Achizitii diverse

In caz de nevoie o sa apelez la solutia asta. Iti trebuie buletin pentru asa ceva sau o poti lua cu cash?

Azi am stat vreo cateva minute in fata monitoarelor asteptand Windows sa faca rollback la niste updates nereusite (includea driverul de nVidia care a murit ca boul, asa ca a trebuit sa folosesc butonul Reset). Si m-a pălit revelatia ca din cauza de wallpaper colorat in albastru mai inchis (un sistem planetar ANTIFAN-REAL) nu mi-a sarit in ochi ca un monitor arata verde si unul albastru fara wallpaper. Ce colorimetru si de unde sa cumpar?
 
Presupunand ca chiar ai nevoie de un colorimetru (editezi fotografii la greu), intr-o prima faza cred ca poti imprumuta unul de la cineva si sa-ti calibrezi monitoarele cu el (din pacate eu n-am asa ceva). Dar daca totusi vrei sa cumperi unul, vezi AICI sau pe okazii.
 
Cu împrumutatul e mai ciudat la colorimetrele ieftine, de ex. eu am un Pantone Huey (cea mai ieftină chestie de pe piață acum vreo 7 ani) care cam vrea să fie băgat tot timpul în sistem (dacă nu pornești aplicația nu aplică profilul de culoare, dacă nu-l bagi 2 săptămâni la rând în PC începe să mârâie că ar cam vrea calibrare, și până la urmă nu mai aplică profilul) și nu îi place cu mai multe monitoare (by default când bagi al doilea monitor scoate profilul de culoare de pe ambele, e chinuială să-l convingi).
 
Da, un Spyder 3 cu softul potrivit (versiunea Pro, nu Express) îți genera profile de culoare pentru fiecare monitor, care funcționau nativ în Windows fără a păstra softul instalat și pe care le puteai salva pentru o eventuală reinstalare de Windows.
 
In caz de nevoie o sa apelez la solutia asta. Iti trebuie buletin pentru asa ceva sau o poti lua cu cash?

Banuiesc ca o poti lua cu cash , nu stiu. Cand am cumparat eu, mi-am luat si un modem USB si mi-au cerut chipurile datele pentru factura si garantia modemului. In plus pentru reincarcarea online, ca sa-ti faci cont VDF iti cer ceva date personale.
 
Banuiesc ca reincarcare pot sa fac si la benzinarii, ca la cartela de telefon asa fac (imi e comod ca tot alimentez din cand in cand si carburanti).

Problema cu monitoarele e ca diferenta de culoare e atat de mare incat e deranjant cand comut de pe unul pe altul (o data la cateva secunde, cateodata); pana si albul e mai spre albastru la unul si mai spre galben la celalalt, background din Windows e clar diferit (doar ca nu il vad des), sunt culorile complet diferite si e sacaitor.
 
Dupa cum descrii temperatura de culoare e complet diferita, verifica din meniul monitoarelor daca nu poti sa le convingi pe aceeasi temperatura intai. Presupun ca unul e TN si unul IPS, ceea ce poate sa insemne ca si cu mama colorimetrelor n-o sa obtii exact aceleasi culori (pur si simplu unele monitoare nu se pot calibra perfect, paleta de culori afisate nefiind suficienta).
 
La Dell (IPS) exista setare de temperatura de culoare, la 6500k seamana cel mai mult cu Samsung-ul (TN) care nu are asemenea setare.
 
Back
Top