Baterii Li-ion 18650

Sincer, habar n-am. :( O sa cumpar preventiv niste junghiuri de supermarket, sa ma joc cu ei. N-as risca cu Ladda aia, ca prea sunt noi si frumosi. :D

LE: manualul:
 

Attachments

  • manual_mhc401fs.pdf
    manual_mhc401fs.pdf
    194.1 KB · Views: 19
  • ScreenHunter_01 Apr. 25 16.43.gif
    ScreenHunter_01 Apr. 25 16.43.gif
    26.1 KB · Views: 17
Niște măsurători de tensiune, că pentru curent ar trebui să desfac device-ul și n-am timp chiar acum. C9000 încărcând un eneloop la 1A.

DS1Z_QuickPrint9.png DS1Z_QuickPrint12.png DS1Z_QuickPrint16.png DS1Z_QuickPrint21.png

N-am idee dacă e bine sau rău :biggrin:.
 
Tensiunea e buna, ca sa o spunem ca o gluma.
Acum serios, C9000 nu are deloc probleme cu tensiunea, sau mai precis cu detectia minus delta V ca sa termina incarcarea. Ba chiar ii functioneaza si senzorul de temperatura.
Foloseste curent de 2A modulat PWM ca sa obtina ce curent vrei tu, adica obtine un amper din pulsuri de 2A timp de jumate de secunda.
Pe www.lygte-info.dk gasiti review foarte detaliat al incarcatorului, si multe actuale, care costa mai putin ca C9000 si fac treaba daca nu la fel, ba chiar si mai buna, cu bonusul de a incarca si acumulatorii bazati pe litiu.
 
Apropo de incarcatoare destepte, uite ce face chargerul meu auto:
 

Attachments

  • Car batt charger.jpg
    Car batt charger.jpg
    232.5 KB · Views: 49
Cam toate astea moderne fac asta. Ctek, Optimate1, etc.
Astea de modelism pot sa dea si curenti foarte mari, dar depinde de tine daca crezi ca merita investitia.
 
Interesant, sigur am mai citit pe f'un forum de Liitokala astia. Vad ca-i fo' 17 dolarei acu'. Bag o comanda, sa fie acolo.
A venit dracia. Am si pus-o la munca ca eram curios.
Am un set de acumulatori Sanyo Eneloop 2500 mAh pe care nu stiu daca i-am incarcat de fo' 10 ori la viata lor (cu un charger Sanyo).

Am setat Fast Test pe dracie (face un discharge si apoi full charge) la 1000 mAh (discharge face la 500 iar charge la 1000, asa zice in manual). Din cite am citit aici 1000 e OK pentru Eneloop.
In fine, dupa fo' 5-6 ore s-a terminat testul ala "rapid". Unul a ramas in 1660 iar restul s-au dus la cer cu aproape 2700. :eek:
As avea vreo sansa sa-l reinvii p'ala care a pierdut aproape 1000 mAh? Si daca da cum?

In rest imi place dracia, pare de incredere.
 
Cînd era în ciclul de descărcare erau foarte fierbinți. La încărcare parcă nu chiar așa dar nici reci nu erau.

Am să fiu mai atent data viitoare.
 
In incarcarea normala curentul trebuie sa fie cel putin C/2 (unde C este capacitatea lor in mAh, 2500 in cazul tau) ca sa obtii un minus delta V foarte bun.
1000mA nu strica sub nici o forma, daca incarcarea se termina corect.
Tare ma mira sa friga tare in descarcare cu 500mA dar sa fie bine la incarcare cu dublul curentului. Reci nu vor fi niciodata, poate doar daca folosesti curenti foarte mici de gen 200mA, dar asta nu e recomandat fara cunostiinte solide despre ce faci.
Acumulatorilor in timp le creste rezistenta interna, de unde si caldura care apare la incarcare-descarcare creste in timp. Nu e nimic anormal ca unul din ei sa fie altfel decat ceilalti, el va ceda primul. Ca sa obtii un maxim de performanta ideal ar fi sa imperechezi celulele (adica fiecare individual) in baterii (baterie=o serie de celule), chiar daca asta se intampla de obicei inauntrul unui aparat care foloseste mai multe celule in serie.
Daca nu ma lasa memoria, Lii500 masoara si rezistenta interna, dar nu stiu daca pe asta l-ai cumparat. Dar daca il ai, noteaza undeva si rezistenta fiecaruia.
 
Cu toate ca Eneloop sunt (foarte) buni, iti recomand o fuga la Ikea unde vei cumpara acelasi lucru la bani mai putini. Se numesc Ladda si sunt facut in aceeasi fabrica.
Cei pentru consum mic sunt foarte buni, am multi in tot felul de dracii cu consum mic: cantar de baie si bucatarie, telecomenzi, aparate de masura, etc.
Cum nu prea am cum să ajung în București mi-am luat din IKEA Coventry un set AA si unul AAA. :biggrin:
Să traiesti ipmane. :beer:
 
Am făcut și eu rost de două seturi de LADDA. Fizic sunt identice cu Eneloop Pro, dar au capacitatea un pic mai mică - așa cum scrie pe ele, Eneloop Pro au cam 2500mAh, pe când LADDA au 2450 (curent de descărcare 400mA). Să vedem cât țin.
 
Eu am Eneloop (originali) din 2008 si n-au nici o problema.
Ladda nu am foarte vechi, sunt doar de anul trecut, dar n-au nimic semnificativ bazand afirmatia pe rezistenta interna masurata de incarcator.
 
BIG, BIG like for Ladda. Cum ajung în Buch îmi mai iau două seturi. Deoarece deși Pentax le suge rău de tot, am pozăcit CINCI ZILE cu același set de acumulatori, fără pic de reîncărcare și nici măcar la 50% nu am reușit să-i descarc. În mod normal schimbam 3..4 seturi de alkaline...
:Inlove:
LE: mă refer la acumulatori AA.
 
Quark si acum iti dai seama cum sunt unele mai bune decat Ladda cele ieftine.
Dar per total, da, la ora actuala nimic nu bate Li-Ion ca densitate a energiei.
 
Nu am zis nimic de AA Li-ion. De altfel e cam ciudat, nu se prea potriveste voltajul si riscul e mare.
18650 e forma comuna pentru Li-ion si apoi au aparut in marimi mai mari.

Cat despre trimis in provincie, Ikea livreaza din cate stiu. Nu stiu costurile insa, s-ar putea sa nu merite. Alternative bune sunt GP, care sunt ceva mai ieftine.
 
Back
Top