Am tot jucat jocul ăsta zilele astea şi în cea mai mare parte trebuie să recunosc că nu-mi pare rău că am dat banii pe pachetul iniţial. Jocul te ţine lângă el şi timpul trece fără să-ţi dai seama. Deci lucruri bune sunt grămadă. Dar nu despre ele vreau să vă scriu.
De la început am ales să joc pe un server PVP (player versus player), pentru că îmi plăcea ideea de confruntări cu alţi adversari decât cei controlaţi de AI. Toate bune şi frumoase până ajungi să fii nevoit să faci quest-uri în zonele "Contested". Adică pe la nivelul 17-20, după cam 25-30 de ore de joc. Destul de tânăr ca să zic aşa.

Acolo însă te loveşte realitatea crudă. Te trezeşti mort cu un rogue de nivel 40-45 făcând gesturi obscene deasupra cadavrului tău chiar atunci când te luptai cu un monstru. Să zicem că treci peste asta, numai că problema se amplifică în zonele de nivel mai mare şi devine enervant să tot faci ture la cimitir doar pentru că vreun ţânc are chef să-şi bată joc de tine. Ah, sunt şi oameni de lvl mare care trec pe lângă tine salutându-te, dar ei sunt rarităţi, ca şi în viaţa de zi cu zi.

Şi strângi din dinţi, aşteptând sistemul de "honor", care să-i dezavantajeze pe cei care nici măcar nu te lasă să-ţi continui drumul după ce te-au doborât de câteva ori.
Ieri însă, chiar şi această ultimă speranţă pare să se fi dizolvat în neant, odată cu apariţia
părţii a doua din articolul despre pvp şi răsplata pentru cei care sunt buni la pvp.
De ce spun asta?
Pentru că tocmai acele tactici de ganking ale jucătorilor mai mici de nivel vor fi răsplătite din plin. Eu de exemplu, la nivelul 37, pot rezista fără probleme la atacul a doi jucători de lvl 30 şi am şi onoare pentru asta în joc după cum se profilează din articol. Adică tot ce am de făcut pentru a avea acces la un status bun în pvp e să pândesc asemenea jucători în locurile unde ştiu că sunt questuri care merg solo şi să mă distrez (?). Totuşi, fiind o chestie competitivă, pot fi avantajaţi cei care atacă adversari cu nivel mai mare sau egal cu ei.
Oricum ar fi, mă gândesc serios la a renunţa după luna asta la plata abonamentului sau la serverul pvp. A doua opţiune poate fi una viabilă, pentru că pe celelalte tipuri de severe interferenţele din partea jucătorilor facţiunii adverse sunt practic nule fără consimţământul meu (/pvp).
De asemenea:
Note that dishonor does not apply to killing players, regardless of their level.
Sunt curios ce părere aveţi voi, cei care mai jucaţi, despre asta.
Pe lângă gustul amar pe care mi l-a lăsat articolul, jocul are probleme mari când ai mulţi jucători pe ecran. Problema se agravează atunci când aceştia se luptă (efecte grafice pentru spell-uri de ex). Efectiv în acel moment, pe configuraţia menţionată mai sus pot spune că am un frame la fiecare câteva secunde (spf în loc de fps adică

). Asta înseamnă că raid-urile sunt momente de evitat pentru mine. Problema poate fi testată în Ironforge, gazda utilei Auction House, unde sunt constant câteva zeci de oameni.