ADSL de la Romtelecom

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,052
Are cineva idee cum se comportă Clicknet-ul pe ADSL? Rată de picaj, viteze reale, eventual promptitudinea staff-ului.

Mulţumesc.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Mie îmi merge relativ stabil de vreo 3-4 ani, singura problemă obsesivă e routerul: se tot resetează dacă tensiunea e sub 220 (ex 215) sau sunt fluctuații pe care nici un alt aparat electric din casă nu le sesizează. Viteza reală e cea din contract, în cazul meu, știu un tip din Moara Domnească (la ieșirea din Buc pe câmp departe) cu contract de 6 Mbps și transfer efectiv sub 1 Mbps, dar există o scuză a distanței până la civilizație. Mai am o conexiune la bunică-mea (120 km de Buc) și merge cam la fel de bine ca a mea, doar că fluctuațiile de curent sunt mai dese acolo sus pe munte :frown:

Routere am două modele (am 3 conexiuni) și doar cele noi au problema cu resetarea: SpeedTouch 5x6, modelul cu switch și fără wireless.

De suport tehnic nu prea am avut nevoie, dar când i-am sunat au fost eficienți.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Bis. Am avut aceeasi problema cu modemul ADSL, murea daca scadea tensiunea in priza sub 215V. Dat tel. la tehnic, schimbat modemul a II-a zi cu un model nou. Totul OK de atunci.

PS: Abonament de firma, nu PF. Poate de aici si viteza cu care au reactionat baietii si au schimbat aparatul. :wink:
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
De 2 ori m-am lovit de probleme la Romtelecom in ultimul timp, o data la o firma si alta data la cumnatul meu in Bacau. In ambele cazuri au venit extrem de repede, cu laptop, router, etc. chiar daca asta s-a intamplat la sfarsit de saptamana (sambata).
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Upload 400kbit/s! Asta la abonamentul de 6mb.
Mai pică din când în când, nu e o regulă (tensiune ok, de regulă merge radio online şi văd imediat dacă pică). În schimb faza aia cu filtrul chiar e validă, am unul din telefoane legat direct, dacă-l folosesc, pică netul.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Care e faza cu filtrul? Eu am și câte două telefoane legate pe mufa care scrie Phone și nu am nici un fel de probleme, ai încercat să folosești telefonul fără splitter?
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Filtrul e pt telefoane legate separat. Dat fiind faptul că există prize cu mufe prin casă, este un telefon instalat pt care nu am filtru. Asta pentru că am prelungit cablu de telefon până la modem, o să fac schimb cu prelungire pe cablu utp la comp cât de curând.
A mai păţit cineva timeout-uri la Firefox pe Clicknet? IE merge ok.
Am săpat un pic pe forumuri şi-am schimbat valoarea network.http.keep-alive.timeout la 600. Deocamdată se pare că merge, n-a mai dat timeout.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,837
Nu keep-alive trebuie sa modifici, ci TcpMaxConnectRetransmissions si TcpMaxDataRetransmissions.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Filtrul e pt telefoane legate separat. Dat fiind faptul că există prize cu mufe prin casă, este un telefon instalat pt care nu am filtru.
Și eu am prize puse prin casă, dar cablul de la Romtelecom ajunge în cămara în care am distribuția la cabluri și unde țin și modemul: acolo e splitterul, din ieșirea Phone se face distribuția în restul casei. Dacă aș pune filtru la fiecare priză din casă ar ieși cam ciudat, nu?
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
461
Pana de curand am avut şi eu abonament la ei. Şi ca şi voi şi eu aveam probleme cu routerul. Până la urmă am pus un Linksys şi s-au rezolvat. De viteză am fost mulţumit, stătea constant la 85-90% din viteza maximă teoretică.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Nu keep-alive trebuie sa modifici, ci TcpMaxConnectRetransmissions si TcpMaxDataRetransmissions.
Unde, unde...? A, astea ţin de windoz. Numai Firefox făcea figuri. Deocamdată s-a rezolvat.
cablul de la Romtelecom ajunge în cămara în care am distribuția la cabluri și unde țin și modemul: acolo e splitterul, din ieșirea Phone se face distribuția în restul casei
E ideal să ai şi UTP-ul tras prin pereţi, din păcate aici nu e. Acuma mă gândesc pe unde să-l postez... :what:
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,750
Am Clicknet 2Mb. Merge foarte bine in general, de pe servere romanesti trag si cu 435KB. Din strainatate pot sa trag si cu 240KB. Conexiunea cade foarte rar (de vreo 3 ori in 4 ani).
Recent mi s-a desincronizat modemul de vreo 2 ori dar in 30 de secunde si-a revenit.
Am un Thomson Speedtouch 516 V6 (Ethernet) cumparat acum vreo 2 ani. Inainte am avut un ceva pe USB care se deconecta periodic in Windows 2000 Pro (mergea fara probleme in Win XP).

Ca timp de raspuns dupa ce au fost anuntati de cadere stau ireprosabil, partea neplacuta e ca trebuie sa stai cam 20-30 de minute pana e liber un operator de la tehnic sa iti raspunda. Cei ce raspund din ce ma vazut se pricep si nu te aburesc.
 

Sibelius

Membru Senior
Joined
Nov 11, 2004
Messages
81
Aceeasi problema cu deconectarile din cauza tensiunii fluctuante am avut-o si eu. S-a remediat prin schimbarea routerului cu un D-Link. De 6 luni nu s-a mai deconectat niciodata. De pe torente trag cu 400KB - abonament 2Mb.

Sora-mea a avut 2 ani modemul Speedtouch 516.. furnizat de ei (modelul vechi). Neavand fluctuatii de tensiune a suferit doar 2-3 deconectari in perioada respectiva. Acum a trecut pe un wireless.

Tehnicul e excelent, confirm.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,146
Romtelecom a introdus 2 abonamente VDSL- Clicknet 20 şi 30Mbps. Cum platesc exact aceesi bani pentru 6Mbps şi am depăsit perioada minimă contractuală, m-ar interesa ceva păreri, opinii, impresii, să vad dacă merită să mă mai incurc cu ei.
 
Top Bottom