World of Warcraft

I was lurking around, nu ati avut treaba cu tanking-ul si cu druizii, nu m-am bagat. :biggrin:

Paaaaai, la ce iti foloseste Predatory Strikes in build de urs? Stampede e o chesti de gusturi, presupun, mie unul mi se pare useless la urs. Iar la cel de dps poti avea si infected wounds si nurturing instinct si master shapeshifter, daca mai renunti la niste useless crap cum ar fi survival instincts, in cat nu ai de ce sa iei dmg, stay of the fire and dont take aggro :tongue:
 
I was lurking around, nu ati avut treaba cu tanking-ul si cu druizii, nu m-am bagat. :biggrin:

Paaaaai, la ce iti foloseste Predatory Strikes in build de urs? Stampede e o chesti de gusturi, presupun, mie unul mi se pare useless la urs. Iar la cel de dps poti avea si infected wounds si nurturing instinct si master shapeshifter, daca mai renunti la niste useless crap cum ar fi survival instincts, in cat nu ai de ce sa iei dmg, stay of the fire and dont take aggro :tongue:

Wow, nu vazusem predatory strikes, nu mai stiu de ce am pus puncte in el. I blame it on Thunder Ale :biggrin:.
Cat despre survival instincts nu-mi pasa cine esti, iti trebuie. Chiar si inainte cand mana era infinita era util in raiduri, la non-avoidable damage (exista asa ceva), iar acum cu noile mecanici mai complicate, healerii cu mana finita (si chiar foarte limitata) etc. e foarte util. In eroice nu mai spun, am avut situatii cand a murit tancul si a trebuit sa ma bag eu :smile:.
 
Cu zilele? Iar comparăm mere cu pere, dar chiar ai șansa ca în 2-3 săptămâni în WoW să fii level maxim... spre deosebire de alte jocuri :biggrin:

Păi care alte jocuri... că în cele la care mă pot gîndi care seamănă cu WoW -- adică fantasy RPG -- treaba stă cam la fel, în 2-3 săptămîni dacă te pricepi eşti la maxim. Sînt şi excepţii dar mai mult întăresc regula.

Însă ce-i drept WoW are un merit aparte şi anume că încă mai menţine treaz interesul. Thread-urile de Guild Wars sau Lineage văd că sînt neatinse de ani întregi. :smile:
 
Acum am vazut ca ai cam aceeasi stamina pe itemele de healing cat ai pe alea de tank. Deci un druid care sare din cat in bear si are ceva care sa traga un pic de damage e bun pe post de sponge cand crapa tankul.

Voua nu vi se par plictisitoare instantele noi? In afara de eyecandy si damage cu carul nu am vazut nimic inovativ in ele.
 
Băi, are cineva chef să scrie pe îndelete: 1) cît timp joacă pe zi; 2) ce face, efectiv, în timpul ăla; 3) cum face bani?
 
1. Eu mi-am activat parental controls doar să-mi arate cât joc. Am undeva între 0h și 185h pe săptămână.
2. Questing, instanțe, PvP. Toate randomly.
3. Questing, Inscription. Doar din astea vreo 4500g lejereanu de la 80 la 83. Poate e puțin, dunno.

O să detaliez când am timp, momentan tre` să plec din oraș (iar).
 
1. Mult. Peste 4 ore pe zi
2. De toate, de la dailies, achievements, heroics, raiduri vechi, levelat alts, profesii, etc.
3. Momentan din Jewelcrafting si vanzarea unor chestii pe care le culeg.
 
@Thor - pardon, era vorba pe lună :biggrin:

@whiskas - da, se vând și chiar bine. Nu fac anumite glyphs, eu am vândut ce îmi rămăsese prin bags pre-Cataclysm, când mi-am reactivat contul am avut surpriza să observ că ce se vindea pe 1g era acum 50g. Do the math :biggrin:
 
Am observat ca am strans vreo 6000g numai din questing/selling mats intre 80 si 83. In general am greeduit tot ce am prins verde/albatru prin instante si am pus pe AH la niste preturi nesimtite (un verde la 2-300g). La inceput s-au vandut foarte repede, acum leveleaza lumea profesiile si incep sa scada preturile la iteme si sa creasca la matsuri. Asa ca strategia mea acum e sa disenchantui tot ce prind si sa pun matsurile pe AH. Ca idee, un shard mic e vreo 20g, un dust vreo 13. M-am oprit din crescut skillul la enchanting la 475 (cat sa pot disenchantui verzile si albastrele de level mare) si blacksmithing-ul l-am lasat asa cum era pana mai scad preturile la mats. La inscription nu prea mai merge treaba. Ce vinzi tu Neo cu 50 acum era 130 probabil in pre-Cata. Enchanting velum-urile cu care am facut lejer vreo cateva mii de gold au devenit cumparabile de la vanzatorul de enchanting deci o zburat puiul cu ata. In general acum toata lumea e disperata dupa mats de toate nivelele. De aici ies banii multi.

Am mai facut bani din iteme scoase din joc (Cat Carrie- White kitten si Orb of Deception) dar astea se vand relativ greu si trebuie sa ai rabdare cu ele. Bread and butter-ul raman matsurile si itemele noi.

Ca idee, nu m-am stresat niciodata sa fac gold in WoW, erau perioade cand eram cu geana pe AH si Auctioneer, dar acele perioade coincideau cu lansarile de flying mounts si expansiuni. Tin minte ca la inceputul WOTLK, cand imi facusem 2 caractere noi pe Magtheridon, am facut vreo 5000 de gold intr-o saptamana doar din flipping items si recipies pe AH. Incepand de la cativa silveri luati pe questing.
 
1. ~4-5 ore în medie pe zi, give or take (idling included :biggrin:);
2. raid-uri, 1x daily heroic, câteva daily quests, ocazional ceva gathering/achievs/pvp;
3. din raid/instance boss kills (inclusiv 85g sau cât mai e pentru primul random heroic pe zi), din dailies (momentan fac doar ce e în Tol Barad), herbalism + flasks/pots, mining + gems (raw/cut).

Toate sunt Cataclysm end-game stuff.


Cu herba/inscription se fac bani frumoși zilele astea pentru că e Darkmoon Faire și foarte multă lume cumpără trinkets (mai mult sau mai puțin BiS pentru content-ul actual). Din proprie experiență - deși, din nefericire, din perspectiva cumpărătorului :tongue: - un card de Waves pentru trinketul de healing (pe Neptulon) se vinde cu 3000g în medie și vreo 6000g pentru cele mai rare, iar un deck gata făcut ajunge lejer la 40000g.

Dacă ai baftă sau un grup cu care să faci instanțe fără probleme, se pot face bani și din random dungeons (+/- enchanting mats, grey items la vendor &so on). În plus, în funcție de class/spec, poți face ture de raid-uri mai vechi pentru gold (gen Molten Core, îl parcurgi singur fără prea mari probleme).

Ca recomandare personală, aș zice să ai un druid cu herba și skinning/mining pe el, addon-ul Auctioneer (opțional și Gatherer) și să farmezi. Nu știu cum se mai vând materiale pre-Cata, dar ideal e să-l aduci la maxlevel (85, respectiv 525 pentru profesii). Pe lângă asta, ai la dispoziție tone de quest-uri daily mai mult sau mai puțin plictisitoare, dar bănoase (plus reputații pentru gear/enchants/vanity items etc).

Desigur, ai și varianta statului cu nasul în AH, cumpărat chestii ieftine și vândut aceleași chestii la prețuri mai mari sau speculat tot felul de situații (cum am zis de Darkmoon mai sus). Dar asta e treabă de bișnițari imo, eu n-am avut niciodată răbdare deși știu persoane care doar din asta fac bani.

Și știu că am mai zis, dar repet: best way of making money is not to spend them. Nu știu cât se aplică la tine, dar pentru druida cu care raidez eu am încă vreo 3-4 chars ale căror profesii le exploatez pentru a nu fi nevoie să dau bani aiurea pe ce aș putea să-mi procur singură.
 
Last edited:
Eu m-am lasat imediat ce am dinguit 85 si am facut cateva instante. Nu-mi mai place. Astept Rift in schimb, am jucat un beta si mi s-a parut ok.
 
Back
Top