World of Tanks

Momentan am pastrat MarderII, Luchs si PzII. Bag mare sa pun accesorii, training echipajului, etc. Doar PzII este elite, si merge de minune cu echipajul la 69% training (sic!).
Dar dupa cum vad eu treaba, chiar cu PzII elite si echipajul cel mai antrenat, primesc in general mai putin credite decit cind lupt cu Luchs.
 
LE - super meci adineaori. [...]
Iaca d'asta imi place de tine. :smile:
As vrea sa povestesc si io ceva asa de alert pe la Tier 9/10 dar nu prea am ce. :biggrin:
Ce-am reusit aseara cu T30 a fost asta

t30_powah.png

De obicei in Ruinberg nu ma bag in oras ca nu prea ma omor dupa peekaboo fights, dar cu T30 si 16 secunde reload n-am mai luat-o pe cimpie ca-s dead-meat intre reload-uri asa ca am intrat in oras si da-i la gioale nene. A fost distractiv ca parca eram in Benny Hill toti, ne alergam pe strazi, ne ascundeam dupa case, fugeam unul dupa altul, ce mai o nebunie de cafteala.
Ce-mi place la T30 e fear factor. Cind servesc un 750 HP damage tancul oponent se gindeste mult si bine daca sa mai scoata nasul de dupa colt. :biggrin:
In meciul asta am tinut dupa un colt 2 KT (fiecare avea servita cite o lovitura), un IS-4 (si asta era muscat odata) si mai tirziu un T32. Dupa ce au fost eliminate astea m-am dus sa-mi ajut un E-75 care se lupta dupa un colt cu un T28, E-75 si un Tiger.
Cind mai aveam 100 HP am fost distrus in final de arty. De fapt ne-am distrus simultan, am tras amindoi deodata.

Dar din pacate meciurile de genul asta sunt destul de rare la Tier 9/10, de obicei e cu campare prin tufe...
 
Am strans vreo 150000 de puncte cu M2 si Pz35t, pe ele am plasa de camuflaj, liner iar 35t are si enhanced suspension. Cum restul accesoriilor sint acum 500000, am studiat, m-am gandit, si am luat din nou T18, care deschide linia de TD-uri americane, Tier 2.
Cred ca matchmakingul e acum cat de cat mai ok la el. Am mai facut o data incercarea asta, si mereu ma bateam cu Hetzer-ul. Am prins o singura batalie asa, insa in general intru in lupta cu tancuri de Tier 3-4 si multe de Tier 2. E destul de fun, am doborat 3 inamici intr-o batalie. Am scos plasa de camuflaj de pe M2 care oricum e un tanc mare si rapid si am pus-o pe TD, echipajul este la 75%, si am avut bani si de liner.
E un TD rapid, se misca bine, iar tunul face ceva parale. Incerc sa stau cu armura frontala spre inamic, spre deosebire de AT1 sau PzJg1 chiar ajuta mult, nu ma simt ca si cum as fi in fundul gol. Incasez de la tancurile de Tier 2 insa eu trag si mai tare in ele. In Tier 3 mi-e frica de Pz 38t, de T46, de Luchs si de M2 Medium. Cand mai apare cate un M3 Lee sau Marder/Hetzer, o sterg britanic si caut vreun boschet mai primitor.

O batalie frumoasa aseara. Tancuri de Tier 2 only, echipa mea 3 T18 + 3 PzJg1, deci 6 TD-uri contra a nici un TD, doar tancuri BT2, M2 si o droaie de Pz 35t. Harta, Mines, pozitia cu balta in dreapta. Deja eram incantat , prevedeam ca vom sta cu TD-urile la panda, BT2-urile vor aparea pe deal, le vom ciurui, apoi vom astepta Pz35-urile.
Asa ca fuga in stanga sus, cu inca in Pz jg1 si un T18, plus alte doua tancuri, ne aliniem pentru bataie. Asteptam, nici un client pe deal, in schimb prin balta situatia arata cam albastra, 2-4 pentru inamic fara ca noi sa tragem vreun foc. In sfarsit apar doi natarai in BT2 alergand cat ii tineau senilele, tragem intr-o veselie in ei si sar in aer. Urasc BT2-urile. Intre timp, colegii din balta inca inregistreaza pierderi.
Stam, asteptam, cand incep sa sune obuzele pe carapacele TD-urilor vecine, pe mine nu m-au vazut. Evident, nu detectam nimic pe radio. La BT2 a fost simplu, datorita radiourilor lor infecte, in schimb acum sosea sleahta de Pz 35 t care ne vedea de ceva vreme. T18 nu are un radiou prea grozav, iar desi langa noi era un M2, probabil ca nu daduse bani pe radioul cel bun, M2 si Pz35t au radiouri excelente, cea mai scumpa parte din tot tancul, costa cat toata sandramaua cu toate dotarile pe ea.
Incercam sa manevram mai in fata si mai in spate, insa deja flancul drept e dus, iar Pz35t-urile vin peste noi din toate directiile, fara sa le vedem prea bine. Reusim sa doboram vreo doua dintre ele, insa se trage de peste tot. Pzjg1 o mierlerste evident primul, insa si eu cu colegul cu T18 sintem scosi din lupta rapid, ricoseaza destule din blindajul frontal insa primim si lovituri laterale destule, pana si un Pz2 trage ca la o stropitoare in mine cu tunul sau automat de 20 mm.
In final o batalie pierduta cu brio, care parea castigata din start. Unele le pierzi, unele le castigi. T18 e bunicel, nu e frustrant sa joci cu el, se descurca ok si prin oras, in Himmesdorf sau Ensk. Echipajul e doar la 76%, probabil va fi mai ok cand se va upgrada, La Pz35t deja ii am la 98% iar la M2 la 96% si tancurile se descurca bine. Pe Ensk am tinut in loc 4 tancuri de Tier 2-3, am distrus un T46 si un PzII doar stand intr-un gang, si cine iesea il trozneam, pana cand au iesit doi deodata, din 2 parti :smile: .
 
Mie-mi place mai mult PzII decit Pz35t. Cine stie ... de gustibus.
Momentan trag si cu MarderII cind imi ramin in lupta Luchs si PzII, string credite pentru accesorii, etc. Deocamdata cel mai echipat e Luchs, si Marder cu PzII impart motoarele si statiile ca sa nu dau banii de 2 ori.
String credite pentru plasa de camuflaj, ca merita la TD-uri (zic eu).
 
De la Overlord citire

Regarding horns:

1. There will be a particular radius of action (not the whole map).
2. Enemies within the range will hear it as well.
3. There will be no gameplay effect.
4. To prevent sound abuse it will be possible to use ignore function.
5. There won't be an option to disable them.


Deci nu pot da disable la claxoane dar in schimb o sa fac scurta la mina sa dau ignore la toti idiotii care o sa-mi sune vuvuzelele in cap? Admirabil. :capu:
 
Nu prea inteleg cine are timp de claxoane.
Nici pe cei care trag ca la nunta din secunda zero ... poate au bani prea multi si nu stiu cum sa scape de bani si de munitie.
 
Nici pe cei care trag ca la nunta din secunda zero ... poate au bani prea multi si nu stiu cum sa scape de bani si de munitie.

Varianta optimistă: sunt jucători habarniști care vor să schimbe muniția, o aleg pentru încărcare în runda următoare, dar nu știu ce să facă cu cea deja pe țeavă. În loc să apese a doua oară pe butonul de selecție... trag în gol.

Varianta pesimistă, dar nu imposibilă: imbecilii stau cu degetul pe buton tot timpul.
 
Pai de obicei doar o singura munitie se poate incarca cu "silver", celelalte costa gold. Deci ustura la card. Da ma rog, pun si eu intrebari .... ingineresti.
 
Sunt două tipuri de muniție care se pot băga cu silver: Armor Piercing (AP) și High Explosive (HE) - deși unele tunuri permit un singur fel. Cu gold se poate lua și un al treilea tip de muniție mai potentă, care depinde de tun: Armor Piercing Composite Rigid (APCR), High Explosive Anti-Tank (HEAT) și Premium High Explosive (HE). Detalii aici.

Treaba e că în garaj, la Service, poți alege atât cantitatea de muniție de fiecare fel, cât și ORDINEA în care să fie alocate tastelor (implicite) 1, 2 și 3 - fă right-click pe un tip de muniție aici și vei vedea opțiunile. Jocul încarcă automat la început muniția de tip 1, prima din listă; când se termină, trece la 2, apoi la 3. Dacă joci cu un tanc al cărui tun este devastator cu muniție HE, sau joci cu un TD ca sniper de la distanță și preferi HE, atunci are sens să pui HE-ul pe primul loc.

Dar oamenii nu știu chestia asta, la începutul jocului bagă automat AP, apasă 3 să comute pe HE, dar nu știu să mai apese o dată pe 3 ca să forțeze încărcarea.
 
O sa iubesti Marder II, e printre cele mai distractive agregate pe senile din jocul ala. Tunul de 76 e rusesc (pe bune, erau tunuri de camp de 76mm de captura) si nu au penetrare prea buna, dar pentru tier 3 e excelent: TD-urile americane au tun de 76 mm si la tier 6, la fel si tancurile (vezi Sherman de tier 5 si 6) :frown:

PS. Cand o sa cresti mare si o sa ai bani (sau prinzi o promotie) cumpara si binoculars, vezi mai departe, tragi mai departe, nici nu o sa stie cine le da gauri in blindaj.
 
Oho, pina la binoculars mai am de strins niste banuti ... cam multi. E drept ca datorita acestui tun am inceput sa primesc 2 pina la 4 mii de credits pe batalie si lucrurile stau ceva mai roz.
Dar evident ca ma impinge curiozitatea umana in sus, nu in jos :smile:
 
Cat de stupid poti sa fii ca sa pierzi cu un IS-3 in fata unui Tiger P care are 30% HP, e in camp deschis iar tu esti ascuns dupa un obstacol? Si cum poti sa fii atat de stupid si totusi sa ajungi sa ai un IS-3, ca se presupune ca ai jucat vreo 1000 de batalii pana acolo?

Sta cu IS-3 dupa obstacol; iese sa traga, incaseaza o lovitura de la Tiger asa ca se retrage; iese din nou, o ia peste bot, repeta pana moare fara sa traga macar o data cu chestia aia de pe tanc pe care unii o numesc tun si necesita doar o apasare pe butonul din stanga de la mouse ca sa faca BUM!
 
Nu merge, IS-3 nu e premium tank si nu poti sa il cumperi, trebuie sa cercetezi toata ramura de tech tree pana ajungi la el; hai, cumperi un Lowe sau T-59 si faci XP pe care il convertesti cu gold si il bagi in research, sari pana prin tier 5 in 2 zile, dar apoi tot trebuie sa tragi cateva sute de misiuni pana la IS-3.
 
T-59 sunt date-n mă-sa, o rundă cu trei bucăți care stau grupați și așteaptă fraierul să se bage între ei e câștigată fără prea mare bătaie de cap. Medium tank, dar cred că rup orice dacă sunt folosite cum trebuie.
 
Pe hartile mai mari un grup de 3 T-59 e o chestie extrem de periculoasa pentru ca pot alerga pe harta, prinde cate un tanc singur si il fac praf indiferent de marimea lui. Am patit-o pe mai multe harti, jucau in pluton cate 3 si se coordonau bine, ne-au facut praf de fiecare data.
 
Urăsc chinezismul ăla mai feroce decât Ferdinandul: până acum, în toate jocurile în care am tras în el, l-am penetrat doar ocazional și doar de la distanță mică, eu având TD tier 7 sau heavy tier 8. T-59 se mișcă foarte repede și are un profil foarte jos încât se ascunde după aproape orice, dar și tunul montat destul de sus încât mă bumbăcește în vârful turelei înainte să îl pot lua în cătare. Iar puncte slabe... nici măcar șenilele nu i le dau jos așa ușor; spatele la motor e un pic mai vulnerabil, dar atât. Grrrrrr.
 
Back
Top