Zgomot radio prea mare pe WiFi?

whiskas

Chronic suicidal
Am laptop (HP 6820s, Broadcom 802.11 a/b/g) și un router (Linksys WRT54GL) care nu se înțeleg între ele la distanțe de doi pereți.
Mă șochează că am întotdeauna -57 dbm zgomot pe WiFi (așa zice laptopul), iar semnalul e tot pe-acolo dacă trec în dormitor (routerul e în hol, la intrare, sînt doi pereți). E normal să fie zgomotul atît de mare? Ar putea fi de la antena laptopului? Să iau și routerul la puricat?

Voi ce părere aveți?
 

Attachments

  • broadcom_wireless_utility.png
    broadcom_wireless_utility.png
    50.2 KB · Views: 51
Cam prea ciudat că sunt egale; sigur chestia aia raportează corect? N-ai un telefon cu Android, să pui un wifi analyzer? (scopul e să vezi dacă n-are vreun vecin o altă reţea pe acelaşi canal cu tine; se poate face şi altfel, da' wifi analyzer ţi le dă pe tavă).
 
Miahi, n-am Android, doar S60v3. Sînt egale în baie sau în dormitor, spre emplu. În bucătărie (sau în hol), mult mai aproape de router, semnalul e pe la -30 dbm, dacă amintesc bine.
IceCub, sînt pe 11, care e cît se poate de liber în zonă (celelalte rețele sînt doar pe 1 și 6).

Help? Deja mă scoate din sărite. :biggrin:
 

Attachments

  • site_survery.png
    site_survery.png
    71.8 KB · Views: 32
Last edited:
Ar fi interesant de văzut ce zice alt device, poate pur și simplu raportează prost placa din laptop.
 
Mă îndoiesc, pentru că în domitor n-am WiFi, adică se conectează/se deconectează etc. Și în baie e la limită. Ciudat e că Win zice că signal strength e excellent.

Pe scurt: înafară de hol, bucătărie și sufragerie (un singur perete), n-am WiFi și placa zice că SNR e prea mic.
 
Păi... așa știam și eu. :smile:

Back to the drawing board: -57 dbm zgomot WiFi oriunde în casă și semnalul tot pe-acolo. Placa WiFi/antena defecte sau probleme cu routerul?
 
Si de fapt ce te deranjeaza, dungile alea rosii din primul screenshot? Sunt urate, adevarat, dar nu socant de urate. Ies cu photoshop :biggrin:
 
S-ar putea să te ajute un alt firmware Tomato/DDWRT + mărirea puterii de transmisie a antenei.
 
Am DD-WRT și jucăria e configurată să emită cu 71mW (față de 28mW implicit), deși n-am observat nici o modificare nici cînd am configurat-o cu 100mw. Merci de pont, totuși.
 
Back
Top