Abonament vs prepay, what's the catch

Discussion in 'Comunicații' started by wirespot, Aug 10, 2010.

 1. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul roaming din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale.


  Macar Orange a anuntat din timp schimbarile, la VDF s-au facut de pe o zi pe alta. Sor-mea a plecat in vacanta in Cuba si a verificat inainte de a pleca daca totul e ok pt roaming. A fost asigurata de VDF ca totul e perfect. Cum dracu nu face manastiri, au schimbat modificarea fix cand era acolo si sosise și Irma si chiar au fost cateva momente interesante cand ne-am trezit că nu putem comunica deloc. Noroc cu o alta cartela Orange.
   
  Quark likes this.
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Sari pârleazu, intri în primul butic și iei o cartelă locală, apoi anunți pe cine trebuie "timp de 2 săptămâni mă sunați la +xx xxxx". Problem solved.
   
 3. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Asta cu cartela locală era varianta cea mai bună când roamingul (în special cel de date) avea costuri prohibitive. Dar acum roamingul ar trebui să fie seamless. De curiozitate, m-am uitat la Vodafone la abonamente:
  Deci îți trebuie abonament de minim 15 euro pentru a avea roaming.

  Din câte îmi dau seama, era mai bine în lunile de dinainte de 15 iunie. :smile: Practic, mai nimic de-aici nu se aplică.
   
 4. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Păi tocmai fiindcă roamingul acum nu mai e seamless pentru români, varianta următoare e să-i faci bypass.
   
 5. ipman

  ipman Membru Senior

  La Vodafone trebuie sa incarci minim 7 eur la fiecare 24 de zile parca pentru a avea roaming, sau abonament de peste 10eur.
  Eu am RED 10 si merge roaming, sau cel putin asa e afisat pe site.
   
 6. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  O fi ceva abonament mai vechi, eu pe site la abonamente fără telefon văd doar de 8 și 11 euro. La prepay, în oferta curentă, indiferent ce opțiune ai, roamingul nu merge dacă nu activezi una dintre extraopțiunile de roaming.
   
 7. hulubei

  hulubei questionable intruder

  A fost o vreme in care abonamentele vechi au primit dezactivarea roaming din oficiu. Am sa verific la rudele care aveau abonament de 6 Eur cu roaming activ, daca mai au.
   
 8. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  La orange prepay optiunile cu minute in roaming incep de la 7 euro. Deci de ce sa trec pe abonament?
   
 9. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Fiindcă la abonament nu poate să schimbe oferta peste noapte, așa cum o poate face la cartelă.
   
 10. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Asa e, aveam optiune de 8 euro, acum am de 6 euro ca au schimbat oferta si sunt aceleasi beneficii ca inainte. :lol:

  A cam iesit din scop comunicarea aia libera in europa cand dau costuri diferite pentru zone diferite. De inteles, dar cred ca iese din scop.
  Oricum, diferenta de pret pentru minute in roaming nu e mare, 1-2 euro fata de pretul standard.
   
  Last edited: Oct 9, 2017
 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Pot să înțeleg faptul că ofertele disponibile la operatorii din .ro sunt mai mult decât decente. Practic, ai nu știu câți giga + minute plus sms-uri cu mai puțin de 10 euro. Și poate e greu să susții ofertele astea și în roaming. Dar atunci fă disponibilă măcar o fracțiune din ele. Gen „ai 200 de mega și 100 de minute în roaming, dacă vrei mai mult, plătești”.

  Problema mea nu e de costuri, ci de comoditate. Te uiți pe site-ul UE și vezi că totul e seamless când ieși din țară, nu trebuie să-ți bați capul cu nimic și, când colo, te trezești că trebuie să verifici ce opțiuni ai active, cât credit ai, dacă e activat roamingul și alte bălării.
   
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Problema e că regulamentul nou din UE nu permite chestia asta (fracțiune din ce ai în țară), ci trebuie cât mai mult (e o formulă de calcul, ex: dacă ai 3GB de trafic în țară și dai roaming, trebuie minim 2.5GB accesibil în roaming UE, gratis). Din cauză că acordurile de interconect sunt la fel ca înainte ( = aceleași costuri pentru operatori la trafic în roaming), iar traficul în roaming a crescut brusc și acum este gratis, veniturile operatorilor au scăzut zdravăn (sunt ~2 milioane de români descurcăreți în UE, toți vor ceva gratis), așa că tot ce vedeți e damage control. Și e totul făcut atât de în grabă pentru că forma finală a regulilor a fost terminată de UE cu câteva săptămâni înainte de intrarea în vigoare.

  Regulamentul UE a fost făcut mai pentru condițiile din vest (unde ar vrea toți net ieftin, dar nu e), nu pentru ăia amărâți, care nu și-ar permite oricum un abonament de 50€ (abonamente nelimitate de voce pe-acolo, fără net = 25€). Asta iese când egalizezi lucruri din pix; dacă mâine s-ar impune salariul minim pe întreg UE 1000€ (care e undeva la media curentă), de azi am avea șomaj 99% în România.
   
 13. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Inca nu am verificat la parinti, dar am cativa colegi care s-au trezit cu roaming dezactivat pe abonamentul de 6 Euro fara nicio instiintare in prealabil macar. Fix ca la cartela.

  In alta ordine de idei, i-am stricat ziua Ancai de la roaming si la recomandarea ei facand o plangere pe site VDF sper ca am stricat si ziua altcuiva.

  Problema mea cea mai mare este ca am inactiv complet roaming pe SIM fara sa fiu anuntat, cu alta optiune in valoare tot de 8 Euro ca cea veche deci iar fara sa fiu anuntat == inselaciune ca mi-a fost supus platii automate a ceva ce nu am luat la cunostinta, plus faptul ca si daca incarc, fara o optiune de roaming care dezactiveaza si pierde optiunea veche nationala, nu pot face nimic. Poate ca sunt bogat si vreau sa folosesc roaming pe credit, fara optiune, dar nu se mai poate acum. Cum asa?! Sau altfel spus, mi-a luat orice posibilitate de a folosi roaming acum si ma obliga la o optiune, chiar si pentru un singur SMS. Asta eu nu o numesc cumuncare libera ci mai ingradita ca inainte.
   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Roaming-ul nu era trecut de obicei în contract.
   
 15. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Cei ce sunt semi-permanent pe-acolo oricum nu ar putea folosi prea mult roaming-ul ăla. Parcă regula zicea că dacă stai mai mult afară din țară decât în țară, nu se mai aplică prevederile respective.

  Mi se pare contra-intuitiv să stabilești reguli care spun că e ok să comercializezi abonamente la care să nu fie posibil activarea roamingului, dar nu e ok să dai voie doar unei părți din beneficii în roaming. Asta în condițiile în care scopul e să-i fie omului cât mai ușor să se deplaseze fără bătăi de cap.
   
 16. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Omul se deplasează fără bătăi de cap - dacă plătește.

  BTW, să fiți atenți cum folosiți chestia asta pe la granițe UE cu non-UE, pentru că telefonul se conectează la ce apucă. Eu am plătit doar 2€ în plus (pe ~0.2MB), că m-am prins repede :biggrin:.
   
 17. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Orange chiar nu vrea sa ma treaca pe abonament. :biggrin:
   

  Attached Files:

 18. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Banda de 4G e mai liberă, au de unde.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice