World of Warcraft

Nu sunt bun deloc, fiindcă e 20X server :smile:
Je m'en fiche de baby murlocs, really :tongue:
Ideea e că eu am jucat aşa, la perpulis, adică am făcut câteva quests, am omorât câteva chestii ce mi se iveau prin cale, cam atâta. N-am aflat cum să pescuiesc, să gătesc, etc. N-am aflat de unde şi cum se cumpără pungi, n-am aflat o grămadă de lucruri, maybe because I suck sau poate fiindcă nu m-am apucat să citesc romane despre WoW :smile:
 
WoW e mult mai complex decât pare la prima vedere şi iniţial nu prea eşti motivat să îţi dezvolţi char-ul de unul singur, de nebun :smile:

Cel mai nasol e când ai pe unu` lângă tine care mai găseşte câte un item după care îţi curge băluţa în colţu` gurii şi începi să grindezi până îţi pică şi ţie. După aia te prinde.

Şi eşti terminat :biggrin:
 
N-am aflat cum să pescuiesc, să gătesc, etc. N-am aflat de unde şi cum se cumpără pungi, n-am aflat o grămadă de lucruri, maybe because I suck sau poate fiindcă nu m-am apucat să citesc romane despre WoW :smile:
Primul sfat e RTFM. Pungi gasesti la NPC vendors, Auction house sau iti poate face un tailor.

Gabriela, limitarile de care ai amintit sunt o protectie impotriva gold sellerilor, nu stiu cat ai stat prin major cities sa vezi ce agasanti sunt pe genaral chat si mai nou pe whisper.

Jocul are doi ani jumate de la lansare si voi v-ati gasit sa incepeti acum, nu ar trebui sa va plangeti ca nu aveti cu cine juca, deoarece majoritatea au deja 1-2-3 caractere lvl 70 si nu prea mai incep altele. Eu de-aia am incercat sa va strag pe Neplulon, acolo va mai pot ajuta cu o punga, un gold, un run de instanta, chestii care pe un server unde nu cunosti pe nimeni sunt mai greu de obtinut, dar si timpul meu de joc e destul de limitat.
 
Primul sfat e RTFM. Pungi gasesti la NPC vendors, Auction house sau iti poate face un tailor.

Mda, asta urăsc la un joc, să citesc kile de documentaţie ca să pot să-l joc. I mean, come on, am trecut de vârsta la care aveam două vieţi: una online şi una offline. Am găsit pungi. Scump, dom'le, scump, dincolo era mai ieftin :smile:

Anyways, cred că o să reîncep cu un carefully built character, ca să-mi fie mai uşor. Încă nu m-a prins nimic din WoW, mi se pare boring. Poate că încă nu mi-am găsit stilul de joc preferat :smile:
 
Există atâtea posibilităţi încât numai tu să alegi :smile: La stilul de joc mă refer. Iar dacă le vrei pe toate (tanking, healing, dps), fă-ţi un druid.

Nu tre să citeşti chiar kile de docs, dacă nu jtii întrebi :biggrin:

Iar pungi de lvl mai mare, cu mai multe sloturi, să vezi alea cât costă :biggrin:
 
El joaca pe private server, deci cea mai mare posibilitate de pungi is alea de la NPC. AH nu exista si tailori cu care sa te intalnesti sa-ti faca mai rar (d00h, 15 oameni on-line... oare cati or fi croitori?).
 
Mda, asta urăsc la un joc, să citesc kile de documentaţie ca să pot să-l joc. I mean, come on, am trecut de vârsta la care aveam două vieţi: una online şi una offline.
Pai nu tre` sa o citesti ca sa joci, da` dupa aia te plangi ca nu gasesti stuff :biggrin:
Oricum, pe un server oficial mai poti intreba in stanga si in dreapta, pe alea private nu stiu daca ai pe cine intreba.

Neo, tu ai impresia ca druidul e allinone wonder class. In afara de tanking sau (nu si) healing nu prea poti face altceva. Intotdeauna va fi preferat un rogue ca dps in locul tau ca melee dps sau un mag/warlock/hunter ca ranged in party. La jucat solo e ok, dar nici acolo nu se compara cu hunter sau warlock.
 
Mă refeream la capacităţile jocului de a oferi informaţii direct ingame; în Lineage îţi ţinea NPC-ul o poliloghie de 10 minute din care aflam exact ce şi cum o să se întâmple dacă aleg cutare sau cutare cale. Aici, canci.
În altă ordine de idei, noaptea trecută nu m-am jucat şi n-am avut tremurici or stuff :smile:
 
Tu cred că ai o problemă :biggrin:

Nu vrei să citeşti, dar vrei să asculţi de la npc... :confused:

Styr, mie îmi place versatilitatea la druid, doar atât. E şi normal să nu exceleze pe nici una din ramurile acelea :smile:
 
De acord cu Neo, eu nu (mai) am rabdare sa stau sa citesc mai nimic in afara de tooltips. Inveti din mers, iar daca ai jucat si alte mmorpg's ar trebui sa te descurci de minune.
 
Tu cred că ai o problemă :biggrin:

Nu vrei să citeşti, dar vrei să asculţi de la npc... :confused:

Of course, because I'm immersed then. I'm ingame, not on God-knows-which webpage. Puteţi să râdeţi, dar pentru mine contează diferenţa şi o simt.
Nu zic că nu m-aş descurca, ba chiar cred că mă descurc binişor so far. Chestia e că încă nu simt că mă atrage. Poate nu mai am eu vârsta la care să prind din zbor argoul tipic WoW sau să mă extaziez făcând quest-uri doar pentru XP...
 
Să vă arăt cum arată manualul meu de wow. Şi la toaletă îl luam după mine, atât de maniac eram. Eram efectiv atât de prins de universul jocului încât orice informaţie în plus era binevenită. Dacă nu te prinde, poate e normal să te enerveze un manual. Oricum, cert este că citirea lui nu e necesară ca să poţi juca. Wow e un joc EXTREM de simplu. Nu sunt matematici speciale and such. Poate endgame să te mai prindă mania calculelor între itemuri ca să vezi pe ce te axezi, dar altfel...
 
Mi-am dat seama ca w4p nu vrea sa se apuce de wow, iar voi incercati sa-l corupeti. Am incercat sa fac acelasi lucru dar mi-am sters postul ieri, azi... m-am gandit sa scriu chestia asta. Exista pe CG un thread cu intrebarea are rost sa ma apuc de wow, si toti aia, multi, isi dau cu parerea. Solutia e simpla, iti place-> joci, nu-ti place-> nu joci, nu trebuie sa te convinga nimeni de nimic.
 
Sunt foarte multe chestii care te pot face să te apuci sau nu. Pentru mine a fost primul mmorpg şi probabil ultimul. Am jucat Warcraft, deci eram chiar entuziasmat de ideea de a umbla cu 3rd person prin lumea aceea, îmi plăcea să dau click pe diverse npc-uri doar ca să văd ce linii de dialog au, etc. Plus comunitatea. Faţă de prima mea experienţă în beta pe un server german cu miahi, acum era foarte reconfortant, toată lumea vorbea o limbă pe care o mai şi înţelegeam. Styr m-a cooptat în Wings of Fate, ghilda noastră până la lvl 60, unde ne-am destrămat ca să facem şi noi raiding, etc. Mă uitam în guild status şi mă întrebam cum o fi în Deadmines, unde ăştia o ardeau constant, etc. Mai mult de 50% din experienţa de joc au făcut-o oamenii pentru mine. Jocul devine repetitiv foarte rapid, recompensele din ce în ce mai slabe pentru timpul acordat (judecând doar din punctul de vedere al îmbunătăţirii caracterului), dar creşte importanţa socială a lor cu cât de apropii de top.
Din păcate mă îndoiesc că poţi găsi aceeaşi atmosferă acum în joc. Majoritatea sunt lvl mare, sunt o grămadă de spam bots, oamenii apelează foarte des la cumpăratul de gold cu real life cash, cei care sunt lvl mic trec prin content rapid, fără să mai facă questing cum se făcea la început, eventual apelând la amici lvl 70 ca să ajungă cât mai repede la obiectivul final, bătăliile cu adevărat epice din Alterac Valley, pentru care aşteptai 8-9 ore în queue şi care durau încă atât nu mai există, există doar un rush generalizat către obiective bine definite. Esenţa s-a pierdut pe drum şi bănuiesc că nu avea nici cum să se întâmple altfel.

Neo, cât am fost io online matale erai afk sau offline :tongue:

O să îl apuc iar de coadă casual mode prin expansionul următor, dar deocamdată e toamnă şi am multe de făcut, plus că de câte ori intru văd că tot ce îmi plăcea în joc a dispărut, s-a transformat şi mă ia cu nostalgie :frown:
 
Mi-am dat seama ca w4p nu vrea sa se apuce de wow, iar voi incercati sa-l corupeti. Am incercat sa fac acelasi lucru dar mi-am sters postul ieri, azi... m-am gandit sa scriu chestia asta. Exista pe CG un thread cu intrebarea are rost sa ma apuc de wow, si toti aia, multi, isi dau cu parerea. Solutia e simpla, iti place-> joci, nu-ti place-> nu joci, nu trebuie sa te convinga nimeni de nimic.

Cred că ai descoperit apa caldă. :tongue:
N-am spus niciodată că nu vreau să mă apuc de joc, am spus că n-am timp să-l joc cum trebuie. Dovada? Noaptea trecută am reînceput ca hunter (caracterul anterior fusese... warrior, am selectat din greşeală...), sunt level 12 după 1h30m de joc, singura frustrare e că unele quest-uri sunt buggy, în sensul că îmi dă unul de trimis nişte scrisori către altul, ajung la ăla, dau right-click pe el, quest-ul nu se activează, ăla mă întreabă ce vreau de la el, eu stau cu scrisorile în mână şi mă uit ca boul la ecran. Culmea e că acum 3 zile, cu warrior, acelaşi quest a mers perfect. Şi mai am vreo două abandonate din exact acelaşi motiv. Me confused. O fi de la infamul ăla de server privat :smile:
În orice caz, am găsit pungi, hunter-ul mi se potriveşte, cred că problemele pe care le-am întâmpinat anterior erau datorită unui caracter care nu-mi plăcea.
M-oi mai juca şi-oi mai vedea. Încă nu sunt convins :smile:
 
Noah, nu-i bai, oricum pentru mine conturile astea sunt "test accounts" :smile:

LE: Q1: Ce înseamnă "binds when equipped"?
Q2: Armurile mai grele încetinesc mişcările sau mi se pare mie?
 
Q1: Devine soulbound, adica nu o sa o mai poti folosi decat tu; si o mai poti vinde doar NPC-urilor. Binds when picked up iti dai seama si tu ce'nseamna. :smile:
Q2: Ti se pare tie sau sunt eu noob. :biggrin: Oricum, ca hunter ar trebui sa poti folosi doar leather, nu?
 
@Q2: nu
@Q1: majoritatea lucrurilor pe care le vei purta in acest joc vor fi de doua feluri: BOE si BOP, adica bind on equip respectiv bind on pickup. Sa detaliem:
Bind on equip sunt in general itemurile care pica de la orice creatura care nu e boss. Pot fi si verzi (rare) si albastre (unice) si mov (epice), in ordinea calitatii, iar epicele daca nu ma insel au niste subcategorii - tier 1, tier 2... tier 6, in functie de "kickassitatea" itemului. Rog pe maestrii care au ajuns la 70 sa detalieze si clarifice aici.
Revenind la intrebarea initiala, BOE (bind on equip) inseamna de fapt ca atunci cand echipezi itemul el devine soulbound. Un item care a devenit soulbound nu mai poate fi transferat sau vindut altui jucator, trimis prin mail sau vindut in AH, acel item poate fi echipat DOAR de tine.
BOP (bind on pickup) inseamna ca in momentul in care intri in posesia acelui item el devine soulbound. Itemurile BOP sunt in general reward-uri de la: questuri, omorarea unui boss dintr-o instanta, acumularea honor si medalii din battlegrounds care permit cumpararea unor items, etc. sau anumite itemuri create prin diferitele meserii. Itemurile BOP nu sunt niciodata transferabile si nu vor fi niciodata in AH, spre deosebire de cele BOE.
Sper ca am clarificat putin situatia :tongue:.

Edit: PS: ca hunter poti folosi leather, iar de la lvl 40 mail.
 
Back
Top