World of Tanks

Ca scout ma gindeam la T-50. E mai agil decit Leo parca.
Am si din ala, doar ca mananca un punct in plus care poate fi investit in altceva.


Noi am jucat cu un IS-3, un AMX50 100, un Lowe parcă, un KV-3, 2 tetrach şi un type. Ne-am furat-o rău
Cam pestrita echipa si fara nici o logica, KV-3 chiar nu are ce cauta in fata unui tier 8, type e bun daca il trimiti la captura pe post de uber-scout, iar 2x Tetrach inseamna o gramada de puncte risipite, or avea tun bun dar nu e suficient, punctele alea erau mai bune in IS-3 in loc de KV-3 si type facea captura cu T1 cu tot.
 
Ieri dimineata am gasit afis pe usa blocului ca intre orele 16-18 se vine de la biserica pentru sfintirea apartamentelor.

Cu ocazia asta am avut o discutie in contradictoriu cu prietena mea.

Am hotarat ca in loc sa sfintim apartamentul cu 2 camere sa sfintim in loc de camera un tanc. Eu de la inceput am vrut sa sfintesc in mod clar Pz38H735(f). Wtf, e Minimaus nu? Are blindaj de 40 all around, si ma gandeam ca un Minimaus sfintit ar fi grozav, pentru ca am probleme cu tancurile rusesti in general, care pot gauri blindajul ala. In plus tunul are rof mare, turela se misca bine de tot, insa puterea tunului este... hm... , teoretic ar trebui ca dupa sfintire sa fie ca si cum tragi cu premium shells, nu? Iar ca sa nu ne mai ascundem dupa deget, un pic de putere la motor n-ar strica, nu? Ce mai, tancul se misca greu. Dupa tratamentul cu apa sfintita as spune eu ca un 30% more engine power n-ar fi absurd. Ce mai, un Minimaus sfintit n-ar avea rival in bataliile de tier mic. Ar fi reload, bum, pac si beculetul rosu se stinge inainte sa apuci sa zici "siema".

Prietena mea a zis ca daca ne hotaram s afacem pasul asta, ar trebui sa sfintim T-26, ca doar jucam cu ele in pluton. A argumentat ca logica ar fi ca tunul este ok, turela se misca repede, viteza tancului o putem considera multumitoare, insa blindajul sufera propus ca din sfintire sa mearga 80% catre silueta tancului cumva, sa atraga obuzele mai putin, o sfintire serioasa ar scadea sansele de a nimeri tancul cu 40% (formula de calcul nu este publica, ea reprezinta o extrapolare intre Tsf = 4 min, Casf = 0,9l inmultit cu procentul de 80%, unte Tsf reprezinta timpul de sfintire iar Casf reprezinta cantitatea de apa sfintita). Restul de 20% din sfintire era pentru reducerea aiming time.

Pana cand ne-am hotarat noi (ea a avut castig de cauza cu T-26), mini-soborul de preoti a plecat, asa ca n-am mai apucat sa le deschidem usa.
Oare se pot face sfintiri pe mail? Macar un Loltraktor acolo...
 
Se pot face si poti sa le platesti online. Urmeaza sa-si instaleze sisteme de video chat pentru parastase online. Stiu asta din surse sigure, tehnologia evolueaza si noi odata cu ea.
 
Eh, eu am facut comentariul ala mai catastrofic asa, totusi la TD e intre 3-8% si depinde de model. N-ar fi chiar o catastrofa.
Pe de alta parte din ce deduc io astia de la WG vor sa faca un boost la masinariile de end-tier. Si arty si mediums si heavy de ultimul tier primesc boost la income.
Mie mi se pare cam stupid, as fi fost mai fericit daca aplicau chestia asta la tier 5-7 sa zicem ca acolo e mai fun decit la Tier 10.

Mda si ca sa fie spanacu' complet pe portalul rusilor treaba e mai detaliata si p'ici p'colo nu seamana cu cea de pe portalul NA. Tipic WG...
 
Formatia ar fi 3 IS-3 un Lorraine un T29 un M2 si un loltractor.
Nu prea stiu cum e cu formalitatile dar in principiu o sa fiti invitati intr-un training room si de acolo ne caftim la 4 cu echipa si pe harta trasa la sorti de organizator.
Adica asa cred. :biggrin:
 
Eh, si a trecut si ESL asta.
Primul meci l-am cistigat iar pe al doilea l-am pierdut. Destul de OK pentru o echipa care a fost facuta efectiv in ultimele secunde inainte de ora 16:00 si care orbecaia prin meniu ca sa se adune in Training Room. :biggrin:
Setup-ul nostru a fost 3 IS-3, un Lorraine, un T29, un BT-2 si un loltractor. Setup-ul adversarilor a fost identic: 4 IS-3, un AMX 100 si doua loltractoare.
Prima harta Mines, a doua Prokhorovka.
In continuare cred ca setup-ul nostru e mai OK chiar daca renunti la un IS-3 in favoarea unui T29 dar macar ai un scout care te poate scoate din belea daca nu crapa repede.
A fost o experienta interesanta si cu ocazia asta am aflat ca nu poti folosi chat-ul ingame ca te aud si ailalti. :biggrin:

In alta ordine de idei ieri seara am revenit la vechea mea dambla. Piticii, ce sa-i faci...

is7.jpg

Din echipajul initial nu mi-a ramas decit un loader ca restu' i-am pus pe T-50-2 asa ca am pigulit oameni de prin KV-uri. O prima impresie dupa fo' 10 meciuri e ca se simte altfel decit pe vremea cind ma macelareau toti. Da bounce frontal mai bine, trage mai repejor ca IS4 si e decent de agil.
Dar nu e indestructibil. In primele doua meciuri m-am dus ca Rambo si n-au durat mai mult de 2 minute. Arty+T30 si ceva BL-10 m-au potolit repejor asa ca meciul din poza e al treilea cind am fost mai precaut.
Ramine de vazut cum o fi si dupa peciul 0.7.2 cind o sa-l micsoreze la dimensiunile unui T-59. :biggrin:

Adriane n-ai mai raspuns la apel cu loltractoru...
 
Dap, confirm și eu că echipa era gata la 15.59.53 :smile:

În rest, în primul meci coechipierul cu Lorraine a făcut meciul, a ajuns primul pe deal (Mines) și a omorât AMX-ul și a contribuit la sperierea celorlalți (3xT32). Apoi a fost simplu, burebista cu mine pe o parte am mâncat rapid un T32 care nu știu în ce trăgea, ceilalți dincolo au cules încă unul rapid. Mai departe a fost floare la ureche.

În al doilea meci am greșit tactica. Băieții se vedea că au mai jucat, știau cum să trateze harta. Am făcut greșeala să urc pe deal cu Lorraine-ul, bănuind că ne așteaptă vreo 2 IS-3-uri în oraș. Așa a fost, dar nu prea le vedeam, ascunse fiind după case. Nu am putut coborî dealul repede că ne aștepta AMX-ul cu magazia plină, iar partea cealaltă a luptat în inferioritate numerică. Deși burebista și colegul au luptat bine, i-au muiat pe toți, nu au reușit să facă față. Odată ce flancul ăla a căzut, a fost gata.

Anyway, o experiență bună. Cred că am putea juca mai bine dacă ne-am gândi puțin cum abordăm hărțile.

A, și Adrian a încercat să vină cu tractorul, dar până și-a completat profilul pe ESL a intrat altcineva. M-am simțit ca naiba că l-am făcut să aștepte și apoi i-am dat cu flit...
 
Cunosc bine amble harti. Pe Mines toata lumea vrea sa ia dealul, insa il ia degeaba. In ambele locuri unde te-ar da la inceput ai niste locuri de panda excelente, cu mare acoperire, de pe care acoperi in principal dealul. Pe Prohorovka in schimb e foarte bine sa iei dealul, pentru ca acolo ai niste boscheti tocmai buni de stat la snipereala. Daca mai jucati si aveti loc disponibil, am si eu un BT-2.
 
spuchi pe Mines te contrazic un pic. Cine ia dealul si-l pastreaza are un avantaj major. In primul rind poate face spot in baza inamica si in al doilea rind are pozitie de tragere in toate directiile: baza inamica, insula, orasel plus drumul spre deal.
 
Două TD-uri bine plasate pe deal, cu camo net și skill de camo îți acoperă ambele baze de nici nu știi cine te-a lovit. Din fericire e greu de ajuns cu TD-ul sus, toată lumea se duce cu light/meds după care e decimată random.
 
spuchi pe Mines te contrazic un pic. Cine ia dealul si-l pastreaza are un avantaj major. In primul rind poate face spot in baza inamica si in al doilea rind are pozitie de tragere in toate directiile: baza inamica, insula, orasel plus drumul spre deal.

De pe dealul ala mai trebuie sa si cobori. Iar cand cobori de pe deal in Mines esti ca un liftier in izmene si cu o umbrela in mana.

Una din pozitiile defensive este ridicatura cu bolovani de langa baza. Tot ce coboara de deal e ca la poligon. Daca se vine prin stanga pe la case poti trage si acolo chiar daca te expui de pe deal. Insa locul ala are intotdeauna un pietroi pe care il poti pune pe o directie si nu esti nevoit sa aperi decat un drum. In pozitia aia ai la ochi si ce vine din balta. Nu ai solutie de tragere insa in cateva secunde ai fugit la ceilalti bolovani daca se vine prin balta.

In partea cealalta poti fugi in stanga, e un boschet unde ai dealul sub observatie, mai putin cei care se ascund dupa bolovanul proeminent de pe deal. De acolo ai la tinta si drumul care vine prin si pe langa balta. Nu ai deloc vizibilitate la ce vine printre case pe drumul lung, insa nu esti singur in echipa. In cazul in care scorul arata rau ai posibilitatea de repliere in spatele bazei, dupa case. Stand dupa acele case am intors meciuri cu Minimausul, au defilat prin fata mea cate 6-7 tancuri. Tot in partea aceea mai e un bun punct de observare care matura dealul, insa esti cam vizibil, drept la gardul din stanga bazei.

Oricum, ce urca dealul trebuie sa si coboare. In pluton de doi pe pozitia de aparare este criminal pentru cei ce vin pe deal. Asa de criminal incat prietena mea are acum:
Victories/Battles 64% - place 254.
Asta inseamna ca de cand jucam in general in pluton de T-26 si Pz35(t), in principal pe Malinovka, Mines si Himmelsdorf, si nitel pe Prohorovka, Karelia si Ensk, coborarea de pe deal in Mines se afla exact la intersectia dintre crima si pedeapsa :smile: . Au fost cazuri in care am tras simultan in cate un tanc care cobora mai incet, si nu am tras decat fiecare de cate doua ori, iar la cadenta de tragere pentru T-26 probabil ca decedatului i s-a parut ca toata echipa tras in el :smile: . Iar noi stam la panda cu Enhanced Gun Laying Drive , Binocular Telescope si Camouflage Net si echipajul 100% plus 70% la camuflaj :smile: . Nu exista economie, in dotarea tancului intra Small First Aid Kit, Small Repair Kit si cate un Manual Fire Extinguisher. Rezultatul e ca in general luptele se termina cu victorie :smile: . Daca la inteput agream Pz35(t) pentru blindajul sau, acum prefer sa am un tun zdravan cu cadenta mare si sa stau ascuns, sau sa ma misc doar atunci cand stiu ca nu ma ocheste nimeni, prefer de exemplu BT-2 in loc de Tetrarch pentru cadenta.
 
Back
Top