Youtube extrem de lent in UPC

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
De cand m-am intors din concediu imi merge extrem de lent YouTube. Nu am probleme cu altceva, pana si torentii merg bine (peste 1 MB/sec), doar YouTube merge ca ochiul mortului. E de la ei, YouTube, sau de la ei, UPC? Cum pot sa aflu?
 
Dac-ar fi de la Youtube, s-ar manifesta la toată lumea. E de la tine sau de la UPC. Dacă alţi UPC-işti nu se plâng, e de la tine.
 
Informatie suplimentara: m-am scos din pilotul de HTML5 (eram inscris, nu de mine) si merge sensibil mai rapid, dar tot mai lent decat in zilele bune. Ce inseamna asta: in zilele bune nu faceam pauza de buffering pentru nici un clip din lista de Favorites (vreo 20); in pilotul de HTML5 statea 5 minute sa incarce un clip de 1 minut; fara pilot se opreste de vreo 2 ori cate 3-5 secunde intr-un clip de 3-4 minute.
 
Vezi Youtube dashboard (cu ocazia asta mai afli și ce știe youtube despre tine). Și eu tot pe UPC sunt, și pare să meargă normal.

yt_dashboard.png

LE: se pare că dacă nu ești logat în cont nu-ți afișează valorile tale. Dar există un video pentru speed test.
 
Nu stiu daca ajuta dar pe 18 luna asta mi-am pus net prin cablu TV de la UPC la bunica mea.Am pus abonamentul Internet start (256Kb down/64Kb up). Youtube se incarca foarte greu, pana si 240p nu poate merge in timp real. In rest siturile se incarca rapid. Din cauza vitezei reduse oferite de abonamentul asta imi e imposibil sa zic daca e o problema cu UPC-ul sau nu.
 
La tine e din cauza benzii, 256kb e puțin, numai stream-ul de sunet poate să ocupe jumătate. Eu folosesc uzual o conexiune de 1-3Mbit și nici așa nu merge prea bine, trebuie să-l las să încarce înainte.
 
Youtube, sau mai bine zis Google, au cel putin peering privat si/sau caching in reteaua UPC. Cam greu de crezut ca nu merg cursiv macar cele mai accesate.
Sigur nu sint probleme pe partea de acces? Adica pierderi de pachete, intarzieri excesive (care afecteaza viteza).
 
In dashboard am average speed 3.63 Mbps pe abonament de 60 Mbps. Tocmai pentru ca pe metropolitan ajung uneori si la 20 Mbps mi se pare ca Youtube nu tine pasul; daca au si peering cu UPC e si mai putin explicabil.
 
Ba dimpotriva. Mecanismul prin care functioneaza TCP/IP tine cont de intarziere, culmea. Cu cat mai mare intarzierea, cu atit mai mica viteza. Ceea ce este subliniat si de faptul ca pe metro merge cu viteza mai mare.
Te lamuresti simplu cu un ping catre site-ul de pe care download (sau IP in cazul torentilor).
 
Eu am cei 9Mbps pe care mi-i raportează youtube pe un abonament UPC de 10Mbps, adică ar trebui să meargă și la tine cel puțin la fel de bine.
 
Idee: vezi ce se întâmplă dacă setezi DNS-ul Google (8.8.8.8) pe calculatorul cu probleme.
 
Momentan sunt pe linia de backup (ADSL Romtelecom) ca a fost o cadere de tensiune in cartier si a picat UPC-ul (si televiziunea si internetul). Dar care e treaba cu DNS-ul Google? Are rost sa il pun permanent?
 
Atit timp cit esti pe Romtelecom nu face nici o diferenta, pentru Astral incearca.
Google are sisteme de caching care se bazeaza pe distributia geografica, deci se bazeaza pe originea clasei IP ca sa te serveasca din cel mai apropiat punct.
 
Majoritatea CDN-urilor se bazează pe DNS pentru a te lega la cel mai apropiat server (cererea vine de la UPC => răspunde cu IP-ul serverului din rețeaua UPC). Teoretic asta ar trebui să meargă cel mai bine cu DNS-ul ISP-ului, pentru că așa CDN-ul mai poate avea și informații de peering/POP, dar uneori poate să nu meargă, și să te trimită să vezi filmul de pe cine știe ce server de departe.
 
Back
Top