt, Zoom) și de obicei costă o mică avere. O cameră fixă ok o iei cu 100 lei, una PTZ cu 2000++.

Să filmeze decent: contează ansamblul optic și senzorul. Ieftiniturile sunt praștii, dacă vrei însă zoom (și mai ales zoom comandat electric) o să coste binișor, posibil chiar ca obiectivul să îl cumperi separat.

Infrared: e cam obișnuit pentru camere să filmeze în near-infrared pentru sensibilitate mai bună în condiții de iluminare proastă. Dar filmarea în aceste condiții face cam toată diferența între camere bune și scumpe, sau camere proaste și ieftine. Sunt destule camere care se laudă cu IR, însă în realitate produc doar niște pureci și umbre în întuneric. Din considerentul ăsta, camerele trebuie probate pe cât se poate.

Microfon integrat: unele au ca accesoriu suplimentar. La cele analogice de regulă se cumpără microfonul separat și se leagă la DVR, la cele IP s-ar putea să fie integrat. Însă microfonul din cameră îți permite ȚIE să auzi ce se întâmplă acolo unde e camera, nu să vorbești cu hoții :smile: Pentru asta ar trebui să existe și un difuzor cu amplificator acolo, probabil nu în camera de filmat ci în DVR/NVR.

Singurul sistem de cameră cu comunicare audio bidirecțională pe care l-am văzut este cel pentru monitorizarea bebelușului de către părinți aflați într-o altă cameră, și aparatele sunt în pereche cu comunicație wireless proprie. Nu e un sistem de supraveghere video cu înregistrare, nici cu cameră telecomandabilă, nici accesibilă din internet. Or mai fi și altele, da' n-aș băga mâna în foc pentru calitate deosebită la asemenea produse de nișă. Iar securitatea la toate aparatele astea conectate la internet este dezastru, n-o să fii doar tu ăla care te uiți la camera aia indiferent ce user/pass îi pui.

Dacă vrei ceva simplu de folosit și foarte decent calitativ, te poți uita la produsele AXIS, dar numai dacă ai impresia că-ți strici coloana de la șezutul strâmb pe un portofel foarte plin.
 
Eu am pentru copil Motorola MBP85. Are PTZ, e IP, poate fi accesata din internet prin intermediul unui site al lor, etc. Face cam tot ce se cere (inclusiv tu auzi si poti vorbi) mai putin ce e legat de obiectiv.
Asta pe la 800ron la reducere.

P.S. Un rinichi nu e chiar ieftin, iti permiti si AXIS odata :smile:
 
Pentru că idioți, trebuie să montez o soluție de supraveghere a locului de parcare.

Practic se va filma de la etajul 7, locul de parcare fiind în fața blocului, la ~10m de bază. Din păcate nu pot monta mai aproape/jos camera. În mod ideal ar fi bune cât mai multe detalii, dar mă mulțumesc să văd dacă iese cineva din bloc și se apropie într-un mod nepotrivit de mașină. Momentan am pus un dash-cam pe interiorul geamului, calitatea filmării e decentă, dar modul parking pe care îl folosesc nu e chiar reliable. Lipsesc segmente de înregistrare de ~10 minute.

Ca să nu trag fire aiurea prin casă aș prefera ca stocarea înregistrărilor să se facă fie în cameră, pe card (ca la dash-cam), fie wireless. Bonus points ar fi camera montată pe exteriorul blocului, doar conectată la firul de alimentare. Ah, și să nu fie foarte scumpă. :biggrin:

Ceva recomandări?
 
Ceva de genu' asta?

Nu stiu cit de bine inregistreaza noaptea. Din comentarii unii zic ca e OK altii ca nu.
In rest cam face ce vrei tu din cite inteleg.
 
De la etajul 7 îți trebuie un obiectiv destul de lung, nu merge orice wide angle, că vezi mașina ca 10 pixeli. Și nu-s prea multe de-astea. Parcă dl. Q avea ceva.

La dashcam modul parking de obicei nu e continuu, doar dacă detectează mișcare; detecția nu e întotdeauna bună și în funcție de cameră poate să nu înregistreze începutul mișcării.
 
Viofo 119S are multiple moduri de funcționare, printre care motion detection și parking mode. În parking mode filmează în continuu cu număr redus de frame-uri (5/10 sau 15fps). În toate modurile de filmare face segmente pe o durată predefinită (3/5 sau 10 minute). Doar că am observat că dacă trece din Parking mode în Driving mode (automat, când i se pare că se mișcă 'mașina' - perdeaua în cazul meu), clipul filmat în mod curent nu se salvează dacă nu e complet. Iar din cauza improvizației cu fixarea în fereastră, nu pot controla foarte mult mișcarea draperiei/perdelei. Și nici nu pot forța filmarea permanentă la FPS redus.

În principiu eu vreau să văd cărui vecin trebuie să îi rup capul, deci nu e musai o rezoluție mare.
 
Last edited:
Ceva de genu' asta?
Aia filmeaza cam ce zice miahi, masina in 10 pixeli. Eu am luat camere Dahua de 3MP si le-am montat la streasina casei, cam la 5m inaltime, noaptea nu bate foarte tare iluminarea. Pe o raza de 4m in jurul ei vede destul de ok, altfel e slaba. Ziua insa filmeaza destul de bine.

Dar nu filmez cu detectorul camerei, e slab calitativ si se comporta exact cum zice Thor, pierde minute din inregistrare, incepe filmul cu intarziere sau filmeaza doar cand iese subiectul din cadru. La fel am vazut si la vivotek, care mai noi vad ca scoate camere premium, detectia camerei lasa mult de dorit, asa ca initial inregistram cum Synology, acum am un nvr dedicat.
 
Ce facusem eu (un zoom Soligor de la o camera de filmat) pus pe o camera b/w cu senzor cat palma, care nativ avea o semsibilitate de 0.05 lux (parca), e o solutie extraordinara, dar putin cam greu de implementat. :biggrin:
 
Back
Top