Acte auto

Marius '95

troubleShooter
Cumpar auto SH inmatriculata in Ro. Proprietarul lucreaza in strainatate si nu poate veni in tara prea curand. Primesc de la el printr-o ruda de-a lui:
- contract vanzare-cumparare semnat
- certificat inmatriculare cu "Instrainat catre ... " si semnat
- cartea de identitate auto
- certificat fiscal
Mai am nevoie de altceva? Vreo semnatura undeva? Sau sa fie el prezent la vreun ghiseu?
Am cautat pe net dar informatiile sunt contradictorii.
 
Mergi la un birou de acte, cel mai bine. Și eu am luat Mazda de la soția proprietarului, care era tot așa plecat. N-a fost vreo problemă, dar s-au ocupat tanti de la biroul de acte de chestiile alea, așa că n-am fost prea atent ce trebuia făcut.

Uită-te și la lista de acte care-ți trebuie pentru înmatriculare, ca să vezi dacă corespund cu ce îți dau (unele chestii trebuie în mai multe exemplare).
 
Mai trebuie copie dupa RCA pe numele tau plus taxele de inmatriculare/numar care mai sunt valabile, cu ele mergi la primaria de care apartii.
 
Ah, scrie la inmatriculari lista exacta: http://www.spcrpcivcluj.ro/inmatric...care-este-inmatriculat-in-romania-transcriere

Documente necesare pentru înmatricularea unui vehicul achiziţionat din România şi care este înmatriculat în România (transcriere)
1. Cererea solicitantului; (doc / pdf)
2. Fişa de înmatriculare vizată la organul fiscal teritorial competent; Fişă înmatriculare (doc / pdf)
sau certificatul de atestare fiscala eliberat de organul fiscal teritorial competent al vanzatorului.
In cazul in care transferul dreptului de proprietate a mijloacelor de transport se realizeaza prin utilizarea contractului de instrainare - dobandire, Model 2016 ITL-054, nu se solicita certificatul de atestare fiscala
3. Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
4. Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
5. Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
6. Copia asigurării de răspundere civilă (RCA) în termen de valabilitate;
7. Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la Trezorerie si la Oficiile Postale);
8. Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în valoare de 40 lei, pentru număr la rând, respectiv 85 lei pentru număr preferenţial (se achită la ghişeu cu ocazia depunerii documentelor).
9.În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora;
10.Procură specială autentificată, după caz.
11. Documentele şi plăcile de înmatriculare anterioare în original. Certificatul de inmatriculare va fi completat pe verso conform rubricilor respective si va fi stampilat in cazul persoanelor juridice.
12.Verificarea tehnică.
13.Viza organului fiscal teritorial sau atestatul fiscal (pentru vânzător)
14.Anexa pentru acordul prelucrarii datelor personale (doc / pdf)
15.Atestat fiscal lângă fiecare contract de vânzare-cumpărare succesiv.
 
RCA fac singur, no problem.
Ma preocupa doar semnatura vanzatorului - daca mai este nevoie de ea pe undeva. Nu imi este clar daca acea fisa de inmatriculare trebuie semnata de vanzator sau pot s-o fac singur la un birou de acte auto fara sa fie vanzatorul prezent. In unele parti scrie ca da, in alte parti nu.
 
Doar contractul de vanzare trebuie semnat de proprietar, apoi te duci doar tu cu toate actele sa faci transcrierea, tu personal sau la birou de acte.
 
Back
Top