World of Tanks

Ieri am vandut si TD-ul american Tier 2, T-18. Am prins batalii bune, am doborat si 4 inamici, insa in ultima vreme nimeream doar cu Marder/Hetzer. De fapt nu de ele imi era frica, aveam un howitzer de 75 mm cu penetrare mica si damage mare. Orice loveam Tier 2 era praf, orice loveam TD gen Marder era praf, insa in tancurile gen Pz 38 t sau M2 Medium trageam degeaba, iar M3 Lee deja era cosmarul meu.
So, back to Tier 2 tanks, Pz 35 (t) are echipajul la 100% plus specializare camuflaj toata lumea, iar M2 Light tank a ajuns la 98% cu echipajul. The fun is back :smile: !
 
M3 Lee e totusi tier 4, daca vrei sa il ciocanesti serios tragi din laterala, daca tot nu merge treci si tu la tier 3 (T82) si il spulberi cu obuzierul ala mare (M3).
 
No way, TD-urile in general sint niste aiureli cu coaja subtire si un tun cat toate zilele, puse in joc cu tancuri de tier mai mare, care fata de tine au un blindaj mult mai bun, si au un tun ca al tau, insa infipt intr-o turela care se invarteste, si trebuie sa stai la boschet sa astepti sa apara unul, sperand ca dupa ce l-ai atins sa nu vina spre tine cat il vin senilele .


Ieri am avut parte de o ciomageala in regula pe Himmelsdorf, cu M2 Light Tank. Ambele echipe aveau tancuri rapide, BT2 si M2, si foarte putine MS-1, Loltraktors si T1 Cunnilingus Tank de Tier 1.

Am plecat voios pe deal impreuna cu un T2 Medium si un Pz 35 respectabile, si am asteptat nitel. Deodata strazile s-au umplut de BT2 si M2, zici ca s-a dat drumul la conducta de tancuri. Au fugit spre steag, noi am fugit dupa un M2 si un BT2, iar eu am reusit o lovitura super pe deasupra unui coleg, fix in capatana unui BT2 care a decedat. Asta e bine, urasc BT-2-urile.

Cand am ajuns pe langa steag pur si simplu ne-am trezit in ambuscada, se tragea de peste tot. Am incercat sa fug tragand de mama focului, insa trageau doi sau trei in mine, asa ca n-am reusit sa fac nimic. Ceilalti doi colegi au patit-o cam in acelasi timp cu mine. A fost o batalie frumoasa, inamicii au luptat excelent si au castigat frumos si usor.
 
Marderul cu tunul cel mai bun distruge multe tancuri dintr-o lovitura sau doua. Si de obicei daca stii cum sa stai ascuns, nimeresti aproape sigur si a doua. Ajuta si plasa de camuflaj.
Eu am schimbat Marderul cu Hetzer si inca studiez la tunurile alea "bune".
 

Attachments

  • kv3_x5.png
    kv3_x5.png
    73.1 KB · Views: 15
No way, TD-urile in general sint niste aiureli cu coaja subtire si un tun cat toate zilele, puse in joc cu tancuri de tier mai mare, care fata de tine au un blindaj mult mai bun, si au un tun ca al tau, insa infipt intr-o turela care se invarteste, si trebuie sa stai la boschet sa astepti sa apara unul, sperand ca dupa ce l-ai atins sa nu vina spre tine cat il vin senilele .
Stiu cu ce se mananca TD-urile pentru ca am jucat cu toate modelele de la toate natiile pana la tier 6, asta inseamna cateva sute de misiuni. Au coaja subtire si tun mare, asta inseamna ca tragi de la distanta din pozitie camuflata, ii faci praf inainte sa se prinda de unde tragi si repeti reteta pana e harta goala. Cu aproape toate TD-urile am reusit sa rad cate 7 inamici intr-o misiune, dar numai cu vreo 3-4 tancuri am reusit aceeasi performanta si asta imi spune ceva.
 
Pai in general dusmanul e feroce si dupa ce ai tras prima oara in el nu sta prea mult pe ganduri si in cazul in care nu te-ai deconspirat, se repede spre directia loviturii. In plus, e atat de marlan incat incearca sa se adaposteasca mai mereu dupa obstacole, poate mai putin la Campinovka unde vine oblu spre tine fluturand tunul ca sa te intimideze. Plus ca stilul asta cu stai si te uiti pe monitor cu ochi uscati si goi pana apare ceva nu-i de mine, prefer sa alerg cu tancul si sa inghiontesc pe cate cineva, iar daca din nesansa vad cate un TD sa o sterg sau sa incerc sa il gauresc din lateral. Maxim cu T-18 am facut 4 kills, cu Pz38(t) si M2 am facut cate 6. Pacat ca n-am si eu 750 gold, daca eram golden boy luam pe minimaus Pz38H.
 
Daca vrei sa sarjezi precum cavaleria usoara sigur nu te inrolezi la artilerie :biggrin: Iar daca vrei sa alergi cu tancul pe harta nu iti iei un TD, nu e tanc si nu e facut sa alergi cu el pe harta, daca stii sa folosesti un TD in toate hartile deschise e ucigator, daca nu stii sa il folosesti nu spune ca nu are basca.
 
În teorie, așa se joacă corect cu TD-ul. Din nefericire, mai e și variabila celorlalți participanți la joc, care uneori sunt idioți cu diplome. Iar când ei merg ca lemmingșii toți într-o parte, sau campează în tufe (începând cu light tanks), asta e, le zici două de mumă și apoi joci la oha, că practic ești singur contra 15. Așa am ajuns să am un record de a muri cu JagdPanzer IV în 50 de secunde de la începutul meciului, sau să fac scouting cu Tiger-ul pe Campinova. :biggrin: Deci da, se poate face și scouting cu TD-ul, dar ăsta nu e cel mai eficient mod de exploatare, și nu-i vina lui că nu e potrivit la altceva.

Și apropo de tendința asta de a mă duce înainte ca bezmeticul: am învățat că am un stil mai agresiv de luptă când vreau să mă deconectez, și mai reținut când joc cu pluton, la modul serios și coordonat. Așa că, în primul caz, fie intru cu niște tancuri la plezneală doar ca să mă distrez și nu-mi pasă că trag cu un tier 4 într-un tier 9, fie intru cu Matilda sau Lowe care-s lente și îmi taie din avânt. Uită-te și la stilul tău de joc și la ce vrei să obții, și alege tancul potrivit pentru asta.
 
Am făcut NFS WWII :biggrin: și cu Luchs, și cu BT-7, și mai ales cu A-20. 72km/h, glonț spre artileria inamică, mers șerpuit de-i înnebuneam pe toți, mort în 2-3 minute, râs până la lacrimi :biggrin:
 
Am făcut NFS WWII :biggrin: și cu Luchs, și cu BT-7, și mai ales cu A-20. 72km/h, glonț spre artileria inamică, mers șerpuit de-i înnebuneam pe toți, mort în 2-3 minute, râs până la lacrimi :biggrin:
^ This.

Cel mai tare meci a fost cand ma jucam cu Leopardul pe serverul de test. Ne-am nimerit 4 intr-un meci, organizati in doua plutoane, eu cu fratele intr-unul, niste omuleti in celalalt. Ne-am dus cu totii glont in baza adversa, doi pe o parte, doi pe cealalta si am inceput sa facem troll pe acolo. Imaginati-va 4 mogaldete de astea alergand printre tancuri, se intorceau saracii aia dupa noi, trageau pe langa, se impiedicau unii de altii, nu stiau pe care sa urmareasca, artileria lor abia apucase sa incarce si a si murit, un haos general. It was fun :hihi:
 
Eu am patit-o cu T2 Light Tank, tanc premium de Tier 2 care alearga cu 72 km/h pe care am reusit sa-l opresc doar punand in fata lui Pz35(t)-ul, restul a fost simplu :smile:
 
M1A1 Abrams merge cu 80 km/h, dar nu e bine sa te pui in fata lui cu Pz35(t) ca are vreo 70 de tone, cat un Tiger II.
 
Azi mi s-a terminat luna de premium. Ce-am reusit in astea 30 de zile a fost grindul complet de la T32 la T30 si de la M3 Lee (oh, the horror again) la Pershing. Adica la asta.

pershing.png

Plus de asta fo' unspe meleoane juma' de credite imi umplu buzunarele.
Cred ca a fost ultima oara cind mai bag bani in jocul asta (parca am mai zis chestia asta de citeva ori pina acu' :biggrin:). Cel putin pina cind n-o sa repare macar una din erorile fundamentale de gameplay n-o sa mai cheltui niciun banut cu rusnacii astia. 40 de euroi mi se par arhi-suficienti pentru acest beta-game. Mi-am facut toate damblalele cu heavy/TD/arty pina la ultimul tier si mai am un Patton pe lista dar asta va fi facut la pas lejer.
Object 212 si viitorul T34 premium o sa-mi asigure necesarul de credite in viitor ca sa pot juca ce vreau eu fara stresul de a ajunge la sapa de lemn.

Dar in principiu cred ca ar fi cazul sa fac o cura de dezintoxicare de WoT ca deja devine dependent. :frown:

112.png

Asa ca impresii noi despre medium-urile americane. M3 Lee ramine oroarea care m-a marcat, Sherman e relativ OK, Jumbo Sherman e fun (blindaj frontal mai bun ca la T30 iar tunul ala de 76 face spam cu HE odata la 2.6 secunde. Merita se vezi cum se aude critical hit dupa critical hit intr-un adversar de tier mare), T20 e un tintar simpatic iar Pershing e OK (ar merge ceva mai multa viteza/manevrabilitate).
Bineinteles continuind traditia americana toate tancurile medii au paper armor.
Singura chestie cu medium-urile astea e ca trebuie sa-mi schimb stilul de joc mai static de la heavy/TD/arty. De multe ori ma trezeam asteptind reload-ul in linia de foc a celuilalt uitind ca de fapt eu tre' sa fiu intr-o continua miscare. :smile:
 
Io am cam ajuns aproape de limita plictiselii cu meciurile astea random.
De rusi nici nu-mi mai vine sa ma ating (mi se par niste elefanti acu' dupa ce m-am jucat cu medium-urile si heavy americane) doar arty imi mai pune cite un rinjet pe fata la cite o lovitura mai norocoasa. Pershing e OK dar ma asteptam la mai multa mobilitate, T34 inca imi place iar T30 e loterie in functie de echipa/harta.
Am bani cacalau, mai am si ceva gold dar nu mai am scinteia...

Dar in plictiseala mea aseara am decis ca o sa fie seara T30. Las la o parte ca am terminat cu o gaura de 200k credite (am de unde slava Domnului) dar am avut parte de 2 meciuri frumoase.
Intr-unul am terminat un IS-7 si un Maus (nu simultan si e drept ca nu au fost la 100%, dar totusi...) si al doilea a fost ala de mi-a pus rinjetul pe buze: one-shoot la un full-health IS-7 (eu am ochit pike-nose-ul si naiba stie ce-am nimerit) si rezolvat un T95 100% face-to-face (3 lovituri AP in lower-plate). Si am terminat meciul cu 12 HP.
In rest nimic notabil. :frown:

LE: Uitasem. De citeva zile bune ma distrez cu voice-pack-ul asta (British extended mai exact). Tre' sa recunosc ca e hazliu sa aud noile dialoguri cu accent britanic. Atentie, contine strong language. :goofy:
Singura chestie e ca se cam aude in surdina asa ca a trebuit sa fac niste ajustari la sliderele audio din game.
 
Când te plictisești de tot, eu zic să faci licitație pentru contul tău, la câte bunătăți ai adunat :smile:.
 
Pai io in nimicnicia mea inca mai sper sa nu ma plictisesc de tot (hint, upcoming tiered companies/clan wars si noile moduri de joc in afara de acest blestemat random). :smile:

Incepind de azi avem o imbunatatire a matchmaking-ului.
Mai exact luat de pe blogul Overlordului:
First N battles (N varies according to vehicle tier, class, premium/non-premium status) on each vehicle are chosen not according to full spread, e.g. 8-12 for tier 7 heavy tanks, but according to decreased combat tier spread, allowing this vehicle to be at the top part of the team list.

Oarecum interesant. Macar da un semn ca se ocupa si de problemele matchmaking/balance.
 
Back
Top