Acvaristica

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Este aici vreun pasionat de acvaristica? Plante, pesti, creveti, chestii care traiesc si misca sub apa?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Acum nu stiu ce placeri au unii sa se scalde in acvariu, dar ... eu n-am patit nimic in vreo 20 de ani. Si au fost ani in care-i hraneam cu dafnii uscate, nu in era moderna cand exista hrana artificiala pe toate drumurile.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Da, pasionat de bolile pe care le pot transmite pestii de acvariu. :dracu:
Crekă mai degrabă iei ceva de la şubereci decât de la peşti de acvariu. :wink:
Am avut acvarii toată copilăria şi adolescenţa. După facultate şi revenirea acasă nu m-a mai pasionat. Voiam să fac unul mic s-o atrag pe fiică-mea, da' ea ţine morţiş să-i iau mâţă sau hamster. :biggrin: Mâţă nu vreau eu, că nu mai pot, după ce mi-a murit anterioara, iar "şobolan" nu vrea nevastă-mea. Aşa că suntem în impas. Creştem ce se nimereşte prin casă: muşte, ţânţari, mai câte-un păianjen... acarieni are tot omu'. :hihi:

PS: dacă aş căuta prin "pod", probabil aş găsi "Acvariul pionierului". :drool:
 
Last edited:

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Hehe ... foarte multe s-au schimbat de atunci. Efectiv inca nu am reusit sa cuprind toate chimicalele si solutiile tehnice mai mult sau mai putin automatizate fata de ce stiam din copilarie.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Mai dau câte o raită sâmbăta sau duminica prin piața de animale, unde se găsesc și peștișori și aparent nu-s schimbări așa spectaculoase. Evident, grație Fratelui Galben, pompele și alte sisteme de iluminat au devenit foarte accesibile și cu inflație de modele, dar nimic să "wow!".
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Location
sub masă
Am de cativa ani un acvariu de vreo 50 litri, kit cumparat din Hornbach. A rezistat pana anul trecut cand din lipsa de chef si timp l-am cam ignorat si au cam decedat toti pestii (am avut vreo 2-3 Molly care au rezistat eroic vreo 3 ani). :biggrin:
Prin iarna l-am golit, curatat si refacut cu substrat + nisip nou. Initial l-am tinut vreo 2-3 luni doar cu cateva balarii. De vreo 2 luni am "plantat" si niste pesti, vreo 4 sanitari/catfish Ancistrus. Din pacate m-a parasit iarasi cheful si nu prea am mai ingrijit acvariul asa ca au ramas doar 2 pesti care se perpelesc la vreo 28-30 de grade. O sa ii fac si niste poze sa trantesc pe aici.
Cam asa arata acum cativa ani: https://goo.gl/photos/NfBc3wZmoFd2Ku6M8
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
...şi elimini plăcerea şi bucuria de a-l "administra" cu mânuţele tale. :wink: E adevărat că trăim în secolul vitezei (parcă celălalt era aşa:what:, ăsta e al nebuniei), dar plăcerile mici şi benigne ne fac şi ne ajută să ne deconectăm de la poluarea de tot felul din jur, fie ea fizică, chimică, mentală, dar mai ales spirituală şi să scăpăm, chiar dacă momentan, de dependenţe.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Nu te obliga nimeni sa le cumperi/folosesti daca nu-ti face placere. Sunt facute pentru momentele in care chiar nu se poate sa fii acolo: concedii, etc.
Cu siguranta acvariul poate functiona autonom cel putin o saptamana cu toate draciile astea moderne.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Location
sub masă
Am deja (aproape) totul automat: feeder cu timer, priza cu timer pentru neon, filtru permanent :biggrin:. Problema e ca mai trebuie schimbata apa din cand in cand. Oricum, singurul motiv pentru care il mai tin in functiune este ca poate o sa i se para interesant kinderului cand o sa creasca mai mare.
 

Gabriela

Dominion
Joined
Mar 31, 2005
Location
Wonderland
Acvariul este incompatibil cu pisica.
I beg to differ, la mine au rezistat mulți ani împreună, până au murit peștii "de bătrânețe" (rămăseseră doar 2 femele spre final) și nu am mai repopulat acvariul.

Pentru pisică prezentau interes ocazional, că se mișca ceva acolo, dar cam atât. Iar peștii (xifofor, cred că la noi au rezistat cel mai bine din ce am tot avut) au știut să se ducă jos spre nisip/scoici etc de fiecare dată când mâța se aventura superficial prin apă, deci n-au avut probleme.

Pe de altă parte, recunosc că și pisica pe care o aveam la vremea respectivă era destul de calmă și liniștită, nu genul care aleargă peste tot și dărâmă tot ce-i pică în cale. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Pisica era defecta :smile: Ale mele intotdeauna si-au asigurat suplimente nutritive "homeopate" din tot ce au prins prin cartier. Una a incercat sa vaneze un fazan, a fost momentul comic al zilei (fazanul a scuturat pisica din spinare si a continuat plimbarea).
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Si cu ocazia acvariului, am inceput sa studiez chimia care nu m-a "atins" niciodata.
Am inceput cu testere de ph, NO3, NO4 si alte alea. Si apoi un ph-metru electronic (ma rog electronic-chimic).
 
Top Bottom