World of Tanks

Mare atentie cu convertitul XP in free XP cu gold ca te duci la vale repede cu bugetul. :biggrin:
Eu am folosit-o doar de doua ori acum de la lansarea oficiala. Odata sa scap de M3 Lee (dupa ce efectiv m-a adus la disperare) si a doua oara sa sar direct la tunul de 107 de pe KV. In ambele cazuri a fost vorba "doar" de citeva sute de gold.
In schimb in Open Beta cind primeam gold moka in fiecare zi m-am destrabalat cu convertitul (mai ales spre final cind nu mai aveam ce face cu goldu').

1% doar? Parca stiam ca era 5%. :what:
 
Eu tancuri premium nu cumpăr (Lowe e doar o excepție și nu-mi pare rău) iar premium account nu iau că nu am timp să stau să joc și uneori nici chef n-am așa că s-ar duce pe apa sâmbetei, deci îmi rămâne doar conversia. Merge și așa, m-a ajutat să urc repede până la IS-3 și T-29.
Echipajul prefer să-l iau de pe tancul anterior în cazul în care îl vând, de multe ori ajunge aproape de 100% la training și conversia cu 20k credits îl scade cu 10%, deci mai bine decât să iau echipaj nou la 75%. Aceiași bani se cheltuie, doar că procentul e mai mare când fac retrain.
 
Gold-ul mai poate fi convertit și în silver (credite), la rata de 1 gold : 400 credite. Asta pentru cazurile disperate în care vrei bani mulți și repede, fără să joci ca să-i câștigi.
 
Daca vrei bani mai arunca un ochi si prin depozit ca acolo se aduna toate upgradeurile facute la toate tancurile. Merge ca o gura de oxigen cind esti in pana de credite.
 
De fapt si eu as intreba despre experienta. Am jucat destule jocuri, si echipajul acelui tanc are doar 56% experienta.
Ceva ponturi despre cum se poate castiga experienta mai usor?

P.S. Inca sint la PzII, pe care abia-abia l-am upgradat.
Pont 1: fa upgrade pe credite la commander si gunner, pe restul ii poti lasa asa cum sunt pentru ca sunt mai putin importanti, in special radio man. Comandantul are doua roluri esentiale: vede tancurile inamice (mai de departe daca e antrenat) si 10% din nivelul comandantului se adauga la echipaj, ex. un comandant de nivel 75% adauga fiecarui membru al echipajului 8. Asa poti ajunge cu gunner la 115%: 100% din training, 10% de la comandant, 5% din ventilatoare (echipament ce se cumpara).

Pont 2: Acei membri ai echipajului ce mor sau sunt raniti in misiune primesc 50% din experienta celor care termina vii. E bine sa termini cu echipajul in viata chiar daca pierzi - daca de exemplu esti singur pe harta contra 5 inamici mai puternici ascunde-te undeva si lasa-i sa captureze baza, nu fi erou degeaba ca nu ajuta la nimic.

Pont 3: 5% din experienta misiunii o primesti ca free experience. Nu o consuma degeaba, la primele niveluri nu prea ai o nevoie reala sa o folosesti, dar la unele tancuri chiar e masochism sa cercetezi anumite upgrades.

Pont 4: e mai usor sa cercetezi un echipament cu un tanc de nivel mai jos cu multe upgrades decat cu un tanc de nivel mai sus neechipat. Un tanc de nivel mai jos bine echipat e echivalent cu unul de un tier mai sus golas, dar in meciuri intri intr-un tier mai jos, deci e mai usor. Exemplu: al doilea motor de la T-50 si T-50-2 mai usor il cercetezi cu un T-50 bine echipat (tier 4) decat cu T-50-2 la tier 5, costul de research e acelasi.

Pont 5: daca avansezi in tech tree vezi ca la unele tancuri sunt optiuni de research comune, iar in anumite cazuri research la un anume tanc iti da automat research la un modul de tier inferior. Exemplu: VK3001H are un motor ce se cerceteaza cu ~ 6000 XP. Tot VK3001H are un research pentru tancul VK3601 care vine cu acel motor. Decat sa cercetezi motorul si apoi tancul cercetezi direct tancul si castigi motorul gratuit. Mai erau situatii similare prin zona Sherman-urilor si pe la TD-uri

Pont 6: daca esti intr-un meci cu tancuri mai mari castigi XP mai mult daca avariezi sau distrugi un tanc de nivel inalt decat unul de nivel jos. Ex: cu PII (tier 2) castigi mai multa experienta distrugand un P35 (tier 3) decat un MS-1 (tier 1).

Pont 7: e foarte important sa stii unde sa tragi in tancurile inamice. Unele au turela mai slaba decat corpul (hull), unele au blindajul foarte slab pe laterale si altele doar in spate (ex. 80 fata, 60 lateral, 30 spate sau 80 fata, 30 lateral, 30 spate), caz un care trebuie sa stii daca merita efortul sa tragi din spate sau nu, dar aproape niciodata nu incerca sa tragi din fata

Pont 8: Aproape toate tancurile au un mod optim in care sa le folosesti. De exemplu unele au tun mic si precis, dar cu penetrare buna (stai la distanta si faci sniping), altele au tunuri mari si imprecise (gen obuzierul de 75 scurt la unele tancuri tier 3-4) cu care tragi de la distanta mica dar devastator, altele au o armura buna si poti forta un asalt chiar daca nu ai armament bun (ex. T1 Heavy in orice meci de tier mic);

Pont 9: daca dai de un TD ori fugi, ori fugi si te lipesti de laterala lui si tragi in el in timp ce incearca sa se roteasca si nu poate. La fel cu artileria.

Pont 10: foloseste acoperirea: stai pe langa case ca sa te protejezi de artileria inamica, cat mai aproape de case; daca te ascunzi intr-o tufa vezi sa nu iti iasa tunul sau senilele afara, mai bine stai in spatele tufei, cu cat esti mai in spate esti mai greu de vazut, dar exista o anumita distanta de tufa (cativa metri) la care tu vezi prin tufa, inamicul nu. Ascunde-te dupa bolovani si lasa afara doar turela sau o zona cat mai mica din tanc si trage in ceilalti care sunt descoperiti. Tinteste cu grija, nu cu graba, daca inamicul e mai departe de cateva zeci de metri, mai buna o lovitura cu care nimeresti decat 5 pe langa. Si poti sa te ascunzi foarte bine si dupa tancuri distruse, mai ales daca sunt mai mari :smile:
 
Last edited:
Gold în credite? Neah, la ce rata de câștig am avut aseară...chiar nu merită. Am făcut cam 30k-60k net (adică după ce am scăzut cheltuielile cu reparațiile și muniția) pe fiecare rundă cu Lowe, deci chiar își face banii tancul ăsta. Dar m-a ajutat și premium, altfel scot cred că undeva la minim 15k credite pe rundă, maximul nu-l mai știu, probabil 30-40k.
Depozitul meu e gol, acolo mă duc prima dată când nu-mi ajung banii. :biggrin:
 
Eu nu am fost aproape niciodata in criza de bani, am in depozit toate echipamentele de top pentru tancurile vandute si munitia ramasa de la ele, dar am cumparat si cateva tancuri la reducere (cel putin 5-6 tancuri la 1/2 din pret) si am facut economie la echipamentele aditionale, am 3 plase de camuflaj, 2 binoculars si un repair tool cumparate la reducere si pe care le mut de pe un tanc pe altul. Alte suplimente nutritive nu folosesc :biggrin:
 
Revin cu o mențiune, se pare că retrain-ul de bază e mai bun decât să iei echipaj nou, în cazul meu aș fi avut echipaj cu 70% fără să plătesc ceva în loc să iau altul gratis dar cu 50%. Deci chiar dacă n-ai ce face cu echipajul tot e bine să-l păstrezi, mai ales dacă are training bun.

wot_training.jpg

Și două runde de azi cu Lowe, prima în care am pierdut dar se pare că am bumbăcit mai bine decât în următoarea când am câștigat. :evil:

lowe_1.jpg lowe_2.jpg
 
Re-train e o chestie foarte buna cu trei conditii:
- sa fii sigur ca nu mai ai nevoie de echipajul respectiv, pentru ca dupa re-train nu mai e bun de folosit pe tancul vechi
- sa aibe peste 80% nivelul, altfel nu prea obtii mai nimic
- sa fie pe acelasi clasa de vehicule, gen de pe heavy pe heavy sau de pe TD pe TD, daca schimbi clasa pierzi mai mult la re-train
 
Ieri am reusit sa fac toate cele 3 tancuri nemtesti de elita, si la unul dintre ele echipajul are experienta 62%. Am fost nevoit sa intrerup din motive de nani de urgenta ...
N-am reusit sa string bani de Luchs asa cum mi-am propus, dar nici departe nu sint. Poate sa-mi spuna cineva citi oameni are echipajul Luchs-ului?
 
4, dar uite un site interesant unde gasesti mai toate informatiile despre tancuri ba chiar poti face calcule cit de costa (XP si credite) drumul la tancul pe care-l doresti (tii apasata tasta CTRL si click pe tancul de inceput si apoi pe cel dorit). :biggrin:

LE:
N-am reusit sa string bani de Luchs asa cum mi-am propus, dar nici departe nu sint.
Mai ai un pic de rabdare ca de miine o sa fii foarte aproape. :biggrin:
Pz II Luchs: 82800 to 55200 credits.

LE2: LOL tactica in meciurile de Tier 9+

funfunfun.gif
 
Ieri am reusit sa cumpar Luchs si sa-i fac ceva upgrade. Cu motorul initial se misca ca ochiu' mortului si muream atit de repede ca nu stiam de am mai intrat in joc. Apoi am schimbat motorul si s-a mai indulcit un pic treaba.
Am mai apucat sa-i fac upgrade suspensiei si turelei ... azi urmeaza alt episod.
Ce nu prea inteleg e cum tunul meu vine cite un tanc usor, citeodata chiar mai "mic" decit al meu, si ma spulbera dintr-o lovitura de ma lasa spectator definitiv (pina la sfarsitul jocului).
 
1) Vezi că poţi să ieşi din joc (esc / exit battle) ca să nu te plictiseşti uitându-te la ăia. Tancul respectiv e blocat până se termină jocul ăla, dar între timp poţi intra în altă tură cu alt tanc.

2) Unele tancuri mici au tunuri bune. Există tunuri mari, de obicei mai lente, dar care pot face one shot kill la tancuri de nivel mai mare. Şi există noroc :smile:.
 
Întotdeauna impresia e că adversarul are armură și tun mai bune chiar dacă aveți tancuri și echipare identice. Happens to me everytime. :biggrin:
 
Stiu ca pot iesi din joc, dar citeodata se incinge partida si chiar imi face placere sa urmaresc tactica celorlalti. Era doar o exprimare ... artistico-tehnica :smile:
Da, corect, sint si tancuri mici cu tunuri bune, cu calificarea de elita si echipaje antrenate. Dar nu-mi venea sa cred ca mi s-a intmplat de 5 ori la rind, si jucam cu PzII, Luchs si Panzerjäger I.

Si inca ceva: cind joc cu TD-ul, ma ascund, prind o lovitura zdravana in cite un tanc si il las cu 4%, apoi vine un scout, trage un foc si il crediteaza pe el cu distrugerea :mda:
 
Relax, la finalul meciului damage-ul conteaza nu numarul de kill-uri. Cu cit dai mai mult damage (mai ales daca e si tier mai mare ca al tau) cu atit curg mai virtos creditele si XP-ul (mai ales daca echipa ta cistiga meciul).
 
Nu te grabi spre tier-uri mari, pierzi tot fun-ul. Eu si acum joc in tier 2. E simplu si frumos, cu doua tancuri. Daca prind joc pe Mines sau Himmelsdorf, si sint cu M2, mai intai vad proportia de BT2. Daca sintem mai multi ca ei cu BT2 si M2 stim lectia, "BT2 rush hill". daca nu, pandesc sa vin cumva pe la spatele lor. Cu Pz35t stau dupa o cladire sau bolovan si imi arat doar armura frontala, trag din linia a doua. Pe Malinovka e simplu, "dear campers, have a nice barbacue".
In jocurile cu tancuri de tier 3 sint oportunist, fug de td-uri, ma ascund de arty, trag in cine vine.
Oricum ar fi, cu cele doua tancuri de tier 2 sint cineva. In jocurile de tier 2 sint protectorul loltraktorului, in cele de tier 3 sint si eu pe la jumatatea clasamentului, trag si fug dupa calea ferata.

LE - super meci adineaori. Mines, eu cu M2, batalie tier 1-2 only. Inamicul are 2 BT2 si 3 M2 asa ca stiu ca va fi un rush, fuga sus in locul de snipereala.
Stau si urmaresc in stanga, dar toti inamicii stau dupa un parapet. Intamplator ma uit in dreapta, iar acolo expozitie. BT 2 om the hill, T26 si alte bucurii. Trag de la boschet dar sint departe rau, trag in disperare intr-un T26 si aproape il distrug, apuca sa fuga la sub 10%.
Apare un alt T26 in lupta dar e mai aproape, din 2 obuze termin cu el, apoi un pz35t vine in fuga mare pe deal, avariat, un foc ii ajunge. Imediat un MS1 vine ca disperatul sa ocupe baza, manevra sinucigasa. Un coleg cu M2 ii trage o bucata, apoi eu am norocul sa-l distrug din prima.
Ramanem 3 contra 2. 2 M2 ale noastre, inca un pz ii, iar el cu un BT2 si un T26. Pz ii incearca sa captureze insa da exact in cei doi inamici caare apara baza si il lichideaza.
Stiind ca a ramas un BT2 presupun ca va forta direct in baza asa ca o iau pe ocolite cu viteza maxima, o senila usor avariata, in ideea sa capturez eu primul in timp ce inamicii au de lucru cu M2-ul colegului. Probabil aceeasi idee o au si ei, pe drum ma intersectez cu un BT2 care vine ca o racheta, il las sa treaca, insa el se ia dupa mine. Virez dupa o casa si il astept, ii trag una repede, care se nimereste in senila. Ramane blocat frumos dupa o casa, cu curu' ala mare de BT2 scos afara, asa ca-i trag inca doua boabe care intra in el ca supozitoarele si il termina.
Un mic poc ma avertizeaza ca T26 a ajuns la locul faptei. Din fericire nu are tunul ala barosan care mi-ar fi gaurit bostanul, ci ceva care a ricosat, de obicei ceea ce expediaza T26 nu prea ricoseaza. Ies curajos pe deal si facem un 1 la 1 haiduceste, pe care il castig, mai mult ca sigur ca daca T26 avea cel mai bun tun nu prea aveam sanse.
Partida castigata de mine, aproape 800 xp, pentru tier 2 e ceva :smile: .
 
Back
Top