Ajutor! S-a stricat tirbustocul!

Discussion in 'Ajutor: Gadget-uri și electronice' started by AdrianB1, Jul 27, 2016.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am stricat un de-asta si vreau sa il repar, ca altul nu gasesc in Romania sau suficient de aproape la un pret decent. S-a busit cablul care iese din modulul BT in mufa de 3.5mm, iar o asemenea reparatie (lipitura) nu am cu ce sa fac. Idei, solutii? Ori sa gasesc o mufa mama de 3.5mm cu fir turnat pe care sa incerc sa il lipesc direct pe modulul BT ori un atelier cu niste baieti dibaci si aparate mai fine decat arzatorul de parlit porcul pe post de letcon pe care il am eu?
   
 2. ipman

  ipman Membru Senior

  Ambele sunt viabile. Orice ciocan de lipit cu temperatura controlata ar trebui sa faca ce vrei tu.
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Recomandare de centru de reparatii?
   
 4. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Eu as incerca la aia care dreg mobile. Dar multi te vor refuza, trebuie sa perseverezi. :smile:
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Rezolvat tirbustocul cu un pret exorbitant (cumparat altul de pe Amazon.de, vine peste 2 saptamani).

  Ciudatenia naibii, a inebunit telefonul: se duce bateria mai rau ca dulciurile din camara, iar cel mai mare consumator este BT cu 70%. De obicei e oprit, cred ca se opreste singur cand ajunge low battery si nu se reactiveaza cand se incarca bateria. Mai folosesc ocazional casca BT, dar nu justifica in nici un fel 70%. Idei?
   
 6. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Telefonul nu-i de vină, are BT 4.2 A2DP (Nexus 5x parcă?), casca suportă așa ceva sau nu? Caz contrar probabil stă mereu conectată or smth. Cu cea veche făcea la fel?
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Ala e telefonul, casca e Jabra GO 6400 si o folosesc de vreo 3-4 ani (e a doua, identica). Nu am schimbat nimic recent. Partea si mai ciudata e ca daca pornesc BT manual, telefonul incearca sa reconecteze "My Radio" care am impresia ca e BT din masina lui taica-meu, chiar daca sunt in mijlocul orasului cand se intampla asta si masina aia e la 10 km distanta. Dar si la "My radio" am facut pairing acum vreo 3 luni si nu l-am mai cuplat de vreo 2 luni, problema mea a aparut saptamana asta.
   
 8. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ai făcut pairing iar cu casca sau folosești vechea conexiune? Șterge tot ce este în lista de bt şi refă conexiunea. Poate este doar un derp de la android.


   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am mai descoperit ca nu mai accepta nici conexiunile WiFi inregistrate (2 buc) si fara un restart nici nu voia sa le mai recunoasca. Am mai sters aproape toata lista de pairing, am lasat doar casca moto (Sena, nefolosita de vreo 2 luni) si asta (Jabra) si acum astept sa vad ce se intampla cu bateria.
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  N-ai pus OS beta, nu? Că se mai întâmplă lucruri dubioase cu el.
   
 11. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  E cu ce a venit de la Google si cu updates de la ei.

  In 6 ore s-a dus bateria de la 100% la 82% stand in sleep :frown:
   
 12. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Un clear cache sau un chiar hard reset, nu ar strica să incerci!
   
 13. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  O sa fac un factory reset mai tarziu.

  De la ultima incarcare BT a consumat 10% din baterie desi a fost permanent oprit. Wtf? Need Ghostbusters!
   
 14. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Nu-ș cum naiba, dar a inceput si la mine să facă la fel:
  Aveam 7.1.1 -nicio problemă cu bateria si toate alea deschise permanent: BT, WiFi, date, locație activată, eu foarte fericit, uneori ajungeam să mă țină bateria și 4 zile. (in general nu prea-l folosesc)
  Trecut pe 7.1.2 DP - au inceput problemele cu bateria, Doze nu se mai activa, bateria in bot dupa nici o zi.
  Trecut inapoi pe 7.1.1 - tot la fel.
  Factory reset a 2-a oara la 7.1.1 - totul ok, insa realizez ca BT nu era activat, din momentul in care am avut nevoie de BT bateria a luat-o iar la vale.
  Vine OTA cu update de februarie, din ce in ce mai rău.
  Citesc pe reddit că sunt unele probleme cu OTA, si că e mai bine sa faci sideload la OTA- o fac si pe asta, nimic, niciun rezultat.
  Am să încerc diseară să vad cum se comporta peste noapte in airplane mode, altminteri cred ca e o aplicație care-mi dă de furcă, noroc ca se incarcă fffff repede, altfel aș sta in permanența cu morcovu' ca rămân fără baterie, fix când am mai mare nevoie.
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Nokia N86. Mi s-a stricat camera foto, cel mai probabil dupa o tranteala pe jos. "Unexpected error... bla bla" in 90% din cazuri. Restul de 10% se deschide, dar nu merge motorasul de focus. Banuiesc fir intrerupt.

  Vineri am drum in Bucuresti. Recomandati-mi un mester care s-o repare in aceeasi zi.
   
 16. lai

  lai 370HSSV-0773H

 17. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Acum vreo luna si ceva am facut un factory reset si problema consumului s-a reglat pentru cateva ore :frown:

  In ultimele zile abia tinea bateria de dimineata pana seara. Asa ca am facut un mic experiment: am pus clientul de mail sa sincronizeze o data pe zi (o pot face manual daca ma intereseaza la un moment dat) in loc de push, am inchis datele mobile si ... a fost destul de bine. Acum tocmai am dat o tura cu bicicleta, in o ora de Strava + GPS + date mobile a consumat 9%, ceea ce e fantastic - cred ca raporteaza incorect, consuma ceva mai mult astea impreuna.

  La clientul de Gmail insa nu exista setare de sync time, o face cand are el chef. Intrucat nu am nimic urgent pe Gmail, inca sunt in dubiu intre a dezinstala complet si a-l pastra asa cum e.

  Oricum, push notification pare ucigas de baterii :frown: Si altceva ce consuma enorm: alarma. Am nimerit intr-o dimineata sa sune cand eram la dus, pana am iesit s-a golit bateria desi era la incarcat intr-un port USB3 din calculator. La consum face concurenta cu termocentrala din zona.
   
 18. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Lumia si pentacs. FTW.
   
 19. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Corect, alea merg pe dinam. :hihi:
   
  Quark likes this.
 20. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Pentru GMail poți opri e-mail sync fără a dezinstala aplicația. Settings - accounts - google - contul tău - dezactivezi diversele tipuri de date. Când vrei, intri în GMail, faci swipe down și-și face refresh manual.
   
  AdrianB1 likes this.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice