Ampermetru USB

ipman

Membru Senior
Are cineva un ampermetru USB? Adica dracia aia care masoara cata energie trece printr-un cablu USB, respectiv cat de repede se incarca un telefon/tableta?
As vrea sa stiu daca merita sa ma zbat pe tema asta ca mereu fie uit, fie n-am timp.
Si niste recomandari de modele ar fi perfect, multumesc.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Tot eu am și d-ăla... Dar trebuie să-mi aduci aminte să-l iau mâine la mine :smile:.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Ampere depinde foarte mult de cum a implementat producătorul telefonului "API"-ul (de fapt e un fișier virtual în care OS-ul poate sau nu să scrie ceva corect).
 

ipman

Membru Senior
Ca o curiozitate, pe telefonul actual Ampere nu masoara corect sub 500mA, dar peste 500 pare veridica masurarea.
Totusi, nu cred ca poate fi vorba de o comparatie cu un aparat de masura.
 

Quark

Zis și Brucan
Si daca electronica din telefon moduleaza curentul, ceva de genul PWM - ca la incarcatoarele rapide? Ce mai masori? :frown:
 

ipman

Membru Senior
Cu siguranta este PWM, din cauza ca telefonul asta are posibilitatea sa se incarce la 5, 9 si 12v, deci are nevoie de un convertor tensiun-curent ca sa-si incarce acumulatorii.
Dar eu zic ca senzorul de curent nu este intre convertor si acumulator, ci undeva aproape de intrare. Sigur, tot ramane confuz Ampere daca telefonul comuta de la 5v la 9 sau 12, dar il fortez sa nu comunte cu un incarcator de 5v.

P.S.: daca-l incarc dintr-un port USB normal arata 10-20mA, ceea ce este nerealist zic eu.
 

ipman

Membru Senior
Multumita lui miahi care mi-a imprumutat un asemenea device (sau gadget?) am aflat ca portul in care-mi incarcam de obicei telefonul nu vrea sa furnizeze mai multe de 330mA, in timp ce alte porturi merg oarecum normal. Un alt computer identic se comporta la fel, nu stiu ce-or fi gandit oamenii de la Lenovo ca tocmai porturile de pe fata carcasei sa dea curent mai mic ...
 
Top