Avertismente disciplinare.

Status
Not open for further replies.

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Sistemul de avertismente aplică sancțiuni pentru comportament inacceptabil pe forum. Pentru conținut nepotrivit (ilegal, defăimător, rasist, etc.), pentru limbaj necivilizat, pentru comportament nepotrivit (agresivitate, trolling, batjocorire etc.) sau pentru spam se aplică un avertisment care rămâne permanent în profilul userului.

Avertismentul este însoțit de un număr de puncte de penalizare, care pot să expire după un anumit timp (gen, 1 lună) sau pot să rămână permanente.

Apoi, în baza numărului de puncte de penalizare active la un moment dat, niște reguli automate pot impune restricții de utilizare a forumului, de la mutarea într-un grup cu permisiuni reduse, la descurajarea* accesului sau chiar ban. Restricțiile astea pot fi, de asemenea, permanente sau temporare, fie cu durată specifică, fie cât timp limita de puncte este atinsă.

* Descurajarea e o funcție a forumului pentru un user sau o clasă de IP-uri, prin care forumul funcționează normal doar pentru un anumit procent din acțiuni, iar pentru altele returnează erori sau pagini goale sau întârzie încărcarea paginilor sau a căutărilor pe forum. Rezultatul este o imensă frustrare și, poate, învățarea unei lecții.

De exemplu, dacă avem:
 • avertisment de 1 punct valabil 1 lună pentru limbaj
 • avertisment de 1 punct permanent pentru comportament
 • avertisment de 3 puncte valabil 1 lună pentru conținut
 • avertisment de 10 puncte pentru spam
 • regulă de descurajare de la minim 3 puncte, cât timp limita e atinsă
 • regulă de ban temporar de la minim 5 puncte, timp de 3 luni de la declanșarea regulii
 • regulă de ban permanent de la minim 10 puncte
atunci:
 • un user care ia 3 avertismente de limbaj în cursul unei luni va acumula 3 puncte și va declanșa regula de descurajare până la aniversarea unei luni de la primirea primului avertisment, când punctul acela expiră și rămâne doar cu 2 puncte active, prin care regula nu se mai aplică (decât dacă ia în continuare alte avertismente);
 • un user care are 2 avertismente pentru comportament (puncte care nu expiră), de câte ori va primi avertisment pentru limbaj (cu 1 punct temporar o lună) va fi descurajat până la expirarea punctului temporar, iar dacă ia încă un avertisment pentru comportament (1 punct permanent) i se va aplica veșnic regula de descurajare;
 • un user care reușește să ajungă la 5 puncte de avertisment va primi ban timp de 3 luni, chiar dacă unele puncte expiră între timp;
 • un user care ia 10 puncte de avertisment pentru spam va primi instantaneu ban, fără expirare.
În funcție de gravitatea comportamentului inacceptabil, moderatorii pot să aleagă dacă avertismentele să urmeze valorile predefinite (număr de puncte și durată) sau să fie modificate (de exemplu, dacă limbajul inadecvat ar trebui să fie sancționat cu mai mult decât 1 punct valabil 1 lună, poate cu 2 puncte și/sau valabilitate 3 luni sau permanentă).

Cea mai simplă metodă de a evita punctele de avertisment este să îți controlezi impulsul de a posta cu capul înfierbântat ceva ce poate fi taxat. Argumentele de genul „dar gigi e de vină, el a [nuștiuce] primul” nu țin. Ia o pauză de la forum când te enervezi, că poate peste câteva ore sau zile, la rece, vei privi cu alți ochi ceea ce voiai să răspunzi.

Fiindcă atunci când faci click pe butonul „Post” îți asumi ireversibil consecințele pentru ceea ce tu cu mânuțele tale ai ales să scrii.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top