Bootare greoaie in Windows 11

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Pe laptop (R5 4500U+8GB RAM+SSD de-ala ultrarapid, nu pe SATA) mi-am instalat acum vreo luna Win11Pro cu licenta. Boota foarte rapid, in cateva secunde. De vreo 2 saptamani am observat ca in momentul in care ajunge la ecranul cu splashul Lenovo si unde se invarte rotita aia care arata incarcarea sistemului, rotita nu se mai invarte si zaboveste acolo chiar si 2 minute inainte de a intra in Windows. Cateodata intra rapid, aleator, dar de cele mai multe ori se poticneste.
Laptopul este folosit strict la chestii de astronomie, asa ca are doar cateva programele instalate: unul de captura video, unul de stack clipuri si inca vreo 2-3 mititele.
In trecut, am avut unele probleme cu BIOS-ul, ajungand sa le rezolv cu ajutorul cate unui tip de la suport Lenovo, incarcand setarile Default, ceea ce am facut si de data asta. Insa chestia nu s-a rezolvat.
Ce-as mai putea incerca?
 
Nu știu dacă te ajută cu ceva, eu am probleme la PC cu Windows Explorer din (ceea ce cred eu, din ce am citit) cauza OneDrive.

Am reinstalat un Windows 11, și și în cel vechi și cel nou dacă dau save as stă ... și tot stă ...

Când căutam soluții pentru Windows Explorer, am tot dat de soluții precum asta:

:smile: Niciuna n-a mers la mine. :smile:

Probabil vei primi de la colegii de forum niște răspunsuri mult mai avizate, ți-am zis doar problema mea tipică - OneDrive (n-am soluție, că am nevoie de el).
 
Statistic, cele mai multe probleme de pornire greoaie le-am avut din cauza unitatilor de stocare pe cale de duca.
Dar parca era un programel care identifica ce dispozitiv da pauze la bootare... cum ii zicea, cum ii zicea...
 
Taxonel, nu cred ca dupa doi ani, timp in care a stat mai mult nefolosit, s-a bulit SSD-ul. Am mai citit si eu cate unele si am vazut ca ar putea fi legat de hibernare... si cred ca eu am dezactivat-o, daca imi amintesc.
 
O fi de la Windows11? L-am instalat acum vreo cateva luni, 2 saptamani a mers apoi crapau aplicatiile (jocuri) la pornire, ceva dll busit. Nu erau crackuite ca sa zic ca le-a blocat vreun antivirus, mi-am batut creierii vreo 2 zile fara succes si am revenit la Win10 si n-am mai avut probleme.
 
Eu am votat cu hibernate-ul ala, ca m-a mancat ca pe Zamby si l-am dezactivat din cmd. L-am reactivat cu powercfg.exe /hibernate on si in Power options a aparut bifata optiunea de Fast startup. Acum vad ca porneste aproape instant dupa fiecare shutdown, exact cum o facea la instalarea Win 11.
 
Yeah, dar asta pentru ca nu prea se opreste... sa-i mai dai din cand in cand si un restart, sa faca un pic de cleanup. Ala o sa dureze clar mai mult.
Si verifica SMART-ul la SSD cu un soft gen HDD Sentinel.
 
Mno, asa o fi, dar decat sa stau minute pana se incarca, prefer sa fie ca la-nceput.
Oricum, Win11 asta mi se pare o porcarie sinistra.
Health e la 99%, iar SMART-ul e... verde. :hihi:
 
Am reactivat hibernate si si-a revenit. E enervant, totusi, sa booteze atat de greu daca dezactivezi hibernarea. Daca stiam, luam licenta de Win 10, nu de Win 11.
 
Ai dezactivat hibernarea cu comanda de consola? Ciudat, eu fac asta la orice PC de multi ani si nu am patit niciodata asa ceva. Nici macar la Windows 11.
 
Am reactivat hibernate si si-a revenit. E enervant, totusi, sa booteze atat de greu daca dezactivezi hibernarea. Daca stiam, luam licenta de Win 10, nu de Win 11.
La 5-6$ bucata, poti sa mai iei una pentru WIn10 linistit.
 
Back
Top