World of Tanks

Propuneri:
TD
Tier 2: T18 pentru tunul tier 4, one shoot kill la aproape orice din zona aia
Tier 3: Marder II pentru un tun puternic si precis, mai puternic decat SU 76
Tier 4: T40; nu are tunul la fel de bun ca SU-85B, dar poate trage lejer cand acesta e limitat rau de tot; Hetzer are armura bunicica, dar tunuri slabe
Tier 5: SU-85; Wolverine e slab inarmat (penetrare si dmg), Stug III la dmg

Light tank:
Tier 1: MS-1
Tier 2: Posibil BT-2
Tier 3: Luchs, are armament superior competitiei
Tier 4: Leopard sau M5 cu obuzierul de 75

Medium tank:
Tier 4: M3 Lee; mai greu un pic de jucat, dar are armura si armament serios pentru acel tier
Tier 5: Pz IV, e un tanc mediu cu armament excelent si turela groasa (120 mm front); M4 Sherman si Pz III/IV sunt ok, T34 e slab, M7 e petarda
Tier 6: ???
Tier 7: ???

Heavy tank:
Tier 5: KV cu tun de 107 rulz
 
T95 m-a făcut din două focuri când l-am întâlnit cu Lowe, eu n-am reușit nici măcar să-l zgârii deși am tras de aproape.

Daca zici ca ai tras de aproape ar fi trebuit sa incerci sa-l flanchezi. Daca nu se poate ori fugi de rupi pamintul ori tragi cu HE in gun mantle sau mudflaps.
Io am facut unul cu Obectu' dar sincer habar n-am cum. Ce stiu e ca m-a ajutat arty la un moment dat si l-a imobilizat. :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
Singura chestie complet aiurea la matching e ca un trio de mici idioti pot strica complet un meci facand un pluton cu un tanc tier 6-7 si 2 loltraktor - toata echipa respectiva de 15 jucatori e penalizata sa joace 13 contra 15 din cauza glumetilor. Am patit asta de vreo 2 ori in ultimele zile si mi se pare aiurea, daca veneau macat cu BT-7 sa faca scouting era acceptabil, dar cu Lol' nu faci nimic, nici macar o explozie frumoasa cand ia un obuz; pe deasupra cred ca nu merita nici macar obuzul tras in el, e mai scump decat primesti pentru ca l-ai distrus, tre' sa il calci ca sa nu pierzi bani.
 
WFT is this? Ieri l-am închis şi era totul ok, acu' când îl deschid văd asta. :what:

shot_002.jpg
 
Mda, ceva probleme cu calculatorul, cred că hdd-ul dă semne de oboseală. Și-a revenit până la urmă.
 
Am ajuns sa mai am un singur tanc tier 5, cu alea de tier 6 e plictisitor de moarte, ma intalnesc cu KV-1S cu tunul de 85 cu E100 si Maus si pana fac un upgrade de tun e nevoie de zeci de misiuni, pur si simplu nu mai merita. Mai nou joc cu MS-1, e mai distractiv decat tier >5, iar cand ma plictisesc de asta nu mai joc deloc.

De ce nu desfiinteaza tier 9 si tier 10? Alea sunt OZN-uri, nu au existat in realitate sau au aparut prea tarziu, mi se pare aiurea sa joci cu tancuri din WW2 impotriva unor wet dreams ale developerilor.

Vad ca in American tree e cam varza, nu seamana current tree nici cu release tree nici cu Full tree - au uitat sa ii faca update sau ce? Si ce e cu T-59 chinez, apare si un Chinese tree? Pe cand si Afganistan army?
 
Adi io am gasit distractia in Object 212. Am vindut IS-7 pentru SU-85 si Object 261 pentru Object 212 ca alea ma aduceau la sapa de lemn. Daca inainte ajunsesem la 400k credite acum dupa schimbari am plecat de la un meleon juma' si am ajuns deja la 4 meleoane. Dar ce-i mai important e ca mi-a venit fun-ul inapoi cu SU-85 si OP-212.
Chiar daca nu ma omor dupa arty (e cam plictisitoare per ansamblu) dar macar nu am probleme cu creditele si uneori ma pufneste risul cind dau one-shoot la tot ce inseamna Txx american sau Tiger/KT/Ferdi.
Ca sa nu mai zic ca ieri mi-a indeplinit visul meu umed de a distruge toate artileriile inamice. :biggrin:

O212_Arty_killer.png

Din pacate ies foarte rar cu KV-urile la lupta ca pic exact cum zici tu vs. Tier 9/10 si nu e deloc fun sa fiu one-shooted de un tanc pe care nici macar nu-l vad.
Ma mai simt bine in IS-4/Object 704 ca in general sunt in primii trei din lista dar parca m-am cam plictisit sa tot belesc tier-uri mai mici si plus de asta daca nu sunt prea atent la joc si pierd/sunt distrus ies pe minus la credite.

T-59 ala e premium din cite am inteles.

Io ti-as sugera sa incerci un Hummel/GWPanther sau daca ai XP de la KV sa te duci pe S-51 (e monstruos cu tunul de 203). Asta doar daca ai ceva afinitati cu artileria ca altfel e cam boring sa te tot holbezi dupa puncte rosii pe harta si sa incerci sa eviti punctele rosii care dau semn ca vin direct spre tine. :lol:

Si apropo de matchmaking in zilele trecute cit am fost in concediu am observat ca in general dimineata/in timpul zilei MM-ul e mai prietenos cu tancurile de Tier 5-6-7. De pe la 5-6-7 seara in schimb incepe dezastrul, probabil ca atunci incepe lumea sa se adune pe acasa si MM-ul o ia razna.
 
Am facut un Bizon elite si as putea lua Sturm II, dar nu ma pasioneaza artileria; in beta ajunsesem pe la tier 4 american, dar a fost o conjunctura in care aveam free gold la discretie si ceva timp liber.

Si eu tin SU-85, KV si Stug III de distractie, dar am un KV1-S si un KV-3 de care incerc sa scap (dupa ce le fac elite, ca sa nu le mai cumpar vreodata), pastrez MS-1 si probabil cumpar un BT-2 si inca ceva tier 3 (poate Marder II), numai sa fac rost de sloturi libere; asta inseamna sa termin KV-urile (si e teribil de incet si plictisitor sa fac asta chiar daca au module comune) si eventual sa astept sloturile gratis pentru KV-2 si KV-3, cand or veni; asta mi-ar da 4 sloturi dintr-un foc sa imi iau jucarii mici si poate un VK3xxx, desi nu imi fac cu ochiul. Mai am T1 heavy de facut si chiar am terminat tot ce e pana in tier 5 inclusiv, astept cu interes seriile de TD noi (una la americani si una la nemti, gen Marder III si Nashorn), astea iarasi nu se stie cand vin. Poate si T-50 din versiunea noua de e in beta. Si apoi gata, ma distrez in tier 1-5 si poate tin 1-2 unitati in tier 6, probabil un TD (SU-100 suna interesant) si un tanc mediu.

Oricum, toate astea nu fac jocul mai bun ci aleg eu partile bune din el; avand in vedere ca e un joc care evolueaza te astepti sa faca imbunatatiri, nu sa bage noi tancuri tier 9 si 10 (gen E-75 si E-100). Nu e nimic fun in asta si oamenii pot juca din ambitia de a ajunge la tier 10, dar dupa aia daca nu mai e fun nu o sa mai joace deloc si in 6 luni se inchide taraba. Nici nu apuca sa adauge French tree pana atunci :tongue:
 
D'astea n-am mai avut până acum, am distrus două tancuri izbindu-mă de ele (de fapt îi fugăream și trăgeam după ei până se opreau) și cică-s kamikaze. :evil:

kamikaze.jpg

Să aștept până la IS-3 sau să iau acum T29 și amân pe mai târziu IS-ul? Aș merge pe IS-3 dar parcă nici T29 nu-i slab, dar mai am nevoie de vreo 8k experiență.
 
Pai depinde. Daca vrei sa tragi pina la IS-4 (ca sa mai ai un tanc moka in garaj la anu') ar merita sa mergi pe IS-3 (mie mi-a placut, e un heavy cu viteza de medium).
Pe de alta parte T29 e probabil cel mai bun tanc de Tier 7 dar are un stil de joc mai aparte fata de restul. Avind paper armor si turela practic impenetrabila trebuie sa te folosesti de asa numitul hull-down (ascunzi corpul tancului dupa orice obstacol gasibil).

Eu aseara mi-am luat T34 (mi s-a pus pata pe el ca urmeaza sa fie facut Premium si mai primesc un tanc moka pe chestia asta, deci o sa am 4 tancuri moka la un moment dat :biggrin:) dar este horror stock si cu tunul de 105 de pe T29. Am de farmat 100k credite pina la tunul de 120 in conditiile in care (cu Premium o luna) fac cam 100-300 XP pe batalie si pierd credite la fiecare meci. HE spam is my middle name cu T34.
Este absolut jenant ce au facut rusnacii astia cu T34. Nu este posibil ca la Tier 9 sa joci nspe batalii cu tun de Tier 7.
Pe de alta parte o surpriza extrem de placuta a fost T32. E un T29 cu muschi. Chiar daca are acelasi tun de 105 are armura mai grosuta in fata (si e si sloped) si e sensibil mai mobil ca T29. Am jucat de placere cu el (spre deosebire de T34). Plus ca matchmaking-ul e foarte prietenos cu el. Ca si cu IS-3 majoritatea luptelor au fost Tier 8 capped si multe meciuri au fost fara arty. :shocked:
Unul din meciurile mai deosebite cu T32.

t32_powah.png

Kamikaze n-am inca. Parca ti-o da cind distrugi prin ramming un tanc cu 2 tier-uri mai mare sau asa ceva. E fun oricum. :biggrin:
 
Hmmmm, tocmai mi-am făcut T29 Elite și credeam că mă opresc acolo, dar la așa vorbe frumoase despre T32 mai că-mi vine să mă chinui pentru alea 2 milioane jumate de credite ca să-l și cumpăr.

Într-adevăr, cu T29 trebuie să joci un pic altfel, ajungi să cunoști îndeaproape toți bolovanii și movilele de pământ după care poți să te ascunzi :biggrin: Atenție însă că turela nu e infailibilă; „urechile” alea rectangulare sunt foarte vulnerabile. În plus, tancul e un heavy tipic - mare și destul de lent - iar tunul cel mai mare trage de maxim 6 ori pe minut. La close combat, poți să ți-o furi repede.

Din fericire, matchmaking-ul se înclină mai favorabil spre T29, nu nimeresc cu avioane chiar atât de des ca atunci când joc cu alte tancuri. Nu-s neapărat top dog, dar nici nu-s mai tot timpul în treimea inferioară.
 
Dap puter, T32 a fost gura de oxigen de care aveam nevoie ca ma cam plictisisem de ce aveam in garaj.
Era deblocat de citeva luni dar am zis ca e doar un T29 urcat cu un tier mai sus si nu merita efortul. Mare greseala. Da, are acelasi tun care pe T29 e bestial iar pe T32 e doar OK (mama ei de penetrare) dar in rest e mai bun din orice pozitie (turela, mobilitatea, front armor si low profile sunt principalele plusuri fata de T29).
Toate cele aproape 250 meciuri au fost jucate de placere. Dupa cum am zis matchmaking-ul e chiar favorabil (am avut pina si meciuri arty-free) si daca ai noroc si de o echipa decenta te poti distra excelent cu T32.
Daca ti-a placut T29 atunci o sa-ti placa mai mult T32. Sau ma rog, mie mi-a placut mai mult. :smile:
 
Dupa aproape o saptamina de Dumnezei si Christosi asezonati cu multe cafele si pachete de tigari ieri am reusit sa pun tunul de 120 pe T34.
Macar acu' nu mai trag cu HE in IS-3/KT. :biggrin:
Ca idee pe Malinovka am reusit o lovitura din baza-n baza intr-un lateral de E100 pentru 420 damage. Plus un one-shoot (ammo-rack) la un Type 59 d'ala nou. Face-hugging cistigat cu un IS-4 si apoi cu un T34. Un pic mai bine pentru nervii mei. :happydork:
 
Meh, am tras de Lowe să-mi facă creditele pentru ca să cumpăr T32-ul, și apoi m-am holbat la el cum nu pot pune tunul mare și nici modulele add-on fiindcă... n-are șenile. Alea 14.500 XP au fost un chin de obținut. Dacă cu T29 eram poziționat de matchmaking destul de binișor, cu T32 mă întâlnesc cu multe avioane, de-am ajuns la punctul în care mi-e dor să văd un Maus în loc de IS7 și E100. Cu chiu, cu vai, am reușit să pun șenilele, dar acum mai am de tras 20.000 XP până la turelă. Poate între timp ajunge și echipajul (mutat de la T29) la 100%, acum e pe la 93-94%, și combinația acestor factori să mai îndulcească un pic experiența, că altfel primul gust e câh.

Ca fun stuff, am dat o tură cu T32 (parcă) într-un joc pe Steppes. Zero detection, zero damaged, zero killed, și am și pierdut (prin capturarea bazei). Nu-mi explic pentru ce am primit aproape 700 XP. :biggrin:
 
Mai sincer la mine matchmakingu' a fost foarte prietenos in vasta majoritate a meciurilor jucate cu T32 ca daca nu e si pici cu Tier 9/10 treaba e imputita rau cu tunul ala de 105 (acelasi cu care am grinduit T34-ul pina la 120...).
Tancul in sine e un upgrade vizibil fata de T29 dar doar sa nu-si bata joc matchmakingu' de tine, asta e singura conditie obligatorie ca sa ai fun cu el. :smile:
 
Am vazut noile tancuri aduse de 6.7 si ma minunez: trecerea de la T-50 la T-50-2 necesita 54700XP si e de la tier 4 la 5, mai mult decat trecerea de la tier 6 la 7 (KV1-S la IS). Astia au inebunit sau ce?

Am facut cateva misiuni (alea 2-3 pe zi pana la prima victorie) cu KV1-S; coroborat cu experienta KV-ului cu tun de 107 si cea cu SU-85 si SU-85B vad ca rusii nu sunt overpowered, au niste tunuri uriase in tier 4-6 care nu sunt bune de nimic - nu au nici precizia si nici penetrarea celor americane sau germane, au doar niste obuze mari si proaste care fac ravagii daca nimeresc un tanc mic cu armura slaba si atat. Dupa vreo duzina de meciuri cu T1 heavy il prefer unui KV, singurul care imi face probleme e un KV cu tunul de 122 care imi trage in laterala, altfel nu au sanse. In tier 6 cu KV1-S cu tunul de 85mm sunt un T-34-85 cu viteza foarte proasta, cu tunul de 122 si 5 lovituri pe minut sunt aproape inutil impotriva la orice tanc mai mare.

Si inca un comentariu negativ: VK3001H original e un PIII/IV prapadit pus cu un tier mai sus; pana sa iei macar tunul de 75mm lung de pe PIV trebuie sa faci upgrade la aproape tot si cand o faci ajungi ca un PIV de tier 5 :frown: Nu are armura, nu are armament, de ce l-or fi pus in tech tree in pozitia aia?
 
Am luat si eu pentru cateva batalii un T18, primul TD american de tier 2. Comparativ cu AT-1 sau Panzerjaeger are tunul mai bun, viteza mai mare, blindaj frontal puternic. Poate distruge un tanc de tier 2 dintr-un singur foc. Problema e ca mereu intra in coada listei, si nici vorba sa gadili cu el un Hetzer, asa ca l-am vandut imediat.
Inca mai joc 2-3 meciuri aproape in fiecare zi, am ramas tot pe doua tancuri de tier 2, M2 Light tank si Pz35(t), si inca e fun.
 
Back
Top