Androidul - puiuţ de Linux... cum fac?

IceCub;141740exista vre-o posibilitate de a face un fel de [I said:
home made[/I] sync server cu scopul de a sincroniza (automat) prin WiFi informatiile din telefon/tableta cu un home server (macar fisierele media)?

De ce sa o faci home-made? Eu folosesc box.net si sincronizez pe fiecare device care are client doar folderele care ma intereseaza: alea de serviciu pe computerele si tableta de serviciu, muzica pe computerul de acasa si telefon etc. Chiar are client pentru orice dispozitiv pe care il am si chiar e singura optiune pe care o folosesc de a transfera continut pe iPad fara iTunes.
 
Nici eu, dar nu pun nimic intim acolo. Nu doar ca nu fac poze de care sa imi fac probleme daca ar fi publicate maine integral pe Instagram, dar nici nu sincronizez folderul DCIM de pe telefon prin cloud, doar il descarc si sterg din cand in cand. In rest un pic de muzica si diverse carti in lucru sau de citit stau foarte bine pe box. In rest ce naiba sa sincronizez de pe telefon?
 
@IceCub: FolderSync ştie sincronizare prin FTP, SSH, Samba (Windows share) sau HTTP (WebDav).

@AdrianB1: eu îmi sincronizez în primul rând pozele şi backup-urile. Dar mai apar diverse fişiere mărunte (un PDF, o măslină), le arunc într-un folder şi mă iau de-o grijă, ştiu că le-a făcut sync automat.
 
Se poate și cloud personal dacă ai NAS pe-acasă și un IP fix :smile: Sincer, aș prefera asta Dropboxului care mă suge de 9.99/lună.
 
Citisem recent de un utilitar care criptează fișierele înainte de upload pe dropbox - părea o idee mișto pentru cei cu temeri legate de privacy. Dar nu-mi amintesc dacă există și pe Android.
 
Eu nu zic ca nu faceti bine, dar daca as face sincronizare la pozele de pe telefon s-ar umple cartela, asa ca le mut cu totul din cand in cand. Nu stiu ce backup-uri se fac pe telefon ca sa le sincronizezi, eu daca pierd telefonul in afara de costul hardware-ului nu plang dupa absolut nimic: agenda si lista de contacte sunt sincronizate cu Outlook, muzica e sincronizata pe desktop, mai am niste GPS Essential tracks cu inregistrari de zboruri care nu sunt importante si in rest nu mai e nimic acolo.
 
@AdrianB1: poţi face sincronizare la poze doar one way. Tot ce apare nou pe telefon e copiat pe cloud, dar nu se copiază şi de pe cloud pe telefon, iar ce dispare de pe telefon nu e şters din cloud.

@Neo: nu trebuie neapărat IP fix, se rezolvă cu un serviciu de DNS management şi domain sharing gratuit precum afraid.org. Poţi folosi domeniul tău propriu sau subdomenii ale altora. Userii care deţin domeniile oferă celorlalţi useri acces la definirea de subdomenii în schimbul gratuităţii serviciului de management.
 
Citisem recent de un utilitar care criptează fișierele înainte de upload pe dropbox - părea o idee mișto pentru cei cu temeri legate de privacy. Dar nu-mi amintesc dacă există și pe Android.

Eu știam că discutasem cu miahi și orice criptare în afară de cea a unei arhive este inutilă pe DB (deci arhivezi stuffs cu parolă și criptare a conținutului).

Acum nu știu cum mai e, am renunțat să-mi bat capul, nu pun chestii sensibile pe drobpox și dacă curul vreunui pacient apare prin ziar să-i dea-n judecată direct pe ei for all I care :smile: (da, uneori mai trebe să faci poze la leziuni & shit :biggrin:)
 
Probabil a fost ceva studiu al cercetatorilor britanici la care s-a afiliat si Ne0.
 
Parcă în discuția de-atunci era vorba că o criptare oferită de tool-ul de sharing nu e neapărat sigură, pentru că naiba știe dacă nu se trimite și cheia de criptare în cloud. Nu știu cum e cu 3rd party stuff de care zice puterfixer.
 
La Dropbox poți pune two-factor authentication, când faci login de pe device-uri noi. Chiar și așa, dacă ești din ăia cu pitici că NSA te supraveghează, poți încărca fișierele criptate pe Dropbox. Opțiuni:
- SafeMonk
- BoxCryptor
- Cloudfogger
- Viivo

Unii merg pe varianta unui fișier criptat cu TrueCrypt și montat ca disc separat, însă sincronizarea acestui 1 fișier mare cu Dropbox face trafic de-a-mboulea. Alții își „criptează” fișierele arhivându-le cu parolă în 7zip sau altceva.

Sau, o alternativă la DropBox numită SpiderOak, cu un client ce face el direct criptare pentru orice se încarcă în cloud, și poate chiar sincroniza ce foldere vrei tu, nu doar un folder predefinit.
 
Parcă în discuția de-atunci era vorba că o criptare oferită de tool-ul de sharing nu e neapărat sigură, pentru că naiba știe dacă nu se trimite și cheia de criptare în cloud. Nu știu cum e cu 3rd party stuff de care zice puterfixer.


Basically this.
 
În varianta non-root îţi face un proxy care trebuie să analizeze conţinutul transmisiunilor, să şteargă din ele reclamele şi să lase restul perfect funcţional. În varianta root îţi pune în /etc/hosts adresele serverelor de reclamă puse la IP-uri aiurea (0.0.0.0). Varianta cu root e mult mai simplă şi eficientă, plus că funcţionează transparent cu orice aplicaţie. Cealaltă o să dea rateuri unde nu reuşeşte să identifice ce trebuie sau să le şteargă.
 
Hm, am pus AdBlock-ul de curiozitate (am root și folosesc lista generică + RO), iar primul lucru observat e că browserul crapă mult mai des. O dată din două, la deschiderea lui cu o pagină goală, moare acolo. Cred că încearcă să sincronizeze ceva la pornire și nu-i iese, până nu face timeout cu crash nu mai pot accesa nici un site.
 
Ce browser, ăla default variantă de Chrome? Cu ăla nu m-am înţeles niciodată, am auzit unii oameni spunând că-s foarte mulţumiţi de el dar mie mi s-a părut mizerabil pe orice Android unde am dat de el. Chiar şi unde nu avea probleme de performanţă tot era penibil ca dotări. Asta o zic după ce am încercat cam toate browserele posibile pe device-uri cu diverse dotări hardware şi versiuni de Android.

Ce mi-a plăcut cel mai mult: dacă ai ceva juice în device (adică măcar dual core şi 1 GB de RAM) şi vrei funcţionalitate maximă, Next sau Firefox. Dacă vrei performanţă şi dotări decente, Opera (Beta) sau Boat. Cu menţiunea că Opera Beta ultima oară când l-am încercat nu avea bookmarks(!), sper că le-au re-adăugat între timp că e penibil. :smile:
 
Mie Firefox nu mi-a mers niciodata decent pe niciun Android indiferent cat "juice" este in device. Firefox folosesc pe desktopul personal, pe computerul corporatist tot Firefox versiunea mobila. Mi-ar fi placut sa pot folosi Firefox si pe Android fie si numai pt. sync, insa unele pagini pur si simplu nu se deschid, in timp ce pe Chrome sau Dolphin merg fara probleme. Next si Boat n-am incercat.

Revenind la intrebarea intiala (si de data asta un pic mai specific) exista vreo metoda eficienta de a bloca reclamele pe un Nexus 7 2013, cu androidul 4.2.2 instalat pe curat :biggrin:, fara root si ca browser Chrome/Dolphin/(oricare alt browser exceptand Firefox?)
Mentionez ca in configuratia de mai sus, adblock ul a functionat fara probleme, pana ce am facut upgrade la 4.2.2.
 
Back
Top