World of Tanks

Eh, stai sa le vezi pe alea de Tier 10 la sase bulioane juma' bucata. :biggrin:
Si echipamentul de nivel 3 e scump, de asta tot adun io cind se fac reduceri. Sa fie acolo ca poate-mi trebuie vreodata daca-mi mai vine fo' dambla.
 
Asa e, pretul e mare, dar am de "studiat" atit de mult ca nu mai conteaza.
Numai la PzKpfwIII/IV am de facut circa 100000XP la prima vedere ca sa-l fac elite. Acum si cu Jagdpanther inca vreo 50000XP, fara sa mai socotesc si restul de tancuri care stau prin garaj pentru uz ocazional de "prima victorie a zilei". StugIII care are echipajul cu circa 70% camo skill, T127 si Tetrarch premium, Grille, etc.
 
Pentru bani cont premium sau premium tank. Cont premium e o soluție temporară, până la urmă tot tancul premium rămâne în garaj și-l ai la nevoie.
Au scos Lowe si Type59 de la vânzare, mai este vreun tank premium disponibil cu care se pot face bani? În ultima vreme am văzut KV-5 mai des pe teren decât Lowe, Type 59 apare aproape în fiecare rundă. Acum parcă îmi pare rău că n-am luat și eu Type 59, poate o să-l facă din nou disponibil. Îl are frate-miu, eu mă dau cu Lowe.
 
Type59 e intr-adevar prea "rau" si debalansa rau jocul (la tier-ul lui).
Te contrazic, eu fac suficienti bani cu un cont normal, si tancurile premium pe care le am, adica Tetrarch si T127, nu scot exceptional de multi bani fata de alte tancuri obisnuite pe care le am.
Exemplu: de cand am cumparat JagdPzIV si pana am cules suficient XP ca sa trec nivelul, adica 41000 plus ce mai aveam free XP, am reusit sa produc 1.3 milioane credite doar cu tancurile pe care le am in garaj, jucand in marea majoritate a timpului doar cu StugIII si JagdPzIV. Cu celelalte jucam doar pina la prima victorie a zilei, si fiind de tier mic, nu castigau prea mult.
 
Înainte de a lua Type 59-le, principalele mele ferme de bani erau KV-ul și KV-3-ul, ambele cu tunul de 107. Nu prea exista meci să nu aducă un profit frumușel.

Odată cu trecerea la IS, treaba s-a schimbat radical, din cauza tunului de 122. Cu tunul de 100 lucrurile erau în regulă (în medie ieșeam pe plus), acum e complicat: dacă am un meci slab, în care trag 15 obuze într-un Maus, nu fac cine știe ce stricăciuni, mor repede, ies pe minus, că obuzele sunt 1.000 de credite bucata.

De aia joc de obicei un meci cu IS, unul cu Type 59. Așa, am bani să iau acum un IS-3, doar așa, de distracție. Probabil că nu prea o să ies pe plus cu el, dar nu contează :smile:.
 
Ba tocma' cu IS-3 o sa iesi pe plus. :biggrin:
IS-3 cu BL-9 e un mini IS-7 acu' dupa peciurile astea care au schimbat armura si mecanica HE. Singura chestie mai naspa e ca mai nou e predispus la ammorack. Am luat si eu one-shoot si am dat si eu one-shoot la IS-3 mai recent.
Plus de asta MM-ul la Tier 8 este foarte prietenos. Testat de mine atit cu T32/KT/IS-3/AMX 100.

Ambele KV-uri au fost moneymakere pentru mine in trecut dar din pacate in ultima vreme MM-ul imi strica tot cheful. Hai ca la KV am derp-ul si ma doare la basca de ce tanc am in fata dar la KV-3 cu tunul de 107 se cam impute treaba cind dau peste IS-4/Maus...

Ieri mi-am luat AMX 120. Deocamdata e doar un AMX 100 ca mai am de cercetat senile/motor/tun dar dupa 6 meciuri a sarit direct dupa T30 in topul DpB. :biggrin:

Io vad frantuzele astea cu revolver ca niste artilerii mobile. Zero armor cu 1800 damage in ~10 secunde si cu 40 sec. reload.
 

Attachments

  • amx120_damage.jpg
    amx120_damage.jpg
    102.3 KB · Views: 15
Ceva detalii despre JagPanther, in starea in care se afla, adica doar cu ce aveam deja cercetat. 7.5 cm PaK 39 L/48 merge foarte bine cu AP chiar pina la tier 10, am bagat vreo doua intr-un Maus pe lateral. 8.8 cm PaK 36 L/56 in schimb merge foarte bine pe explozive, are penetrare mai buna. Si cu asta am bagat citeva boabe in Maus pe lateral. Sigur, si alte avioane de gen IS7. Din pacate chiar daca penetreaza, damage-ul pe care-l face este mic si risti sa fii distrus tu inainte daca nu esti bine camuflat departe.
Momentan strang XP ca sa-mi pun senile, vreo 14 mii. Dupa aceea 88-ul lung, ca fara senile nu cred ca merge. Motorul cu care vine face fata decent pentru un TD, nimic de zis.
 
Cu toate upgrade-urile o să fie mai fun. Sau poate nu, fiindcă te dă de obicei între giganți cărora nu prea le faci damage și neapărat trebuie să stai ascuns departe în spate.
 
Daca o sa fie asa, poti lua din start 75-ul si gata. Motorul stock e decent, statia radio cea mai buna n-a facut nici o schimbare pana acum si am pe el si trusa de scule, binoclul si plasa de camuflaj fara probleme.
 
Eu as renunta la trusa de scule si as pune ventilatoare ca tot is la reducere acu'.
Nu stiu cum sta cu RoF-ul dar eu in general am vents+rammer pe orice tanc iar al treilea e la noroc.
 
Am tunul de 75 pe StuGIII si pe JagdPanther, pe primul cu rammer si pe al doilea fara. Nu simt o diferenta notabila (eu nu simt). Pe StuGIII echipajul e deja la 100% si ocheste repede, si intrucat pe asta am rammer mai am pe langa doar binoclul si plasa de camuflaj. Nu vad la ce as renunta ca sa pun ventilatoarele, ca si binoclul si plasa de camuflaj imi prind tare bine pe TD. Si efectul plasei de camuflaj se cumuleaza cu skill-ul de camuflaj.
JagdPanther in schimb are mult mai multe hitpoints si rezista mai bine la lovituri, in special din fata. Si intrucat imi place destul de mult, echipajul care este acum la 90% va ajunge in curand la 100% si va mai studia si niste skill suplimentare.
In schimb un prieten imi zicea de bine despre Enhanced Gun Laying Device, pus pe arty. Ceva experiente?
 
Batalie marfa aseara pe Mines. In pluton cu prietena, amandoi cu Pz35(t).

Urcam la parapetul de sus si asteptam sa vina inamicul fericit de pe deal.Evident sus se incinge treaba intre BT-2-uri si Tetrarch-uri, cu un usor dezavantaj de vreo 2 tancuri pentru noi pana la urma.

Tragem si noi acolo, facem 1-2 kill-uri, apoi prin stanga apare incetisor un Pz38H735(f). Fug repede mai la stanga, unde un M2 LT deja tragea in el. Prietena mea intoarce si ea stanga si incepem sa capacim Minimausul. Amandoi avem pe Pz35(t) echipaj 100% plus vreo 75% la camuflaj, avem modulul care fixeaza tinta cu +10% (oricum tancul avea ochire in 1,5 sec), avem si optica pentru +25% la tanc stationar plus cammo net, asa ca stam destul de discret dupa ceva tufisuri si tragem.

Minimausul se apropie ca un Minimaus, trage in stanga in cineva, noi tragem in el, reusesc si eu o lovitura buna, M2 LT are tunul mai bun si ii face mai multe pagube. Minimausul se intoarce si ia la ochi M2-ul care se retrage, insa eu mai reusesc un hit iar prietena mea il distruge cu inca o lovitura.

Ne intoarcem iar mai spre centru. Intre timp adversarii au ramas cu un avantaj de vreo 3 tancuri. Au pierdut un Minimaus, insa si noi mai avem unul tot pe parapet cu noi. Lucrurile nu stau foarte rau. Plec spre dreapta ca sa apar flancul descoperit, inamicii veneau prin apa. Reusesc sa lovesc un T1, prietena mea mai distruge si ea ceva, apoi M2-ul care statea cu noi in baza face bum si ne trezim noi doi ramasi singurei cu Minimausul sa aparam baza.

Au ramas vreo 6 inamici sa ne atace, iar primul apare prin balta Minimausul lor. Incep sa trag in el, ii stiu punctul sensibil, reusesc doua hituri, iar el ma ia la ochi. Noroc ca are tun slab, iar turela PZ35(t) e bine blindata frontal. Ma retrag dupa un cataroi, prietena mea si-a schimbat pozitia si are Minimausul in colimator. Inamicul inainteaza si isi intoarce tunul, eu ies si ii mai ard una insa un MS-1 imi trage una sanatoasa si gata distractia. In acelasi timp insa prioetena mea distruge Minimausul si ramane ea cu Minimausul nostru sa apere baza de vreo 4 tancuri inamice.

Treaba usoara, ei mai au un MS-1, un Tetrarch, un Pz-35 si un T1. Prietena mea face al cincilea kill si scapa de Tetrarch, apoi anunta out of ammo. Cele trei tancuri inamice vin spre baza, Pz35 pe deal iar ceilalti drept, asa ca ea o intinde prin balta rapid spre baza adversa. Pz35-ul inamic e pe deal, T1 se tine nitel dupa ea dar abandoneaza cand vede ca e Pz35 sau pur si simplu nu are vizibilitatea asa buna din turela.

Cei trei hotarasc sa ia baza, MS-1 se aseaza la panda dupa o casa si loveste Minimausul. Minimausul riposteaza, amandoi trag cam aiurea si fara directie insa pana la urma evident ca MS-1 sare in aer. Minimausul coboara in intampinarea lui Pz35 insa cu timiditate. Pz35 e lovit rau, mai are un 15% iar Minimausul nostru vreo 44%, amandoi trag dar nu nimeresc, Pz 35 se ascunde dupa o piatra, Minimausul face la fel, iar T1 trage in el din spate fara sa-i faca evident nimic.

Nu mai apuca in cele din urma sa faca nimic, prietena mea a facut 100% baza lor si batalia s-a terminat. Frumos, haios, si cu victorie :smile: .


Am avut si alte momente haioase. Pe Himmelsdorf jucam cu Minimausul, echipa era in avantaj, m-am dus inainte, am distrus un MS-1 si un BT-2 ducand lista de kill-uri la 3 si am ramas fata in fata cu un Loltraktor care tragea de mama focului in mine ascuns dupa niste moloz. M-am dus dupa el, Lolishorul-ul se retragea cu spatele, l-am ajuns si am mers cu el nas in nas, in timp ce el tragea in mine fara sa-mi faca nimic. Probabil ca s-a plictisit, a inceput sa-si miste turela cautand un loc unde s-o stearga probabil, crezand ca am ramas fara munitie. Distractia s-a terminat cand un Pz35 a aparut in spatele Loltraktorului si a inceput sa traga in el, asa ca i-am tras si eu una ca sa pot pleca de acolo si a facut buf.

Alta data am ramas pe Mines cu prietena mea si cu inca un M2 contra unui T1 ascuns in baza lor. Am fugit in zig zag la el, nu m-a nimerit, s-a ascuns dupa un cataroi si m-am pus in fata lui. A tras in mine insa blindajul frontal a rezistat. Intre timp a aparut si prietena mea in spatele lui si i-a tras din reflex o boaba.
Tot pe Mines am ramas intr-o situatie similara cu un T1 inamic, ea a ajuns prima la el cu Pz35-ul si a inceput sa se invarta in jurul lui ca sa vada daca o poate urmari T1 cu turela. A dat vreo doua trei ture in jurul T1 care tragea dupa ea, insa pana la urma coechipierul nostru a urcat pe deal si de acolo a tras in T1 distrugandu-l.

Inca e foarte fun in Tier 2. Ieri am jucat aproape doiar cu Pz35(t). Imi place ca are un blindaj frontal bun, iar tunul incarca rapid. Spre deosebire de Minimaus, care merge cu 10-15 km/h, cu Pz35(t) te poti misca cu el pe harta, merge cu un 30-35 km/h, are tunul putin mai bun iar turela e bine blindata in fata. la nevoie poti fugi la adapost, cu Minimausul trebuie sa te gandesti dinainte pe unde mergi. Mai am M2 LT, insa tunul ocheste mai greu, iar tancul e cat un hambar, toata lumea trage in mine. Pastrez si Tetrarch-ul, imi place tunul puternic si faptul ca spre deosebire de BT-2, are un profil mai discret, luasem si un BT-2 dar l-am vandut imediat.
 
OK, sarim citeva tier-uri pina la AMX 120. :biggrin:
Aseara mi-a oferit un meci frumos. Norocul a fost de partea mea plus o echipa care nu era formata din maimute.
A iesit cam asa ceva.

amx120_powah.jpg

Medalia de Steel Wall pentru cutia asta de carton trebuie trecuta la raritati, in rest am tras in tot ce mi-a trecut prin fata reticulei, de la PzKpfw 38nA la E-75. :dracu:

Dar meciul asta e un fel de exceptie, in general tancul e one-shooted de arty (dap, tot aseara un SU-14 mi-a servit-o) si e penetrat de orice tun mai acatarii iar daca esti prins cind faci reload la magazie esti cam gata.
Gun depression/elevation este practic inexistent asa ca trebuie sa trag in linie dreapta.
Singurul lui atu este damage-ul facut cu magazia plina. Daca prind un tanc de Tier mare singur ori il termin in 12.5 secunde ori il las cu HP de-o baie. :biggrin:
Is curios de tunul de 120 (4 lovituri a cite 400 HP fiecare si penetrare mai buna) si de motor (deocamdata am prins cei 65 km/h dar la vale).
E un tanc care se joaca altfel, uneori e distractiv dar alteori e frustrant. Depinde si de inspiratia mea of course.
Una peste alta o sa-l pastrez just for fun.
 
Se pare ca Minimaus va fi retras conform anuntului de azi.
Aseara am jucat la prima victorie a zilei cu Jagdpanther. Echipa din care faceam parte mai ramasese cu un heavy, care se invartea prin baza. Vin la el un alt heavy si un StuG3, trag ei ce trag, imi vine in vizor Stug-ul, il rad, heavy se descurca si el cu celalalt heavy si ramine arty din echipa inamica. Eu cu heavy ii dam bataie in cea mai mare viteza catre baza inamica pentru ca mai aveam un minut jumate ramas, si amandoi ne miscam ca niste melci ologi. Cand, din spate vine artileria noastra, facea scouting si zburda prin jurul nostru. Deodata se trezeste nas in nas cu arty inamica si-l distruge sec cu o singura lovitura. De rasul curcilor, dar macar victorie.
 
Apropo, pe CG a postat un nene un link la o oferta OK (zic eu) din UK.

Bonus Code:
Premium Tank PzKpfw 38H 735 (f)
Additional Garage Space
One Week of Premium Account Status
2000 Gold
50,000 Credits
Invitation Code:
Three Days of Premium Account Status
1000 Gold

Pentru ~26 lei zic ca e un deal bunut.
Plus de asta omul de pe CG si-a luat fo' 5 din care a introdus doua fara sa vinda tancul primit si la al doilea cod in loc de credite pentru tancul existent a primit 750 gold.
Din pacate nu livreaza in .ro asa ca sunati-va un prieten din UK. :biggrin:
 
Ok, și dacă n-avem tovarăși în UK? Care-i shipmentul, trimite pachet sau doar cod pe mail?
 
Daca n-aveti prieteni in UK poate aveti in una din tarile de mai jos unde apa e mai calda si se livreaza pachetul moka.

Andorra
Austria
Belgium
Cyprus
Denmark
Finland
France
Germany
Gibraltar
Greece*
Greenland
Iceland
Ireland
Italy
Liechtenstein
Luxembourg
Malta
Monaco
Netherlands
Norway
Portugal
San Marino
Spain
Sweden
Switzerland
Vatican


LE: De fapt nenea ala de care v-am zis ca a luat 5 le-a luat pina la urma de pe ebay. Poate asa va e mai simplu.
 
Am citit asta mai demult pe forumul WoT, se plangea lumea ca se va umple harta de minimausi dupa asta :smile: . Zilele trecute am nimerit 5 Pz38H intr-o echipa si 4 in cealalta. Nu dezechilibreaza jocul prea tare, pot fi usor lovite de Tetrarch, BT-2, T-26, nitel mai greu de M2 LT, T2 MT, MS-1 greu de Pz35 sau de alt Minimaus, si cam exasperant de PzII, T1, Lol.

Cand joc cu Minimaus nu-mi place incetineala cu care se misca, nu pot pleca singur, daca ma intalnesc cu 2 Tetrarch sau altceva cu tun puternic ma fac praf daca n-am unde sa ma adapostesc. Plus ca mereu ia avarii, totusi am la crew 100% la reparatiisi 25% la cammo, asa ca am putut renunta la toolbox ca se repara repede lucrurile. Daca turela se misca greu sau tunul incarca greu repar modulul cu kitul de reparatii. Echipajul se cam buseste si el usor la Minimaus. Mereu car dupa mine si kitul de prim ajutor, cu care pot chiar invia un membru al echipajului, fac asta instantaneu de zici ca e Oberfeldwebel Isus comandant pe tancul meu :smile: .

Wow, adineauri m-am uitat pe statusuri asa de plictiseala. Prietena mea are raportul intre victorii si batalii de 61% si e pe locul 713 :smile: . Eu sint de-abia pe 24771 :smile: .
 
Back
Top