Am monitor, îl vreau TV

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Am rămas cu Horizon-ul 2206SW și mi-am adus aminte de el odată ce-a început să-mi facă figuri mini TV-ul (CRT) din bucătărie. Aș vrea să-l împerechez cu ceva care să-l facă TV.
Rezoluția lui este de 1680x1050. Are și difuzoare, parcă. Intrări DVI și VGA. Rețea de cablu DIGI cu semnal digital/analogic. Prefer digitalul. Cu ce să-l împerechez? Cu un tuner digital standalone sau cu o drăcie de-asta. Nu știu dacă acele Android box au și tunere încorporate, că mi-ar fi plăcut smart TV. :biggrin:
Dacă aveți alte sugestii, vă rog nu exitați să le scrieți. :smile: Prefer investiție cât mai mică.
 
Ia-ti alt TV. Iesi mai ieftin si cu mai putina bataie de cap.
Eu am vrut sa fac un smart-tv-player-nas-dvr cu Raspberry Pi si un stick DVB (astrometa). Epic fail, dupa 3 luni de chinuiala cu tuner-ul.
 
Un TV e vreo 500 de lei. Nu-i o opțiune deocamdată. Deci, continuăm. Smart e doar opțional.
Un receptor de-ăla m-ar încânta, dar nu știu dacă merge.
 
Daca vrei digital, mare atentie la specificatiile tunerului, sa nu iei țeapă ca mine, cu Astrometa, care nu știe DVB-C / 256QAM, deci nu prind nimic cu el.
 
Last edited:
Receptoarele alea cred că știu, dar nu-s sigur că merg împerecheate cu monitorul. Apoi nu știu cu sunetul pe analog cum fac. Că văd că are doar S/PDIF.
 

Attachments

  • a.jpg
    a.jpg
    78.3 KB · Views: 23
Last edited:
Ba, pardon, Astrometa stie DVB-C 256QAM. Driverul de linux nu stie...
Tunerul (ca Astrometa, da' nu asta, ca nu merge in linux) nu merge conectat direct in monitor. Iti trebuie o jucarioara cu linux sau android si o interfata gen Kodi.
 
Last edited:
Ba pardon, Astrometa al meu (hibrid DVB C / T / T2 plus TV analogic) nu știe. M-am certat suficient cu ăia de la tech support.
 
Și Astrometa ăsta e pe undeva pe lista de compatibilitate hardware pentru Linux TV? Că io nu văd.
Io nu mi-aș bate capul cu ceva făcut pe genunchi, ci aș lua un receptor din ăla în genul link-ului tău, numa' să știe monitorul audio prin HDMI. Doar că va recepționa doar programele FTA, nu și cele criptate. Dacă vrei criptate, ia o cutie decodoare de la operatorul de cablu, cu ieșire HDMI.
 
Astrometa ăla e un gunoi sinistru. Nu merită să pierzi timpul cu el. Mai bine mâncam o pizza de banii ăia (că atât a costat). :biggrin:
 
Back
Top