Articole, site-uri amuzante

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,438
E o chestie veche și cunoscută în domeniu (dacă domeniul include calcule cu valori cât mai exacte). Nimeni nu folosește funcțiile built-in pentru chestii de precizie, există tone de biblioteci matematice pe care le poți folosi (inclusiv transparent, la nivel de compilator, unde vede sin() să înlocuiască nu cu apelul fsin, ci cu apelul de funcție din bibliotecă). Motivul inițial (când s-au scris aceste funcții = Pentium, probabil în aceeași clădire cu cei care au reușit fdiv bug) a fost simplu: dura prea mult să calculezi un sin() dacă puneai tone de zecimale pentru PI, și se foloseau cât mai multe scurtături. După câțiva ani, AMD a descoperit o metodă mai rapidă de calcul cu multe zecimale (implementată la 3 ani diferență în K5, mai lentă decât în Pentium dar nu cu mult), dar benchmark-urile/testele vremii ziceau că e procesorul bușit, pentru că se așteptau la rezultatul dat de Intel :biggrin:. Probabil au renunțat și au făcut patch-ul de microcod din disperare, pentru că aveau deja suficiente probleme cu încălzirea și cu fpu-ul ceva mai lent decât cel din Pentium.

Vezi și https://software.intel.com/en-us/forums/topic/289702 - de fapt e un bug de documentație, s-au pierdut niște detalii.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Din pacate imi vine sa plang la genul asta de glume. Am patit-o de prea multe ori cu programatori care au facut interfete cum au crezut ei mai bine si dupa aceea nici macar echipele de suport nu intelegeau cum ar trebui sa functioneze, ca intr-un final sa faca un proiect care sa rezolve interfata utilizator (cu genul asta de proiecte mi-am petrecut ultimii 2 ani, de cand mi-au dat training de UX si apoi mi-au pus eticheta cu aceleasi litere) si niste tipi din business sa nu te lase sa le faci bine pentru ca utilizatorii lor s-au obisnuit deja cu alea vechi si nu o sa inteleaga cum merg cele noi (de fapt nu o sa inteleaga cum idiotii astia au fost capabili sa le aprope pe alea vechi cand se poate mult mai simplu in alea noi). Acum un an si ceva am pus in productie un asemenea proiect si explicatia ca s-a intamplat ni ne-au lasat sa facem ce trebuie e ca s-a nimerit sa ajunga CIO sa intre in sistem si nu i-a mers, deloc, si l-au apucat dracii de s-a transmis vreo 3 nivele mai jos.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,082
Ba e nevoie. Descriere: E un site atat de plin de reclame incat nu merita deschis nici cu doua ad-blockere unul peste altul.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,496
Ai tu ceva gândaci în calculator sau adblockerele tale au pus de o înțelegere să-ți livreze ele reclame, că io pe site-ul ăla n-am văzut nici măcar un singur banner. A apărut doar un layover pentru abonament la newsletter după vreo 20 de secunde, dar atât. Mulțumită DNT, au fost blocate niște trackere și cookies, inclusiv butoanele Facebook Like și Google+, dar astea nu se încadrează la „reclame”.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,082
Sa inteleg ca articolul cu programul de desenat l-ai considerat "pe bune"...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,438
Ca multe din știrile "adevărul", doar cuvintele luate separat sunt cât de cât adevărate, având în vedere că acțiunea nu se petrece în România, chestia aia nu e un tren și, după cum se poate observa, cei opriți la barieră chiar l-au văzut.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,496
:hmm: Mie mi se par superbe toate ipotezele prin care ai ajuns pe site la Adevărul deschizând un articol cu titlu evident de clickbait postat de cine știe ce fomist de „jurnalist”, și să stai 30 de secunde să te uiți la un film dubios. O să concluzionez că de fapt urmăreai conștient să bulversezi complet pattern-urile activității tale online, înregistrată de diverși ad providers, deși celelalte motive posibile sunt mult mai amuzante. :hihi:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,082
Am incercat sa pun doar filmul, dar nu s-a putut. La mine nu s-a incarcat in frame-ul deschis separat.
Oricum, nu prea am inteles ideea: nu va place filmul sau aveti alergie la site-ul pe care se afla?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Marius, astia nu citesc presa, se informeaza numai pe Yutub. :dracu:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Mie mi-a parut rau de timpul pierdut deschizand linkul si urmarind filmul, e o banalitate dpmdv. Daca aveam 12 ani probabil cadeam pe spate de ras, dar nu mai am.
 
Top Bottom