Administrare PC de la distanta

Marius '95

troubleShooter
Caut o metoda de a putea lucra de la distanta pe un PC care nu are sistem de operare instalat.
Exista vreo placa PCI care sa se conecteze la retea si sa fie vazuta de sistem drept tastatura/mouse/VGA? Daca da, cum se numeste si unde gasesc?
Sau exista vreo cutie care sa se conecteze la retea si la porturile PS/2 si iesirea D-SUB a calculatorului?
 
"Cutia" se numeste "Switch KVM over IP". Eu tocmai am achizitionat unul cu 16 porturi dar nu am apucat sa-l testez. Din pacate pretul il rivalizeaza pe cel al unui computer: vezi in lista asta cateva exemple in functie de cate porturi ai nevoie.

Mai exista (cel putin pentru servere) niste controlere IPMI care fac chestia asta. Am doua servere Supermicro care au asa ceva incorporat, din nefericire au o minte a lor si functioneaza cand/cum vor - nu am stat sa investighez - de asta am luat Switch-ul KVM over IP. Cand functioneaza stiu sa faca chestii interesante: power off/on, montare cd virtual, consola, etc.
 
La servere exista iLO (HP) si chestii similare la Dell, costa putin dar sunt integrate in placa de baza, ce vrea Marius este un KVM peste IP, nu cred ca exista alta solutie.
 
Teoretic in computere care suporta tehnologia Intel AMT 6.0 cu procesoare i5 sau i7 partea de KVM remote control este suportata. Pe de alta parte nu am vazut asta in functiune asa ca nu pot sa spun cat de simpla sau complicata este configurarea...
 
Solutia trebuie aplicata la un PC deja existent. Sistem AMD din generatia Athlon XP. Bus PCI, periferice PS/2, VGA onboard (GeForce MX) prin D-SUB dar la rezolutie mare.
Cutiile externe par sa coste mult (200 E) chiar si second. Exista ceva mai ieftin?

Acele placi IPMI au pret mai decent, dar functioneaza intr-un PC ordinar precum cel in cauza?
 
DC7800 ala de e 100E are bus PCI, interfete PS/2 (doua) si video integrat care duce 2048x1536.
O sa activez AMT-ul zilele astea, ca m-ai facut curios :)
 
Tu nu pricepi ca nu vreau sa schimb PC-ul?! Iau o placa/cutie pe care o refolosesc si la upgrade (cand va fi) sau in alte scenarii.
 
Cum crezi ca poti sa bagi o placa PCI intr-un PC oarecare si sa iti faca power on si control KVM fara nici un driver?

Alea in care functioneaza au tot ce e nevoie ca suport hardware si firmware. Al tau PC are? Probabil nici in vise.
 
O placa PCI poate emula o tastatura si un mouse conectate virtual la ea, chiar si USB. O placa PCI poate functiona ca placa grafica, doar ca in loc sa trimita framebuffer-ul la RAMDAC, il trimite prin retea. De Wake-On-LAN ai auzit? Ce-i asa imposibil?
 
Exista ceea ce vrei tu, dar costa mult: Aten IP8000, eRIC G4 si altele.

Daca toate astea sunt "job related" exista o alta solutie (in adevaratul stil XF.ro):

In loc sa dai cateva sute de $ pe o cutiuta/placa PCI ca sa poti administra remote un... Athlon XP, mai bine investesti banii in ceva de genul asta. `Am cateva bucati venite pe care le-am dat in folosinta utilizatorilor, dar nu am testat partea de AMT. La nevoie pot imprumuta unul din ele saptamana viitoare si iti pot spune ce/cum functioneaza.

* Atentie, pentru AMT ai nevoie de procesor care suporta vPro (e o lista destul de restransa de procesoare desktop/mobile) + chipset din seria Qxx care sa stie AMT.
 
Ce-i asa imposibil?

Nu e nimic imposibil, doar trebuie sa ai suport din partea gazdei pentru asa ceva. Sa bagi o placa intr-un computer si sa faca hijacking la tastatura, mouse si video by default mi se pare o mare gogomanie din punct de vedere al securitatii, dar e adevarat ca daca cineva are acces la un computer ca sa infiga o placa in el atunci securitatea nici nu mai conteaza.
 
@IceCub: Intr-adevar sunt scumpe. Mai scumpe decat cutiile externe.
Uite Dell DRAC III la pret decent. As putea obtine de la ea macar functionalitate partiala intr-un PC obisnuit? Adica doar remote KVM, fara power, reset, monitorizarea temperaturilor si alte lucruri pe care le mai face?
 
Back
Top