World of Tanks

Am inceput aseara linia de TD americane; wtf, la fiecare schimbare in tree trebuie sa cumpar din nou un tanc pe care l-am facut deja elite ca sa fac research la un nou branch? Am patit-o cu Pz 38(t) cand a aparut Pz 38(t) NA, acum am cumparat T1 Cunningham ca sa fac o misiune si sa il vand inapoi, devine enervant.
 
Azi mai iau ultimul motor ptr T54 si gata.
Am in garaj Marder II, SU-85, obekt, T32 si T54. Am gringuit indeajuns, ura si la gara, de voie prin curtea scolii de azi inainte. :smile:
 
Am luat si eu IS si am avut parte de un mare "LOL" din primul meci, cu tancul stock. Am tras de la 50-70m intr-un M37. A fost nevoie de 4 focuri sa il omor. Un bounce, un that didn't even scratch them si inca 2 focuri sa il si termin. In alta arti *cred ca Grille) am tras de 2 ori, un bounce si unul de vreo 70%. Asta da derpgun.
 
Am reusit sa omor 2 tancuri (un Stug III si un T-34, ambele 100%) cu un singur foc. As pune si o poza dar imi tot spune ca e invalid image file... In orice caz, cred ca e prima data cand reusesc (HE 152mm)

Anyway, mi-e greu sa imi imaginez de ce gameplay-ul e asa inconsistent. Rusii astia chiar nu sunt in stare sa faca un joc in care rezultatul unui eveniment sa fie predictibil pe baza conditiilor in care s-a intamplat? Ei lasa totul la mana sansei (ei ii zic statistica si probabilitate). Si asa ajungi sa ai parte de rezultate care sunt aproape imposibile in conditiile date, gen sa ratezi de la 25m cu un tun cu 0,3 accuracy.

Asa ca am hit ration de 59% cu KV+derpgun (0,6 accu), 58% cu SU85 (0,34-0,37 accu) si 56% cu T-28 (0,3 accu).
 
Last edited:
Da, e foarte la noroc. Am făcut azi un joc cu T40 în care am făcut one-shot kill la două PzIV 100% la rând, de la ceva distanță (+ ceva mărunțiș, că am primit și medalie de Reaper). Jocul anterior am tras de 5 ori, tot într-un PzIV, până a venit lângă mine și m-a făcut bucățele.

Side note: azi am fost la Otopeni la show-ul aviatic (poate o să pun și ceva poze cândva). Aveau și kindof expoziție cu două tunuri antiaeriene de 57mm, mândrețea armatei românești. Arătau și probabil și erau de prin al doilea război mondial. Comandantul de tun ne-a spus că fac trageri cu ele în fiecare an, pe poligonul de la Cap Midia. Iar anul ăsta cineva chiar a nimerit ținta!
 
Ce e surprinzator e ca reusesc cu un tun cu accu 0,6 sa nimeresc tinta mai des, si chiar sa dobor doi cu un foc, decat reusesc cu tunurile de sniping. Nu zic sa fac si damage dar macar sa vad ca am lovit tinta, chit ca-i bounce. Dar sa vad proiectilul ducandu-se peste inamic de la 25m... e jenant.
 
Tragi din mers? La mine precizia tunurilor e corecta conform specificatiilor, tunurile care sunt mai precise pe hartie sunt si in joc daca tintesc cu grija, cele imprecise nu le folosesc aproape deloc la distanta mai mare (sa ma fi vazut cum alergam cu TD american tier 2 si obuzierul de 75mm ca sa fac one shot kill tras de la 10-20 de metri.
 
Tragi din mers?
Niciodata, desi hinturile de la incarcarea meciului imi sugereaza ca un tanc stationar e un tanc mort. Nu am sanse sa numeresc ceva. Cel mult nu astept sa se micsoreze complet tinta dar asta rar. Iar cu TD-ul nu am de ce sa trag din mers pentru ca in general sunt pitit pe undeva asteptand ca inamicul sa scoata capul din transee. Mai degraba as face asta cu KV-ul.

Ideea e ca orice stil de joc as avea, bun sau prost, il folosesc indiferent de tun. Deci as putea sa fiu un maestru si sa nimeresc indiferent de tun sau un dezastru si sa ratez si cu sniperele. Ma depaseste cum am reusit sa am cu derpgunul de pe KV (0,6 accu, cred ca e cea mai slaba din tot jocul) killuri la 550-600m si totusi sa ratez de la sub 100m cu un tun gen 107mm de pe SU-85.
 
Aveau și kindof expoziție cu două tunuri antiaeriene de 57mm, mândrețea armatei românești. Arătau și probabil și erau de prin al doilea război mondial. Comandantul de tun ne-a spus că fac trageri cu ele în fiecare an, pe poligonul de la Cap Midia. Iar anul ăsta cineva chiar a nimerit ținta!
Alo domnu', raporteaza servant 5 (incarcator) pe tunul de 57. :biggrin:
Dap, am facut armata la AA. Tunul meu cu care am facut trageri la Midia avea urme de gloante pe el din razboi (pe bune, nu glumesc). Din cite-mi aduc aminte era un tun destul de precis dar te bazai pe nenea ala care-ti dadea coordonatele iar servantul 1 (tragatorul) trebuia sa aiba skill dar pe ansamblu mi-aduc aminte ca era OK.
BTW n-as vrea sa povestesc cum am ramas dupa o salva automata de 5 obuze (atita avea lama) care percutau la secunda si la juma' de metru de urechile mele. :shocked:
 
Ceva de genu'. :biggrin:
Ni s-a spus sa tinem gura deschisa cind trage tunul ca sa nu ne plesneasca timpanele. Io am ramas cu gura laaarg deschisa dupa prima salva. Si tot auzeam infundat dupa aia.
 
Am mai gasit 2 moduri interesante zic eu.
Unul care-ti arata reload-ul in secunde (destul de util si interesant mi se pare) si altul care-ti arata permanent numele/HP-ul la tancurile spotted pe harta (fara a apasa tasta Alt) si cireasa de pe tort iti arata damage-ul suferit de tancuri (niste cifre albe care se ridica la cer, super simpatic, parca joc Pacman :biggrin:).
Aseara am dat de ele si n-am reusit sa le testez prea bine, dar prima impresie e pozitiva si utila chiar.
Chiar vroiam sa stiu cit damage fac la o lovitura si asa am vazut un 837 HP luat unui Tiger cu un splash de pe Object 212. :dracu:
 
Eu iarasi m-am blocat in faza in care am vreo 5 tancuri fully upgraded si trebuie sa adun doar experienta pentru urmatorul tanc. Daca la vreo 3 inca e distractiv sa fac 2-3 misiuni, la celelalte fac 1 victory per day pentru ca asa a zis doctorul ca fac experienta dubla, poate intr-o zi cresc mare cu ea. Chiar si asa M5 sucks, chiar daca e primul pe lista e unul din cele mai slabe tancuri din meci, orice PIII sau Luchs mi-o da peste ceafa instant.

Am jucat cu T40 (TD american tier 4), are tunurile de pe cele de tier 2-3 si apoi poti pune tunul de tier 6??? care e similar cu cel de pe Marder (tier 3). Asta face ca T40 sa fie un soi de Marder incadrat un tier mai sus, nasol momentul pentru ca ma intalnesc cu Iosif Stalin, modelul al patrulea si de neatins.
 
Cum se numeste modul din poza asta, cu pozitia modulelor pe tanc? JSGME functioneaza si acum ca a iesit jocul din beta? Exista vreun hi-res texture pack? Am vazut ca in screenshoturile facute de rusi texturile standard sunt mult mai detaliate. As prefera ceva standard pentru ca nu vreau sa vad tot felul de clovni si struto-camile pe harta :smile:.

Am avut ieri o zi excelenta cu SU-85. Mi-am adus aminte de ce mi-a placut atat de mult tanculetul asta in beta. Chiar daca uneori reuseste sa ma surprinda si cu chestii gen ratare de la 16m. :smile:

Adrian, ieri am avut un meci in care pe Mines am distrus 2 T40 de la ~500m cred (dintr-o parte in alta a hartii, ma uit pe screenshot cand ajung acasa) in 10-12 secunde cat a luat sa fac reload la tunul de 107 de pe SU-85. Nu stiu ce tun au dar stiu ca sunt suficient de slabe ca blindaj si HP ca sa nu puna probleme nici macar unui T5. Daca intri cu T7-T8 chiar esti spectator.
 
Nu stie nenea de skin-ul ala cu hitzones. Sigur e undeva pe forumul rusesc ca nu gasesc pe forumul EU.
JSGME functioneaza in voia cea buna.
Hi-res iar nu stiu. Low-res da. :biggrin:
 
Adrian, ieri am avut un meci in care pe Mines am distrus 2 T40 de la ~500m cred (dintr-o parte in alta a hartii, ma uit pe screenshot cand ajung acasa) in 10-12 secunde cat a luat sa fac reload la tunul de 107 de pe SU-85. Nu stiu ce tun au dar stiu ca sunt suficient de slabe ca blindaj si HP ca sa nu puna probleme nici macar unui T5. Daca intri cu T7-T8 chiar esti spectator.
Tun de 76mm lung, 128 penetrare si 110 damage, dar nu are nici un fel de blindaj, e open top. Trage onorabil pentru nivelul lui, dar o incaseaza foarte repede.
 
Tot am probleme in ultima vreme cu conectarea in batalii: dupa ecranul de incarcare sta vreo 30 de secunde si apoi imi spune ca am fost deconectat de la server. Incerc din nou - uneori reusesc sa intru in batalie dupa 2-3 incercari, uneori niciodata. Cand intru nu am probleme de lag, iar deconectarile astea par a fi legate de cate o misiune, nu se intampla la anumite ore si se intampla intre misiuni care merg. Mai pateste cineva asa ceva?

Am nimerit un meci cu bonko in echipa. Destul de distractiv. :biggrin:
Nu stiu de ce, dar nu se intelege nimic din poza aia, e micsorata la 800x600.
 
La mine apare full-HD daca apas pe lupa aia.
As fi atasat-o aici dar mi-a dat eroare cum ca nu e fisier jpg. :what:

Referitor la problema ta cu intratul in lupta am citit pe forumul lor si altii cu aceeasi problema. Eu n-am avut-o inca, am doar cite un CTD foarte rar la incarcatul hartii.
 
Btw, cand am vazut prima data mesaj de la tine in timpul meciului, primul lucru care mi-a venit in minte a fost ca esti in echipa adversa si mi-am zis 'fuck!'.
Apoi m-am linistit cand am vazut ca suntem on the same side. :smile:
 
Back
Top