World of Tanks

Eh, multam' de aprecieri Lucian, dar nu e cazu' ca nu-s chiar asa de bun. :biggrin:
Sincer in ultima vreme joc in dorul lelii dar cind te-am vazut pe tine si pe ceilalti doi din WOOF in echipa am zis sa fiu si eu serios mai ales ca te-am avut in spate cind am luat-o in dreapta pe cimpie.

dreamer IS-4 looks and feel like a badass.
Dupa cum vezi am aproape dublul XP pentru IS-7 si bani sa cumpar fo' 3 dar nu ma atrage.
 
Ma cam roade curiozitatea sa dau si eu o tura cu IS4 dar ar fi cam prea mare bataie de cap sa iau acum Russian line + ca nici nu mai sunt asa implicat.
Acum joc mult mai putin iar de obicei doar CW si in pluton.
 
Lucian IS-3 si IS-4 mi-au placut. Cam iei damage frontal cu ele (cu IS-3 de la aproape orice iar cu IS-4 trebuie sa tinteasca aia mai atent in zona driver hatch) dar in schimb IS-3 e de fapt un medium cu alura de heavy si cu BL-9 chiar e foarte competitiv iar IS-4 cu S70 e un fel de mini-God-like. :biggrin:
Bineinteles depinde mult si de suportul echipei (matchmaking-ul chiar nu mai conteaza) dar intr-un meci bun ai vazut cam ce se poate face cu IS-4.

unic, creditele sunt reminiscentele lunii de Premium si in plus joc numai cu Tier 5-6 (plus Object 212) 90% din meciuri asa ca ies pe plus oricum si pe standard account. O medie de 3 ore de joaca/zi in timpul saptaminii ma lasa cam cu 300k credite pe plus. In uichend se dubleaza si orele si suma. :biggrin:

Dar nu prea stiu ce sa mai fac. N-am chef sa ma apuc de grinduit pe ceva nemtesc, patch-ul ala minune care o sa-mi dea 3 tancuri moka e aminat indefinit, noi moduri de joc nu apar la orizont, problemele fundamentale ale jocului (matchmaking, ghost shells, spotting system) sunt ignorate imperial si m-am cam plictisit de random battles (nu, nu vreau Clan Wars poate eventual plutoane cind o sa ma plictisesc de tot).

A, si cireasa de pe tort a venit mai ieri-alaltaieri de la Overlord cind l-a intrebat cineva despre limitarea numarului de artilerii per meci si el zice candid:
3. More likely 4-5.
Sa joace el si cu tot neamul lui de la maimuta incoace cu 5 artilerii de tier mare/echipa.
 
Is this fun or what? :biggrin:
Am ieșit cu leopardu, am stat pitit până a plecat pisica de acasă după care le-am nimicit cele două arty pe care le aveau ca apoi să le iau și baza. :approve:
Aș pune poză da cică nu e valid image file. :what:
 
Nu zi de Leopard că ieri am tras un pluton cu war cu Matildele și așa frumos m-a făcut un Leo de după un bolovan..

În altă ordine de idei, am prins tunul ăla mare pe SU-100 și-mi place de mor să dau one-shot-kills. Da' și până încarcă, pot să mă duc să-mi fac un sandviș.

Din nefericire, sufăr de pe urma echipelor de noobi. Nuș' cum le nimeresc, dar sunt cei mai pastă jucători ever, nimic mai mult de niște oi cu tancuri puternice. Și trebuie să-i suport ca să fac XP pentru research, și cash pentru tancuri; deja nivelul următor e la ordinul de mărime de zeci de mii de puncte de experiență și, respectiv, milionu' de credite. Nu mai prea am nervi pentru asta.
 
puter din pacate echipele in meciurile random sunt perfect random si ele.
Marea majoritate a meciurilor sunt cu lemming train sau campare. Foarte putine meciuri merita sa le joc cu atentie.
Am ajuns sa fac scout cu IS-4 doar sa scap odata din meci. :biggrin:

SU-152 are factorul lui de fun cind joci cu derpgun-ul si este foarte puternic cu fast 122 daca esti in meciul potrivit. Ar merita efortul pina la el ca sa te distrezi un pic (cu toate ca matchmakingu' o sa-ti cam strice distractia...).
Apoi urmeza ISU cu BL-10 care este de pe alta planeta. Dar e mult de bobinat pina acolo...
 
Ce ziceam mai sus de Leopard, mai mult ca să testez atașamentele. Se pare că merg. :smile:

leopard.png

În ultima vreme văd că mă dă doar ultimul iar mai mult de scout nu am ce face, până și un T28 rusesc mă face. Dar e fun, cred că în 50% din lupte reușesc să anihilez cel puțin o arty, până acum am reușit maxim două. În echipe cu IS-3 eu sunt puiul de furnică, dar fug de rup pământul cu 68 km/h pe teren drept și rar sunt prins la viteza asta. :biggrin:
 
Pe harta arctică se ajunge un pic prea ușor prin sud. Într-un joc s-a făcut cimitir acolo. Și totuși, unii o iau avântat prin nord, și încă cu tancurile cele mai mari și mai grele, că așa cred ei că-i mai bine. Și se trezesc că în sud a murit toată apărarea și ăștia ne cuceresc baza cam când ei sunt la mijlocul hărții, fără să fi omorât ceva și fără șanse reale să se întoarcă sau să cucerească baza inamică. Mare e grădina...

PS: Încă un screenshot cu un Ferdinand terminându-l pe Alezul :wink:
 

Attachments

  • shot_035.jpg
    shot_035.jpg
    689.9 KB · Views: 29
  • shot_045.jpg
    shot_045.jpg
    619.9 KB · Views: 27
Ce face omu' la plictiseala. :biggrin:

shot_214.jpg

Chestia e ca nu ma obisnuiesc cu el. Am 2 meciuri in care m-am facut de ris. E un fel de IS-3 cu tun de IS-4.
Vindut SU-85 si "imprumutat" echipajul de pe KV-3.
Ramine de vazut care-i treaba cu el.

LE: Dupa 33 de meciuri am cam vazut care-i treaba cu el.
- una la mina daca uiti apasata tasta forward dai de necaz singur in fata task-force-ului inamic (49 km/h top speed)
- parca am neoane pe mine care zic io-te la mine ca daca sunt vazut de inamici toti dau navala pe mine
- vad ca iau damage in voia cea buna. Fata, spate, lateral, nu conteaza. Artileria ma cauta cu predilectie.
- am pierdut 200k credite de cind joc cu el
- daca nu am suport de la inca 2-3 tancuri sunt mincat de viu asa ca in random battles e cam naspa de jucat

Bottom line ramine sa-mi schimb stilul de joc fata de IS-4 si poate o sa se imbunatateasca lucrurile. Poate.
Pina atunci o sa pierd credite la greu cu el, dar inca e bine ca sunt pe la 3 meleoane in banca.

Ah si apropo de cele doua moduri de mai sus, nenea ala le-a combinat, modificat si adus la zi si a iesit un must have zic eu. Asta si cu icoanele lu' GREPA si cel putin vizual ma declar perfect satisfacut de joc.
 
Dupa 66 de meciuri cu IS-7 cred ca mie cam clar: tancul asta nu e pentru Random battles. Nu e vorba de pierdut credite (in 2 zile de cind joc cu el am pierdut ~400k credits) ci de faptul ca esti facut varza in aproape orice meci din cauza echipei care te lasa cu ochii-n soare sau chiar din cauza mea ca iau decizii de joc neinspirate.

Una la mina cel putin 95% din meciuri au fost cu minim 3 arty/echipa (in general 4) si sunt mucificat in citeva secunde de cind sunt spotted si asta in ciuda manevrabilitatii tancului. Odata vazut pe harta toata lumea isi intoarce tunurile spre mine. :biggrin:

A doua la mina iau module damage/crew dead de n-am aer. Orice tanc nemtesc imi distruge tunul din prima, repar repede urmeaza a doua lovitura si iar a crapat tunul. Mai moare si gunneru si sunt out-of battle ca nu pot nimeri un hambar de la 2 metri. Plus engine damage, periscop, am luat si foc de fo' 2-3 ori pina acu'. Asta ca sa nu mai zic ce-mi face un splash de la un arty de Tier 7-8. Ieri de exemplu am ramas cu 1 HP (nu 1% ci un HP), gunner dead, gun broken, engine damaged dupa 2 arty hits si o lupta face to face cu un IS-4 si un Pershing/Patton/Panther2 (unul din ele ca am uitat). M-au redus la stadiul de melc orb.

Trei la mina trebuie schimbat stilul de joc, asta nu e tanc de prima linie ci trebuie imperecheat ori cu alte IS-7 ori cu ceva medium de Tier 9 ca sa faci ceva cu el. Dupa umila mea parere viteza/manevrabilitatea sunt atuurile lui principale in rest e cel mai prost heavy de Tier 10. Cind dau cu ochii de un Maus care vine agale spre mine ma uit pe ce parte s-o iau la goana. Daca dau de un T30 hull-down ma uit cu mila cum imi dispar cite 750 HP/shot.

Ma rog, poate sunt eu clei la condus IS-7 dar din cite-mi aduc aminte IS-3 mi-a placut, parca nu eram facut varza asa de repede. :biggrin:

Asa ca o zi doua o sa ma mai joc cu el apoi il scot din garaj doar pentru double XP-ul sau poate un potential pluton cu Tier 9/10. 7 meleoane si ceva de credite (cu tot cu module, crew retraining, consumabile) duse pe apa simbetei. Bine ca macar am avut de unde si nu ma doare.

De altfel cred ca e cazul sa cam iau piciorul de pe pedala de acceleratie, cel putin pina baga un patch care sa mai repare din defectiunile fundamentale ale jocului ca am inceput sa ma cam plictisesc de aceleasi random battles cu random retards.
 
Ca sa nu mai zic ca arata si ghei cu fundita aia in crestetul capului. :smile:

Dpmdv cam toata lumea pateste asa cand e top tier: ieri vorbeam cu un clan mate care are T30 si imi spunea ca din clipa in care este vazut, bye bye love, bye bye happiness, eu la fel patesc cand sunt cu obect sau T54. Parca toti vor o bucatica din mine! :biggrin:
Cam toate astea nu sunt ptr random battles ptr ca acolo cam poti face damage la orice si poti lua damage de la orice drept ptr care importante sunt skill-urile si jocul de echipa.

Ca un exemplu, am jucat multe random battles cu obect drept ptr care win/def ratio sub 50%. Cum am inceput sa fac pluton cu un alt prototype brother, imediat win/def ratio a crescut.
 
Mai am vreo 20k XP de facut si ma opresc din jucat pe o perioada ceva mai lunga. Astia 20k sunt pentru a face elite aproape toate tancurile de le am in garaj, mai putin KV-ul la care imi mai trebuie vreo 2x k pentru KV1-S, ala ramane pe alta data. M-am saturat de adunat cate 50-100 XP la M5 (de departe cel mai prost tanc din joc), la Leopard (pana iei motorul si senilele e mai lent decat un KV upgraded), la T34 (care e in plus in aproape toate meciurile, mai putin in ala in care am ras un Wolverine si un T34-85 de la 10 metri din spatele lor, ca tocmai faceau gaura in apararea noastra) si Stug III (ultimul pe lista in aproape toate misiunile).

Daca are cineva chef de pluton ocazional la nivel 4-5 sunt disponibil, altfel pun pauza. Am aproape orice tanc/TD din zona asta, la alegere.
 
Pai e tier mic si nu prea mai sunt destui jucatori in zona asta. Nu era asa rau de obicei, dar in ultimele saptamani ma intalnesc cu Object in meciuri de tier 5 si trag cu T34 in Ferdinand. Ieri am facut un meci cu Stug 3 in care eram in coada listei si am ras 6 tancuri si TD fara sa ma prind de ce, dar asta e o raritate, poate o data pe saptamana. Asa ca mai joc cu fiecare tanc pana la o victorie pe zi pentru XP dublu si gata.
 
Mda... SU-8 ultimul, SU-85 ultimul, SU-26 ultimul, Matilda si Luchs idem. Pana mea, daca am ajuns cu SU-26 sa joc versus IS-3 asta este prea de tot. Eu ma las, chestia asta, combinata cu n00bii care au populat masiv jocul sterg mare parte din factorul de distractie. :frown:
 
Works as intended they say.

Din pacate matchmakerul/balance e cea mai mare problema a jocului astuia. Mai trec cu vederea invisible tanks, mai trec cu vederea ghost shells da' cind vad cite 4-5 arty/echipa, heavy vs. meds, meds vs. TD's, heavy vs. TD's, etc, etc ma ia cu lesin la stomac.
Nu tin mortis sa fiu cap de lista, tot ce vreau e sa dau si eu la gioale cu ceva succes ca pina la urma de asta jucam un joc cu pac-pac, sa ne distram nu sa facem ding/bounce/miss sau sa fim carne de tun pentru monstrii de tier mare.

Si da, cred ca ai dreptate. Mai ales in ultima vreme matchmakingul e complet aiurea in destule cazuri incit sa zic ca nu e doar o intimplare. Mi s-a intimplat foarte des sa contemplu IS-3/4 in echipa adversa de la bordul KV-ului meu, dar mai hilar a fost cind am dat peste Maus cu KV-3-ul.
 
Acum nu sunteți nici voi rezonabili - și ăla cu Maus săracu' a dat click pe „Battle!”; dacă algoritmul nu i-a găsit adversari pe măsură, trebuia să-l bage undeva :tongue:

Cred că voi mai trage cu research-ul la tancurile actuale (T6) cât să le termin și să încerc marea cu degetul în T7, dar apoi mă voi întoarce la T2-5 pentru distracție. Nu mai prelungesc nici contul premium, gold-ul îl folosesc pentru training 100%, spațiu în garaj și, eventual, un Lowe - doar așa, când mă ia cheful să mă simt mare. Față de beta, acum de-abia ajung să leg câteva ore de joc pe săptămână, și cred că vor tot scădea.

Ceea ce duce la întrebarea: ce urmează după WoT?
 
Back
Top